Puncstorta Zsuzsamama konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
46g tojás58 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6 kcal
Töltelék
-
4g rum9 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
83 kcal
-
8g dió55 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
4 kcal
-
17g cukorszirup47 kcal
Teteje
-
83g porcukor323 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
1g puncsaroma0 kcal
Összesen
704
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
275g tojás346 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Töltelék
-
24g rum55 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
180g sárgabaracklekvár500 kcal
-
50g dió327 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
23 kcal
-
100g cukorszirup283 kcal
Teteje
-
500g porcukor1935 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
8g puncsaroma0 kcal
Összesen
4223
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
19.2g tojás24 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Töltelék
-
1.7g rum4 kcal
-
3.5g mazsola10 kcal
-
12.6g sárgabaracklekvár35 kcal
-
3.5g dió23 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
7g cukorszirup20 kcal
Teteje
-
34.9g porcukor135 kcal
-
5.6g tojásfehérje3 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0.6g puncsaroma0 kcal
Összesen
296
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.9 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
704
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.8 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2686.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1102 mg
-
Nátrium 778 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 887.2 g
-
Cukor 773 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 369.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 765 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1240 micro
Összesen
4223
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
1 tk sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék
-
3 ek rum
-
5 dkg mazsola
-
9 ek sárgabaracklekvár
-
5 dkg dió
-
2 ek porcukor
-
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
1 dl cukorszirup
Teteje
-
50 dkg porcukor
-
2 db tojásfehérje
-
1 teáskanál citromlé
-
8 ml puncsaroma
Elkészítés
Tészta
- 18 cm-es formában megsütjük a piskótát, és ha kihűlt 3 darabba vágjuk. A középső részből lesz a töltelékhez való.
Töltelék
- A 3 evőkanál baracklekvárt a rummal felmelegítjük, és azzal kenjük meg majd a piskótákat. Az egyik piskótalapot visszatesszük a zsírpapírral bélelt kivehető aljú tortaformába,és megkenjük a híg baracklekvárral.
- A töltelék hozzávalóit kézzel összedolgozzuk, a mazsolát kicsit mossuk meg feldolgozás előtt, ezután használjuk fel. A cukorszirupot készítsük el, és hagyjuk kihűlni. A töltelékbe hidegen kerüljön. A piskótát apró kockára daraboljuk fel, és kerüljön rá a szirup, porcukor és a többi finomság ,a darált dió, kakaópor, baracklekvár, mazsola, rum.
- A mazsolát áztatni is lehet a rumban, és úgy is hozzáadhatjuk. A tölteléket ráhalmozzuk a megkent piskótalapra, és elegyengetjük, majd a másik piskóta alját is megkenjük a lekvárral, és ráborítjuk a töltelékre, majd jól lenyomatjuk, és 1 napot a hűtőben letakarva tartjuk.
Teteje
- Másnap kiborítjuk a formából, és bevonjuk a rózsaszín cukormázzal, amihez a porcukrot fakanállal kikeverjük a tojásfehérjével, és citromlével, illetve a puncsaromával. A rácsra helyezett tortát leöntjük vele, és késsel elkenjük egyenletesen. A maradék mázat habzsákba szedjük, és mikor sűrűsödik, akkor lesz jó.
- Addig tegyük száraz hűtőbe szikkadni a tortát. 20 perc után lehet áthúzni, díszíteni. Majd visszatesszük tálcán a tortát dermedni. Ezután vízbe mártott késsel lehet szelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 3267
- Feltöltés dátuma: 2022. január 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
322 recept