r
Nosalty Logó

Puerto ricói rizses hús

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Puerto ricói rizses hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

Az adobohoz

A sofritohoz

A továbbiakhoz

Összesen 467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

Az adobohoz

A sofritohoz

A továbbiakhoz

Összesen 3744 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

Az adobohoz

A sofritohoz

A továbbiakhoz

Összesen 104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    1794 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 467 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    228.6 g

Zsír

  • Összesen
    187 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13486.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    10492 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1617.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    520 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    4830 micro
  • β-crypt
    944 micro
  • Likopin
    14351 micro
  • Lut-zea
    1298 micro
Összesen 3744 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    405 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

Az adobohoz

A sofritohoz

A továbbiakhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A főzést megelőző este a csirkét feldaraboljuk, az adoboval fűszerezzük, lefóliázva hűtőbe rakjuk éjszakára.
  2. A főzés napján a csirkét -miután kivettük a hűtőből-, fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten. Egy nagy lábasban, közepes lángon felhevített olajon pirítsuk meg a fűszeres csirke darabokat a bőrös felükkel kezdve. Egyszerre csak 2-3 darabot süssünk, hogy ne parolva legyen, hanem tudjon pirulni. Ha van vaslábasunk, akkor az a legjobb erre a célra. Szedjük ki egy tányérra, tegyük félre. Ha sok zsír sült ki a csirkéből, kanalazzuk le.
  3. A sofritot öntsük a lábasba a fűszereivel együtt, és dinszteljük meg, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a babérlevelet meg a sört. Hagyjuk az alkoholt kicsit elpárologni. Adjuk hozzá a rizst, öntsük fel a húslevessel, és rakjuk vissza a csirkét. Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16772
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Ajánló

A puerto ricói konyha fűszeres, de nem csípős. Az adobo receptje a tv műsorból való, amikor utánanéztem az interneten, úgy láttam az a curryhez hasonlóan egy fűszerkeverék. Mindenkinek van saját receptje, de a curryvel ellentétben nem csípős. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc csatornámon (Food network) láttam ennek az ételnek az elkészítését, de recept nincs hozzá, mert ez egy étteremben "titkos recept" szerint készül. Szerencsére a műsorokat lehet oda-vissza pörgetni, így le tudtam írni az összes lépést meg hozzávalót, ami az adásban közzé lett téve. Az étterem story-ja is érdekes, mert egy Amerikában élő puerto ricói származású ügyvéd üzemelteti. Azon a környéken ahol ő lakik, ez az egy ilyen étterem volt, és be akarták zárni, erre megvette. Szerinte szükség van az ilyen hagyományokat őrző étkezdékre. Egyetértek vele!

Hozzávalók

A csirkéhez

Az adobohoz

A sofritohoz

A továbbiakhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...