r
Nosalty Logó

Raffaelo torta Ági konyhájából

b.agi
Raffaelo torta Ági konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1433
Kalória
24.1g
Fehérje
148.8g
Szénhidrát
84.9g
Zsír
95.9g
Víz
246g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
103.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5725 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.8 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    339.7 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6476.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1715 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2711 mg
  • Nátrium
    1527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    595.2 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    383.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 5725 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótáhhoz a tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felét a fehérjével habbá verjük. A másik felével pedig a sárgákat keverjük ki, a vizet kanalanként adjuk hozzá. Amikor már habos, beletesszük a lisztet és a sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a habot, majd kerek tortaformában megsütjük.
  2. A krémhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokit. Felverjük a habot a vaníliás cukorral, porcukorral. A langyos csokihoz hozzákeverjük a mascarpone-t, a habot és a kókuszreszeléket.
  3. A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel. Hagyunk a tetejére és az oldalára is.
  4. Behintjük kókuszreszelékkel. A tetejét megszórjuk pirított mandulaszeletekkel. Tejszínhabbal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az apukámnak készítettem el ezt a tortát a szülinapjára. Nagy volt a sikere. A gyertya ne tévesszen meg senkit, csak jelzésértékű :).

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...