Puha uzsonna-kifli
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
175g finomliszt637 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
3g só0 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
100g tej56 kcal
-
13g burgonyapehely44 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
-
5g mandula30 kcal
A töltelékhez
-
50g trappista sajt176 kcal
-
13g sonka17 kcal
A tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g tej1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
-
1 kcal
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
11g só0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g burgonyapehely177 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
20g mandula118 kcal
A töltelékhez
-
200g trappista sajt704 kcal
-
50g sonka69 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
6 kcal
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
42.2g finomliszt154 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
7.7g napraforgó olaj68 kcal
-
24.1g tej14 kcal
-
11 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
0.1g szezámmag1 kcal
-
1.2g mandula7 kcal
A töltelékhez
-
12.1g trappista sajt42 kcal
-
3g sonka4 kcal
A tetejére
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0.6g tej0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.1g szezámmag1 kcal
-
0.1g mandulapehely0 kcal
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.6 g
Zsír
-
Összesen 55.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2690.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 1542 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.4 g
Zsír
-
Összesen 220.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10760.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 2013 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 1926 mg
-
Nátrium 6168 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 620.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 223.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 707 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 677 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 700 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
- 13% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 649.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
70 dkg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
2 ek porcukor
-
1 ek só
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 teáskanál szezámmag
A töltelékhez
-
20 dkg trappista sajt
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
-
köménymag ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a cukrot, a burgonyapelyhet, az aszkorbint, és ó alaposan összekeverjük.
- Tejben feloldjuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), belekeverjük az olajat, majd az összes folyadékot szépen lassan a liszthez öntjük, miközben kanállal kevergetjük. (Akinek van, az konyhai robotgép dagasztóspiráljával is dolgozhat.)
- Ha már minden folyadékot beleöntöttünk, kézzel (akinek van, az ugye továbbra is a géppel) összedolgozzuk a tésztát, addig gyúrjuk, amíg a lábas oldaláról minden liszt lejön, és a tészta közepesen lágy, ruganyos, kenyértészta állagú lesz.
- Lisztezett deszkán formázzuk henger alakúra, és vágjuk 8 egyenlő részre. Mindegyik részből formáljunk gombócokat.
- Nyújtsuk ki egyenként 2 mm vastagra őket, vágjuk 6 cikkelyre.
- A sajtot vágjuk kb. 0,5 X 0,5 cm-es csíkokra, a sonkát vágjuk fel vékony szeletekre, majd metéljük csíkokra. A cikkelyek szélesebb részére helyezzünk egy sajtcsíkot és 2-3 csík sonkát. Tekerjük fel, kissé hajlítsuk meg őket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Kenjük meg pici tejjel elkevert tojássárgájával, és szórjuk meg magokkal.
- Előmelegített sütőben süssük szép rózsaszínűre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 10084
- Feltöltés dátuma: 2010. november 21.
Ajánló
Kirándulásra, iskolai tízórainak, sör mellé, baráti borozgatások alkalmával, szinte mindenkorra ajánlom. Aki nagyobb kiflikre vágyik, az csak 4 felé vágja a kört.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Ez egy elronthatatlan kifli receptje. Évek óta sütöm, annyit változtattam rajta, hogy újabban teszek hozzá burgonyapelyhet és aszkorbint, mert így puha marad másnap is. Tavaly a fiam focizni ment a hétvégén, és az edzője előzékenyen felajánlotta, hogy elviszi kocsival, nekem nem kell mennem. Gondoltam, egész délelőtt kint lesznek a szabadban, sütök kifliket, és így az edzőnek is készítettem egy adagot, pláne, hogy szerettem volna megköszönni a segítségét. Néhány nap múlva találkoztunk, amikor is aranyosan megköszönte a kifliket, majd kicsit csendesen hozzátette, hogy nem lehetne-e legközelebb gesztenyével megtölteni? :) Milyen a férfilogika, nem új kiflire gondolt, csupán ebbe beletenni a gesztenyét. És akkor kipróbáltam, kicsit több cukrot, kevesebb sót téve a tésztába, isteni gesztenyés kiflik is készíthetőek a tésztából. A gesztenyemasszát egy kis tejszínnel és kevés porcukorral (esetleg egy kis rummal) szoktam elkeverni. Gyerekeim is imádják!!