r
Nosalty Logó

Provence-i rakott burgonya

P.
Provence-i rakott burgonya
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

436
Kalória
22.4g
Fehérje
49.1g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
264.4g
Víz
16.5g
Koleszterin
11g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5494.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    3345 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1057.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    777 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2272 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    3674 micro
Összesen 1740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4213 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk a burgonyát és a cukkinit. A cukkinit besózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. Felkarikázzuk a hagymát és az olívaolajon a hússal megpirítjuk.
  3. A paradicsomszószt ízesítjük a fűszerekkel, szószokkal, sóval.
  4. Egy porcelán- vagy cseréptál aljára tesszük a burgonyát, a levétől kinyomkodott cukkinit, a babot, a durvára darabolt fokhagymát, a pirított húst a hagymával, a felkarikázott paprikát és az újhagymát, majd leöntjük paradicsomszósszal. (Ha kevésnek érezzük a szószt, egy keveset még ízesítés nélkül utána tölthetünk).
  5. Sütőben 220 fokon 45 percig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul.
  6. Kivesszük, rámorzsoljuk a juhsajtot, megszórjuk parmezánnal és a sütőbe visszatolva megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p

Tegnap este későn értünk haza. Kétségbeesve jöttem rá, hogy nincs másnapra ebéd. Nem is vásároltunk be. Hát, elkezdtem kipakolni a kamrát. Ez lett belőle. Az utolsó kocka a fotó miatt maradt csak meg mára. :-)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...