Puncstorta cukorfondant-nal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
69g tojás87 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g víz0 kcal
-
47 kcal
-
44g finomliszt159 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
13g tej7 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
-
13g dió82 kcal
-
38g víz0 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
14 kcal
-
3g babapiskóta10 kcal
A fondanthoz
Összesen
916
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
550g tojás692 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g víz0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A töltelékhez
-
100g tej56 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
300g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
111 kcal
-
21g babapiskóta79 kcal
A fondanthoz
Összesen
7315
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
20.3g tojás26 kcal
-
11.1g porcukor43 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g víz0 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
12.9g finomliszt47 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
3.7g tej2 kcal
-
0.7g rumaroma0 kcal
-
3.7g dió24 kcal
-
11.1g víz0 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
1.5g sárgabaracklekvár4 kcal
-
0.8g babapiskóta3 kcal
A fondanthoz
Összesen
271
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.3 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 108.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
916
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.3 g
Zsír
-
Összesen 176 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6709.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 1453 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 2883 mg
-
Nátrium 1750 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1346 g
-
Cukor 1046 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 866.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 939 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 1505 mg
-
Retinol - A vitamin: 928 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2507 micro
Összesen
7315
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 db tojás
-
30 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
35 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
1 dl tej
-
20 ml rumaroma
-
3 dl víz
-
15 dkg cukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
A fondanthoz
Elkészítés
A tésztához
- Piskóta elkészítése:
- A tojásfehérjét habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat.
- Belekeverjük a vizet, olajat, csipet sót és a sütőporos lisztet.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük kb. 25-30 perc alatt. Kivágunk kb. 23 cm hosszú, 25 cm széles szívet. A körben leeső részeket apró darabokra tépkedjük, ez belemehet a töltelékbe.
- A vízből és cukorból szirupot főzünk, és belekeverjük a rumaromát, majd ráöntjük a tésztára.
- Belekeverjük még a lekvárt, darált diót, tejet. Ha kicsit ragadós lenne, lehet belekeverni még morzsoltbabapiskótát.
- A tortát kettévágjuk, és megkenjük lekvárral, majd rányomkodjuka tölteléket. A felső lap alját is megkenjük lekvárral, és ráhelyezzük a tortára.
- 1 napot állni hagyjuk. Másnap bevonjuk fondant-nal.
- Fondant elkészítése:
- Még aznap, mikor a tortát készítjük, ezt is begyúrjuk, mert ennek is állnia kell!
- Porcukrot tálba szitáljuk, közepébe mélyedést rakunk.
- A zselatint összekeverjük a vízzel, és gőz felett felmelegítjük, majd hozzárakjuk a margarint és a mézet. Összemelegítjük, és a porcukorhoz öntjük. Összekeverjük, míg összeáll. 1 napig hagyjuk állni.
- Másnap margarinos kézzel átgyúrjuk, addig, míg ruganyos masszát nem kapunk, és ételszínezékkel, kakaóporral kívánt színre színezzük.
- Nyújtjuk, és bevonjuk vele a tésztát, díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x29
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 339
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 100352
- Feltöltés dátuma: 2010. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Még Valentin napra készítettem a családomnak, nagy sikere volt! A torta alapötletét ercsihami oldaláról vettem, a fondant receptjét pedig kiskuktáéról, köszönet nekik! Cukormázzal is be lehet vonni.