Puerto ricói rizses hús
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirkéhez
-
200g csirke292 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
Az adobohoz
-
2g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
1g vöröshagyma0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A sofritohoz
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
6 kcal
-
5 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g zöldpaprika2 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g vöröshagyma0 kcal
A továbbiakhoz
-
3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
19g sör8 kcal
-
31g rizs112 kcal
-
75g szárnyas alaplé5 kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirkéhez
-
1600g csirke2339 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
Az adobohoz
-
14g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
A sofritohoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
49 kcal
-
38 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g vöröshagyma0 kcal
A továbbiakhoz
-
26 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
150g sör65 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
600g szárnyas alaplé42 kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirkéhez
-
45.1g csirke66 kcal
-
0.6g szőlőmagolaj5 kcal
Az adobohoz
-
0.4g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.3g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A sofritohoz
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.8g zöldpaprika0 kcal
-
5.6g paradicsom1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g vöröshagyma0 kcal
A továbbiakhoz
-
0.9g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.2g sör2 kcal
-
7g rizs25 kcal
-
16.9g szárnyas alaplé1 kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1685.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 1312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 202.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 604 micro
-
β-crypt 118 micro
-
Likopin 1794 micro
-
Lut-zea 162 micro
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 228.6 g
Zsír
-
Összesen 187 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13486.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 2083 mg
-
Nátrium 10492 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1617.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 901 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 520 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 820 micro
-
Kolin: 724 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 306 micro
-
β-karotin 4830 micro
-
β-crypt 944 micro
-
Likopin 14351 micro
-
Lut-zea 1298 micro
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 405 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
A csirkéhez
-
1 db csirke
Az adobohoz
-
2 tk só
-
2 teáskanál fokhagymapor
-
1 tk fekete bors
-
1 teáskanál római kömény
-
1 tk oregánó
A sofritohoz
-
1 db vöröshagyma
-
4 szál koriander
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db zöldpaprika
-
2 db paradicsom
-
1 teáskanál só
-
0.5 teáskanál fekete bors
-
0.5 teáskanál római kömény
-
0.5 teáskanál oregánó
A továbbiakhoz
-
2 ek sűrített paradicsom
-
3 db babérlevél
-
1.5 dl sör
-
25 dkg rizs
-
6 dl szárnyas alaplé
Elkészítés
A csirkéhez
- A főzést megelőző este a csirkét feldaraboljuk, az adoboval fűszerezzük, lefóliázva hűtőbe rakjuk éjszakára.
- A főzés napján a csirkét -miután kivettük a hűtőből-, fél órát hagyjuk szobahőmérsékleten. Egy nagy lábasban, közepes lángon felhevített olajon pirítsuk meg a fűszeres csirke darabokat a bőrös felükkel kezdve. Egyszerre csak 2-3 darabot süssünk, hogy ne parolva legyen, hanem tudjon pirulni. Ha van vaslábasunk, akkor az a legjobb erre a célra. Szedjük ki egy tányérra, tegyük félre. Ha sok zsír sült ki a csirkéből, kanalazzuk le.
- A sofritot öntsük a lábasba a fűszereivel együtt, és dinszteljük meg, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a babérlevelet meg a sört. Hagyjuk az alkoholt kicsit elpárologni. Adjuk hozzá a rizst, öntsük fel a húslevessel, és rakjuk vissza a csirkét. Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 174
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16781
- Feltöltés dátuma: 2013. január 11.
Ajánló
A puerto ricói konyha fűszeres, de nem csípős. Az adobo receptje a tv műsorból való, amikor utánanéztem az interneten, úgy láttam az a curryhez hasonlóan egy fűszerkeverék. Mindenkinek van saját receptje, de a curryvel ellentétben nem csípős.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kedvenc csatornámon (Food network) láttam ennek az ételnek az elkészítését, de recept nincs hozzá, mert ez egy étteremben "titkos recept" szerint készül. Szerencsére a műsorokat lehet oda-vissza pörgetni, így le tudtam írni az összes lépést meg hozzávalót, ami az adásban közzé lett téve. Az étterem story-ja is érdekes, mert egy Amerikában élő puerto ricói származású ügyvéd üzemelteti. Azon a környéken ahol ő lakik, ez az egy ilyen étterem volt, és be akarták zárni, erre megvette. Szerinte szükség van az ilyen hagyományokat őrző étkezdékre. Egyetértek vele!