Pozsonyi kifli Judit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tésztához
-
3g élesztő3 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
17g sertészsír150 kcal
Töltelékhez
-
17g víz0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
33g mák175 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
9 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
Kenéshez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
Összesen
957
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tésztához
-
15g élesztő16 kcal
-
150g tej84 kcal
-
6g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
Töltelékhez
-
100g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
56 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
Kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
5756
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tésztához
-
1g élesztő1 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
33.2g finomliszt121 kcal
-
3.3g porcukor13 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
6.6g sertészsír60 kcal
Töltelékhez
-
6.6g víz0 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
13.3g mák70 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.3g sárgabaracklekvár4 kcal
-
2.7g zsemlemorzsa10 kcal
Kenéshez
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
2.7g tojásfehérje1 kcal
Összesen
382
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1652.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 550 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
957
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.6 g
Zsír
-
Összesen 301.5 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 787 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9915.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 3299 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 839 mg
-
Foszfor 2592 mg
-
Nátrium 2871 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661.8 g
-
Cukor 196 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 270.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 973 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 189 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 521 micro
-
Kolin: 484 mg
-
Retinol - A vitamin: 954 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 529 micro
Összesen
5756
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 657.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
382
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
15 g élesztő
-
150 ml tej
-
1 teáskanál só
-
1 db tojássárgája
-
50 dkg finomliszt
-
5 dkg porcukor
-
12 dkg vaj
-
10 dkg sertészsír
Töltelékhez
-
1 dl víz
-
12 dkg cukor
-
20 dkg mák
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek sárgabaracklekvár
-
4 dkg zsemlemorzsa
Kenéshez
-
1 db tojássárgája
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
Tésztához
- Az élesztőt kevés hideg tejjel simára keverjük. A maradék tejjel elkeverjük a sót és a tojássárgáját.
- A lisztet és a porcukrot összeszitáljuk, majd összemorzsoljuk a hideg vajjal ill a zsírral. Hozzáadjuk az élesztős és a tojásos tejet, és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
- A tésztából 4 dkg-os golyókat gömbölyítünk, a tenyerünkkel ellapítjuk, és ovális alakúra nyújtjuk. A tölteléket ráhelyezzük a tészta hosszabbik oldalára, és feltekerjük. Tenyerünkkel szivar alakúra gurigatjuk, és patkó alakúra formázzuk.
- A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük tojássárgájával (nemcsak a tetejét), és hideg, szellős helyen hagyjuk rajta megszáradni (kb. 1-1,5 óra -de ne tegyük hűtőbe). Amikor már nem ragad, átkenjük tojásfehérjével. Ekkor már melegebb helyen hagyjuk száradni, cserepesedni.
- Előmelegített 180 °C-os sütőben a kifliket aranybarnára sütjük.
Töltelékhez
- A vizet a cukorral felfőzzük, majd ráöntjük a mákra. Hozzáreszeljük a citrom héját, és a lekvár hozzáadásával alaposan összekeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- 3 dkg-os darabokra osztjuk, és henger alakúra formázzuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 401
- Tegnapi nézettség: 30
- 7 napos nézettség: 148
- Össznézettség: 44437
- Feltöltés dátuma: 2014. december 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Judit69
194 recept
A tökéletes pozsonyi kifli. Régi recept, a titka, hogy a tésztájába kerüljön mindenképpen zsír, és nem szabad a nyújtásnál lisztezni. A száradást mindenképp ki kell várni, mert akkor lesz szép márványos a kiflink. Tésztája lehet a bejglinek és a zserbónak is.