r
Nosalty Logó

Puncskrémes szedres-mákos, ahogy Iluska készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Puncskrémes szedres-mákos, ahogy Iluska készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

mákos tészta

továbbá

puncsos krém

Összesen 1050 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

mákos tészta

továbbá

puncsos krém

Összesen 5250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

mákos tészta

továbbá

puncsos krém

Összesen 262 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1050 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    268.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4873.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    2431 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.8 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 5250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

mákos tészta

továbbá

puncsos krém

Elkészítés

mákos tészta

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. (Legjobb gépi mixerrel.)
  2. 35x23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 10 dekányi szederrel kirakjuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük. Tűpróbát végezhetünk!

továbbá

  1. A tejből keveset elveszünk, és simára keverjük benne a cukrot és a pudingport.
  2. Egybeöntjük a hideg tejjel, tűzre tesszük, és folyamatos keverés közben besűrítjük.
  3. Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a vajat. Legvégén a mascarpone krémsajtot keverjük hozzá.

puncsos krém

  1. A mákos tésztát vékonyan megkenjük a puncsos krémmel. Kirakjuk a tetejét cukros tejbe mártott piskótákkal.
  2. Majd ráhalmozzuk a babapiskóták tetejére a többi krémet. (Hagyjuk, hadd folyjon be a krém a piskóták közé.)
  3. A félretett szederrel díszítjük. Hűtőbe tesszük kevés ideig, majd szeleteljük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2334
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 24.

Ajánló

Érdemes megnézni, hogy lesz szeletelve majd a sütemény, a babapiskóták megfelelően álljanak, erre figyeljünk!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek alkotni a konyhában, ezt a süteményt is egyik nap találtam ki!! Aki megkóstolta, az nem felejtette el az ízét egykönnyen.... :-)))

Hozzávalók

mákos tészta

továbbá

puncsos krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...