Proteintorta gyümölcsös gesztenyével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A torta alaphoz
-
28g tojás35 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
22 kcal
-
6g fehérjepor26 kcal
-
11 kcal
-
5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A gyümölcsös gesztenyekrémhez
-
14 kcal
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
63g alma29 kcal
-
63g körte32 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
38g tej21 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
21 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
50g szeder21 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
Összesen
595
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A torta alaphoz
-
220g tojás277 kcal
-
65g cukor252 kcal
-
172 kcal
-
50g fehérjepor206 kcal
-
84 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A gyümölcsös gesztenyekrémhez
-
111 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
500g alma234 kcal
-
500g körte257 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
171 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
400g szeder165 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
4757
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A torta alaphoz
-
7g tojás9 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
5 kcal
-
1.6g fehérjepor7 kcal
-
0.8g burgonyakeményítő3 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A gyümölcsös gesztenyekrémhez
-
1.3g sárgabaracklekvár4 kcal
-
14 kcal
-
15.9g alma7 kcal
-
15.9g körte8 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
9.6g tej5 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
12.7g szeder5 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
1.6g étcsokoládé9 kcal
Összesen
149
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 198.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
595
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 189.3 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1613 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4154.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 1248 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 1412 mg
-
Nátrium 989 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 681.7 g
-
Cukor 408 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1584.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2014 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 438 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 1082 mg
-
Retinol - A vitamin: 1929 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 965 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2215 micro
Összesen
4757
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
A torta alaphoz
-
4 db tojás
-
6.5 dkg cukor
-
5 dkg fehérjepor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál sütőpor
-
2 csipet szódabikarbóna
A gyümölcsös gesztenyekrémhez
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
25 dkg gesztenyemassza
-
50 dkg alma
-
50 dkg körte
-
1 citromból nyert citromlé
-
10 dkg cukor
-
10 db szegfűszeg
-
4 teáskanál fahéj
-
3 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dkg cukor
-
4 dl habtejszín
-
2 teáskanál zselatin
-
40 dkg szeder
-
0.5 csokor citromfű
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A torta alaphoz
- A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és a fehérjeporos lisztet óvatosan és apránként hozzáadagoljuk.
- Folyamatosan keverjük a tésztát, amíg sima nem lesz.
- Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük a masszát, majd fél óra alatt megsütjük.
- Elkészítjük a gyümölcsöt és a krémet, amíg kihűl a különleges piskótánk.
A gyümölcsös gesztenyekrémhez
- A gyümölcsöket meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
- Annyi citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben, amennyi épp ellepi, puhára főzzük, majd a levéből kiszedve kihűtjük.
- A pudingport tojássárgával, cukorral, tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük.
- A torta alapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, és belehelyezzük egy tortaformába. Ráreszeljük a kiolvasztott gesztenyemasszát, rárakjuk a gyümölcsdarabokat.
- A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük a torta tetejére. Hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed.
- A gesztenyés gyümölcstorta tálalása előtt olvasztott csokoládéval rácsosan díszítjük a tetejét, és fürtszerűen szederszemeket, illetve citromfüvet rakunk rá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 963
- Feltöltés dátuma: 2014. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Auringonkukka
61 recept
A páromnak a születésnapjára valami különleges tortát szerettem volna készíteni. Tipikus férfiként - hiába kérdeztem tőle, hogy milyen ízű tortát szeretne - csak annyit válaszolt, hogy neki mindegy, mert úgyis tudja, hogy finom lesz. Csak annyi kikötése volt, hogy a tésztájának fehérjepor alapúnak kell lennie. Még itt Finnországban is elég nehézkes beszerezni az alapanyagokat, az árakról meg inkább ne is beszéljünk, de ennyit igazán megtehetek a szülinaposért :) Hiába, nem egyszerű az élet egy sportemberrel :)