r
Nosalty Logó

Proteintorta gyümölcsös gesztenyével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Auringonkukka
Proteintorta gyümölcsös gesztenyével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A torta alaphoz

A gyümölcsös gesztenyekrémhez

595
Kalória
11.5g
Fehérje
85.2g
Szénhidrátok
23.7g
Zsír
198.1g
Víz
201.6g
Koleszterin
7g
Rost
51g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A torta alaphoz

A gyümölcsös gesztenyekrémhez

Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A torta alaphoz

A gyümölcsös gesztenyekrémhez

Összesen 4757 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A torta alaphoz

A gyümölcsös gesztenyekrémhez

Összesen 149 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4154.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1248 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.7 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1584.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2014 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    438 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2215 micro
Összesen 4757 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A torta alaphoz

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és a fehérjeporos lisztet óvatosan és apránként hozzáadagoljuk.
  3. Folyamatosan keverjük a tésztát, amíg sima nem lesz.
  4. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük a masszát, majd fél óra alatt megsütjük.
  5. Elkészítjük a gyümölcsöt és a krémet, amíg kihűl a különleges piskótánk.

A gyümölcsös gesztenyekrémhez

  1. A gyümölcsöket meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  2. Annyi citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben, amennyi épp ellepi, puhára főzzük, majd a levéből kiszedve kihűtjük.
  3. A pudingport tojássárgával, cukorral, tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük.
  4. A torta alapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, és belehelyezzük egy tortaformába. Ráreszeljük a kiolvasztott gesztenyemasszát, rárakjuk a gyümölcsdarabokat.
  5. A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük a torta tetejére. Hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed.
  6. A gesztenyés gyümölcstorta tálalása előtt olvasztott csokoládéval rácsosan díszítjük a tetejét, és fürtszerűen szederszemeket, illetve citromfüvet rakunk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A páromnak a születésnapjára valami különleges tortát szerettem volna készíteni. Tipikus férfiként - hiába kérdeztem tőle, hogy milyen ízű tortát szeretne - csak annyit válaszolt, hogy neki mindegy, mert úgyis tudja, hogy finom lesz. Csak annyi kikötése volt, hogy a tésztájának fehérjepor alapúnak kell lennie. Még itt Finnországban is elég nehézkes beszerezni az alapanyagokat, az árakról meg inkább ne is beszéljünk, de ennyit igazán megtehetek a szülinaposért :) Hiába, nem egyszerű az élet egy sportemberrel :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!