r
Nosalty Logó

Puncsos fánk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Smaragd konyha
Puncsos fánk
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

tálalás

1212
Kalória
18.1g
Fehérje
203.6g
Szénhidrátok
29.5g
Zsír
118.2g
Víz
193.4g
Koleszterin
5.5g
Rost
85g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 1212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 9692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

tálalás

Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4398.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1628.8 g
  • Cukor
    680 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    945.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1158 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1937 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1441 micro
Összesen 9692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A 2 egész tojást és a 3 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, 2 vaníliás cukorral, rummal, teával, narancs és citromlével, narancs és citrom héjával (minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie).
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, langyos tejben felfuttatott élesztőt, tejfölt, és a tojáskeveréket. Elkezdjük összekeverni, és közben hozzáadagoljuk az olvasztott vajat. Addig dagasztunk, míg finom, lágy tésztát kapunk.
  3. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük 45 percet.
  4. Majd lisztezett sodródeszkára kitesszük a tésztát, és összegyúrjuk, kisodorjuk 1 cm vastagságúra. Fánk szaggatóval kiszaggatjuk, a közepére mélyedést nyomkodunk.
  5. Hagyjuk még pihenni 10 percet, és mélyedéssel lefelé fordítva sütjük, fedővel letakarva. kb. 1-1,5 perc után megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük.
  6. Konyhai törlőpapíron hagyjuk leitatjuk a zsírt a fánkokról, majd langyosan tálra rakjuk, megszórjuk vaníliás cukorral elkevert porcukorral, és lekvárral a közepére halmozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

A fánk íze előidézi a téli vásárokban kínált puncs ízét. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!