r
Nosalty Logó

Raffaello rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Raffaello rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 4467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.4 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    99 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4965.6 g
  • Cink
    530 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    415 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 4467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy méretes edényben a tojásokat a cukorral kemény habbá verjük. Érdemes erre a célra az asztali robotgépet használni. Ezután apránként beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, majd belekeverjük az olajat.
  2. Egy nagyobb lapos tepsi, sütőlemez ( 40x40 cm) aljára sütőpapírt teszünk, és a masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített 180 C-os sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  3. A tepsiből kiemelve enyhén belisztezzük a tetejét, és konyharuhára vagy nagyobb darab sütőpapírra borítjuk. Ezután lehúzzuk a sütőpapírt, és szintén enyhén belisztezzük a tetejét. Ezután konyharuhával vagy papírral feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Egy méretes lábasba tesszük a tojást. Csomómentesre keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, keményítővel, miközben apránként adagoljuk hozzá a tejet.
  2. Közepes tűznél kevergetve besűrítjük. Ezután keverjük bele a vajat, majd a kókuszreszeléket. Félretesszük és kihűtjük. Amíg hűl, egy lábasban aranybarnára pirítjuk a mandulapelyhet és összetörjük.
  3. A kihűlt kókuszos alapba botmixerrel beledolgozzuk a túrót.
  4. A piskótát kigöngyöljük, megkenjük a krém háromnegyedével és megszórjuk a pirított mandula darabokkal. Szorosan feltekerjük.

Tetejére

  1. A roládot bevonjuk a maradék krémmel, bőven körbeszórjuk kókuszreszelékkel. Mandulapehellyel díszítjük. Tálalásig pedig hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 633
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 04.

Receptkategóriák

Raffaello rolád
Lizinka_ 604 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...