r
Nosalty Logó

Raguleves nyúl apróhúsból

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Raguleves nyúl apróhúsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1273 micro
  • β-karotin
    3299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3035.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1631 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2387.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1434 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    5091 micro
  • β-karotin
    13198 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5214 micro
Összesen 1335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyúlhúst még tovább aprítjuk, hogy nagyjából egyforma darabok legyenek. A répákat megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymának csak a legkülső héját szedjük le. A fokhagymagerezdet megpucoljuk. A paprikát kicsumázzuk és felszeleteljük.
  2. Egy nagy serpenyőben, két adagban, erős lángon egy kanál olíván körbepirítjuk a húsdarabokat. Áttesszük egy nagy leveses lábosba. Felöntjük vízzel. Beleszórjuk a zöldségeket (a borsó és a zöldbab kivételével), hagymákat és a paprikát.
  3. Egy teatojásba rakjuk a fűszereket (babérlevél, fekete bors, kömény, szegfűszeg, szerecsendióvirág), és berakjuk a levesbe. Sóval megízesítjük. Kis lángon, csak gyöngyözve, lassan gyakorlatilag készre főzzük. Közben folyamatosan ellenőrizzük, és ha kell, kicsit utánatöltjük a vizet.
  4. A végén beleöntjük a mirelit zöldborsót és zöldbabot, további kb. 15 percet főzzük.
  5. Ezalatt egy kis tálkába rakjuk a tejfölt, merünk hozzá egy kevés levest. Homogénre keverjük, megy hozzá a citromlé. Beleöntjük a kész levesbe, elkeverjük, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1253
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Raguleves nyúl apróhúsból
Pogácsa 391 recept

Az egyik hiperben kaptam csomagolt fél kilós nyúl apróhúst, kipróbáltam, bevált. Nagyon finom lett belőle a leves. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...