r
Nosalty Logó

Pozsonyi mákos kifli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pancsika
Pozsonyi mákos kifli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Élesztős-omlós tészta

Máktöltelék

505
Kalória
10g
Fehérje
63.1g
Szénhidrátok
24.5g
Zsír
19.4g
Víz
87g
Koleszterin
5.7g
Rost
24.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Élesztős-omlós tészta

Máktöltelék

Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Élesztős-omlós tészta

Máktöltelék

Összesen 6041 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Élesztős-omlós tészta

Máktöltelék

Összesen 382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 505 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    293.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10594.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    4167 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1052 mg
  • Foszfor
    3199 mg
  • Nátrium
    1842 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.7 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 6041 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 382 kcal

Elkészítés

Élesztős-omlós tészta

  1. Beleszitáljuk a lisztet egy nagyobb tálba, és belekockázzuk a dermedt (nem olvadt) vajat, melyet a liszttel gyors mozdulatokkal, rövid idő alatt elmorzsolunk. Utána átszitáljuk a porcukrot, és összekeverjük a vajas liszttel, belekeverjük a sót is, majd egy mélyedést alakítunk ki a közepén.
  2. Meglangyosítjuk a tejet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne, majd belekeverjük a tojások sárgáját. A tejes keveréket beleöntjük a liszt mélyedésébe, és gyorsan összegyúrjuk.
  3. Mérlegen 3 dkg-os darabokat mérünk ki, melyeket egyesével picit átgyúrunk, és szabályos gombócokat alakítunk ki belőle. Tálcára helyezzük a gombócokat, utána folpackkal lefedjük, és hűtőbe tesszük kb. 20 percre. Közben elkészítjük a máktölteléket.
  4. A kenésre szánt tojást felütjük, és külön tálakba engedjük le a fehérjét és a sárgáját, melyeket villával picit felverünk. A tésztát kivesszük a hűtőből, és a gombócokból egyenként 8x12 cm-es ovális alakú tésztát nyújtunk.
  5. A tészta felső részére helyezünk egy darab máktöltelék-hengert, és óvatosan feltekerjük, majd ácskapocs formájúra alakítjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megkenjük a kifliket (lehetőleg a sütőlemezig) a tojássárgájával, majd 10-15 percig pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  6. Pihentetés után a kifliket átkenjük a tojásfehérjével, és az előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Máktöltelék

  1. Forró vízzel átmossuk a mazsolát, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni. Ledaráljuk a mákot, belekeverjük a citromhéjat, vaníliát, lekvárt.
  2. A kristálycukorból és a vízből cukorszörpöt készítünk, feltesszük főni, és addig főzzük, amíg picit besűrűsödik. Utána ráöntjük a mákra, és alaposan összedolgozzuk, hogy homogén legyen.
  3. Ha kihűlt a töltelék, akkor mérlegen 2 dkg-os darabokat mérünk ki belőle, melyekből kb. 10 cm-es hengereket alakítunk ki. Az egészet tálcára tesszük, és folpackkal fedjük, hogy ne száradjon ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nem igazán vagyok mákos süti rajongó, de ez igazán finom reggelire, uzsonnára, és pozitívuma, hogy néhány napig is eláll.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!