r
Nosalty Logó

Radóci csorba Sárika konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
Radóci csorba Sárika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2637 micro
  • β-karotin
    6864 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5530.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    3788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2855 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    867 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    10546 micro
  • β-karotin
    27455 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3503 micro
Összesen 1129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    489 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük.
  2. Ezután felöntjük kb. 1 liter húsleves alaplével, beletesszük az egész hagymát, petrezselymet, lestyánt, majd sózzuk borsozzuk és készre főzzük.
  3. A tejfölt, vagy joghurtot simára keverjük a tojássárgájával, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadunk 1-2 merítőkanállal a levesből, jól elkeverjük, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével.
  4. Lehet egy szelet kenyeret kínálni mellé.
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 9572
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Radóci csorba Sárika konyhájából
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...