Puncsos fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
8g tojássárgája24 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
10 kcal
-
25g rum58 kcal
-
13g tea0 kcal
-
11g narancslé5 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
23g tejföl45 kcal
-
25g vaj179 kcal
tálalás
-
13g porcukor48 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Összesen
1212
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
60g tojássárgája193 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g rum462 kcal
-
100g tea0 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
80g friss élesztő84 kcal
-
180g tejföl356 kcal
-
200g vaj1434 kcal
tálalás
-
100g porcukor387 kcal
-
800g sárgabaracklekvár2224 kcal
Összesen
9692
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
tészta
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.2g rum14 kcal
-
3.1g tea0 kcal
-
2.8g narancslé1 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
30.8g finomliszt112 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g tej2 kcal
-
2.5g friss élesztő3 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
tálalás
-
3.1g porcukor12 kcal
-
24.7g sárgabaracklekvár69 kcal
Összesen
298
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.6 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 118.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
1212
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 144.7 g
Zsír
-
Összesen 236.3 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4398.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 435 mg
-
Kálcium 832 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 2142 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1628.8 g
-
Cukor 680 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 945.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1984 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1158 micro
-
Kolin: 1068 mg
-
Retinol - A vitamin: 1937 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 168 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1441 micro
Összesen
9692
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
tészta
-
3 db tojássárgája
-
2 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 dl rum
-
1 dl tea
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kg finomliszt
-
1 csipet só
-
1 dl tej
-
80 g friss élesztő
-
180 ml tejföl
-
20 dkg vaj
tálalás
-
10 dkg porcukor
-
800 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
tészta
- A 2 egész tojást és a 3 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, 2 vaníliás cukorral, rummal, teával, narancs és citromlével, narancs és citrom héjával (minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie).
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, langyos tejben felfuttatott élesztőt, tejfölt, és a tojáskeveréket. Elkezdjük összekeverni, és közben hozzáadagoljuk az olvasztott vajat. Addig dagasztunk, míg finom, lágy tésztát kapunk.
- Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük 45 percet.
- Majd lisztezett sodródeszkára kitesszük a tésztát, és összegyúrjuk, kisodorjuk 1 cm vastagságúra. Fánk szaggatóval kiszaggatjuk, a közepére mélyedést nyomkodunk.
- Hagyjuk még pihenni 10 percet, és mélyedéssel lefelé fordítva sütjük, fedővel letakarva. kb. 1-1,5 perc után megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük.
- Konyhai törlőpapíron hagyjuk leitatjuk a zsírt a fánkokról, majd langyosan tálra rakjuk, megszórjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral, és lekvárral a közepére halmozzuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1609
- Feltöltés dátuma: 2016. január 23.
Ajánló
Fahéjas-szegfűszeges forralt borral, citromos-mézes teával ajánlom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Smaragd konyha
149 recept
A fánk íze előidézi a téli vásárokban kínált puncs ízét.