r
Nosalty Logó

Puncsos-csokoládés emeletes torta

5,0

2 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Puncsos-csokoládés emeletes torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Alsó lap

Felső lap

Csokoládés krém

Puncsos töltelék

Összeállítás

1779
Kalória
23.8g
Fehérje
224g
Szénhidrátok
89.2g
Zsír
148.8g
Víz
412.4g
Koleszterin
5.7g
Rost
148.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alsó lap

Felső lap

Csokoládés krém

Puncsos töltelék

Összeállítás

Összesen 1779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alsó lap

Felső lap

Csokoládés krém

Puncsos töltelék

Összeállítás

Összesen 21324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Alsó lap

Felső lap

Csokoládés krém

Puncsos töltelék

Összeállítás

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 1779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286 g

Zsír

  • Összesen
    1070.9 g
  • Telített zsírsav
    385 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    385 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    241 g
  • Koleszterin
    4949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21198.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    702 mg
  • Kálcium
    4865 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    1114 mg
  • Foszfor
    8953 mg
  • Nátrium
    5443 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2688.1 g
  • Cukor
    1777 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    1785.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6016 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    169 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    873 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    899 micro
  • Kolin:
    3392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5875 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1703 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5638 micro
Összesen 21324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

Alsó lap

  1. Elfelezzük az alapanyagokat és 2 lapot sütünk belőlük. A piskótához a 4 tojássárgáját, 25 dkg cukrot, 1 dl olajat, 1 dl meleg vizet összekeverjük. A 27 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, 0,5 kávéskanál szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Sütőpapíros, 34x24 cm-es tepsibe öntjük a masszát. 200 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.

Felső lap

  1. Az első 4 anyagot összekeverjük, majd a többi 3 alapanyagot is hozzávegyítjük, és simává dolgozzuk. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 27 cmx20 cm-es kisebb tepsibe öntjük, és 200 C fokon megsütjük. Ha teljesen kihűlt, lapjában kettévágjuk.
  3. Visszatesszük a tepsibe amelyben sült. A kettévágott lap egyik felére a kihűlt puncsos tölteléket ráhalmozzuk, befedjük a másik felével, és lenyomatjuk nehezékkel pár órára.

Csokoládés krém

  1. Egy edényben, melyre később a csokis krémet is rátehetjük vizet forralunk. A tojásokat beleütjük egy tálba, és a cukorral kézi habverővel elkeverjük. Ha forr a víz, a tojásos cukrot ráhelyezzük, és kb. 7 percig gőzöljük. (Ha belenyúlunk és a kezünket csípi, akkor lejjebb kell venni a hőt,mert ikrásodni fog.)
  2. A gázt mérsékeljük. Beletördeljük a csokikat, és kevergetjük. Mikor elolvadt, beleszitáljuk a kakaóport. Besűrítjük, majd kihűtjük.
  3. A kétféle vajat már hamarabb vegyük ki a hűtőből. Keverjük össze a porcukorral. Majd kis adagokban adjuk hozzá a kihűlt csokoládét. Gépi mixerrel könnyebb. Ezzel lesz díszítve a külseje is.

Puncsos töltelék

  1. Megsütjük a lapot. Mindegy mekkora tepsiben. A 3 tojást, a cukrot, vizet, olajat elkeverjük. Majd a sütőporos-szódabikarbónás lisztet hozzáöntjük. Belecsepegtetjük az ételszínezéket is. A tojás felvert habját óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. Megsütjük 200 C-fokon.
  2. A 3 dl vízből és a 25 dkg cukorból szirupot főzünk. Lehűtjük. A darált diót, lekvárt, rumot, színezéket hozzákeverjük a darabokra tépkedett piskótához. Leöntjük a sziruppal, hogy jó szaftos legyen.
  3. Megfőzzük a puncs pudingport, ha kihűlt, simára keverjük a vajjal, pár csepp ételfestékkel megszínezzük.

Összeállítás

  1. Az alsó emelet alsó lapját megkenjük a csokoládékrém több, mint a felével. Ráhelyezzük a másik lapot. Kimérjük, kb. hol lesz a felső emelet (mert azt a részt nem kell bekenni). A többit lekenjük a csokoládékrémmel.
  2. Ha nagynak gondoljuk a felső lenyomatott részt, méretre vágjuk, és ráhelyezzük a nagyobb lapra. Díszítjük a puncsos vajas krémmel tetszés szerint. Az alsó tortát is kedvünkre díszíthetjük a maradék krémmel. Rejtsük el hideg, hűvös helyre felvágásig. Majd fogadjuk a dicsérő szavakat, és szeleteljük fel. Jó étvágyat!!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Lányom 21. születésnapjára készítettem. Nővérem is csak ámult, mikor meglátta...lánykám egyből hozta a telefonját,és megörökítette....Az íze, magáért beszél, ez az igazi csokoládékrém, ami kívül-belül megtölti a tortát, a felső rész puncs töltelékkel töltött, kívülre vajas pudingos díszítés került. Szerintem jó lett a végeredmény, és bárki nekiláthat, mert nem bánja meg!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!