Ragù alla siciliana kagylótésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
8g olívaolaj71 kcal
-
38g darált marhahús53 kcal
-
38g darált sertéshús68 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
75g víz0 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
63g kagylótészta232 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
Összesen
585
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
32g olívaolaj283 kcal
-
150g darált marhahús213 kcal
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
300g víz0 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
250g kagylótészta928 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
Összesen
2342
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
2.1g olívaolaj19 kcal
-
10g darált marhahús14 kcal
-
10g darált sertéshús18 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
2.7g halványító zeller0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.2g sűrített paradicsom3 kcal
-
0.7g finomliszt2 kcal
-
6.7g fehérbor5 kcal
-
20g víz0 kcal
-
10g zöldborsó8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
16.7g kagylótészta62 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.7g mozzarella20 kcal
Összesen
155
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 983.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 249.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 630 micro
-
β-karotin 1790 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3452 micro
-
Lut-zea 1012 micro
Összesen
585
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.7 g
Zsír
-
Összesen 83.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3934.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 262 mg
-
Kálcium 714 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 1755 mg
-
Nátrium 838 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 997.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 882 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 757 micro
-
Kolin: 369 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2521 micro
-
β-karotin 7159 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13807 micro
-
Lut-zea 4049 micro
Összesen
2342
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 477 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 920 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
4 ek olívaolaj
-
150 g darált marhahús
-
150 g darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes szár halványító zeller
-
1 db babérlevél
-
3 ek sűrített paradicsom
-
100 ml fehérbor
-
300 ml víz
-
150 g zöldborsó
-
2 csipet szerecsendió
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A vöröshagymát, sárgarépát, zellerszárat apróra fölvágjuk.
- Az olívaolajat egy serpenyőben fölmelegítjük, és a zöldségeket 4-5 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a darált húst, amikor már kezd a hús kifehéredni, akkor a paradicsompürét is a húshoz adjuk, pár percig együtt sütjük.
- Megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és fölöntjük a fehérborral és a vízzel.
- Megszórjuk a fűszerekkel, a zöldborsót is hozzáadjuk. Miután fölforrt a víz, egy födővel letakarjuk, és 30-35 percig alacsony hőfokon készre főzzük.
- Közben egy fazékban fölmelegítünk kb 1.5 liter vizet, ízlésüknek megfelelően adunk hozzá sót
- Amikor elkezd forrni a víz, beleöntjük a 250 g kagylótésztát, és a csomagoláson megjelölt módon kifőzzük a tésztát.
- Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Igény szerint még megsózhatjuk.
- Amikor elkészült és kihűlt a ragu, kb. egy kiskanálnyi mennyiséget töltünk minden kagylótésztába. Egy megfelelő formába belehelyezzük. Én egy 26 cm kör alakú formát használtam föl.
- A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon kb. 10 percig sütjük, addig amíg a sajt ráolvad a tésztára.
- Jó étvágyat
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9173
- Feltöltés dátuma: 2018. október 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Ezzel a raguval anno az arancini készítésekor ismerkedtem meg. Egy alkalommal elméreteztem a töltelék adagolását, és maradt belőle. Csak úgy spontán főztem ki hozzá spagettit. Azóta többször készítem kifőzött tésztával is. Szicíliai konyhának egyik hagyományos étele. Hagyományosan arancini töltelékének és rakott tésztának készítik.