r
Nosalty Logó

Raffaello rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Raffaello rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 4467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.4 g
  • Cink
    133 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    99 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4965.6 g
  • Cink
    530 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    415 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 4467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy méretes edényben a tojásokat a cukorral kemény habbá verjük. Érdemes erre a célra az asztali robotgépet használni. Ezután apránként beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, majd belekeverjük az olajat.
  2. Egy nagyobb lapos tepsi, sütőlemez ( 40x40 cm) aljára sütőpapírt teszünk, és a masszát egyenletesen elterítjük rajta. Előmelegített 180 C-os sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  3. A tepsiből kiemelve enyhén belisztezzük a tetejét, és konyharuhára vagy nagyobb darab sütőpapírra borítjuk. Ezután lehúzzuk a sütőpapírt, és szintén enyhén belisztezzük a tetejét. Ezután konyharuhával vagy papírral feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Egy méretes lábasba tesszük a tojást. Csomómentesre keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, keményítővel, miközben apránként adagoljuk hozzá a tejet.
  2. Közepes tűznél kevergetve besűrítjük. Ezután keverjük bele a vajat, majd a kókuszreszeléket. Félretesszük és kihűtjük. Amíg hűl, egy lábasban aranybarnára pirítjuk a mandulapelyhet és összetörjük.
  3. A kihűlt kókuszos alapba botmixerrel beledolgozzuk a túrót.
  4. A piskótát kigöngyöljük, megkenjük a krém háromnegyedével és megszórjuk a pirított mandula darabokkal. Szorosan feltekerjük.

Tetejére

  1. A roládot bevonjuk a maradék krémmel, bőven körbeszórjuk kókuszreszelékkel. Mandulapehellyel díszítjük. Tálalásig pedig hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 627
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 04.

Receptkategóriák

Raffaello rolád
Lizinka_ 601 recept

Címlapról ajánljuk