r
Nosalty Logó

Pozsonyi mákos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Pozsonyi mákos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Élesztős-omlós tészta

Máktöltelék

Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Élesztős-omlós tészta

Máktöltelék

Összesen 6041 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Élesztős-omlós tészta

Máktöltelék

Összesen 382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    293.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10594.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    4167 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1052 mg
  • Foszfor
    3199 mg
  • Nátrium
    1842 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.7 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 6041 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Élesztős-omlós tészta

Máktöltelék

Elkészítés

Élesztős-omlós tészta

  1. Beleszitáljuk a lisztet egy nagyobb tálba, és belekockázzuk a dermedt (nem olvadt) vajat, melyet a liszttel gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt elmorzsolunk. Utána átszitáljuk a porcukrot, és összekeverjük a vajas liszttel, belekeverjük a sót is, majd egy mélyedést alakítunk ki a közepén.
  2. Meglangyosítjuk a tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne, majd belekeverjük a tojások sárgáját. A tejes keveréket beleöntjük a liszt mélyedésébe, és gyorsan összegyúrjuk.
  3. Mérlegen 3 dkg-os darabokat mérünk ki, melyeket egyesével picit átgyúrunk, és szabályos gombócokat alakítunk ki belőle. Tálcára helyezzük a gombócokat, utána folpackkal lefedjük, és hűtőbe tesszük kb. 20 percre. Közben elkészítjük a máktölteléket.
  4. A kenésre szánt tojást felütjük, és külön tálakba engedjük le a fehérjét és a sárgáját, melyeket villával picit felverünk. A tésztát kivesszük a hűtőből, és a gombócokból egyenként 8x12 cm-es ovális alakú tésztát nyújtunk.
  5. A tészta felső részére helyezünk egy darab máktöltelék-hengert, és óvatosan feltekerjük, majd ácskapocs formájúra alakítjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megkenjük a kifliket (lehetőleg a sütőlemezig) a tojássárgájával, majd 10-15 percig pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  6. Pihentetés után a kifliket átkenjük a tojásfehérjével, és az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Máktöltelék

  1. Forró vízzel átmossuk a mazsolát, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni. Ledaráljuk a mákot, belekeverjük a citromhéjat, vaníliát, lekvárt.
  2. A kristálycukorból és a vízből cukorszörpöt készítünk, feltesszük főni, és addig főzzük, amíg picit besűrűsödik. Utána ráöntjük a mákra, és alaposan összedolgozzuk, hogy homogén legyen.
  3. Ha kihűlt a töltelék, akkor mérlegen 2 dkg-os darabokat mérünk ki belőle, melyekből kb. 10 cm-es hengereket alakítunk ki. Az egészet tálcára tesszük, és folpackkal fedjük, hogy ne száradjon ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 6019
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 17.

Ajánló

Remek, tartós sütemény, amikor több napra szükséges valami péksüti helyett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pozsonyi mákos kifli
Pancsika 101 recept

Nem igazán vagyok mákos süti rajongó, de ez igazán finom reggelire, uzsonnára, és pozitívuma, hogy néhány napig is eláll.

Hozzávalók

Élesztős-omlós tészta

Máktöltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...