Pöttyös erdei gyümölcsös piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához
-
2g finomliszt7 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskóta
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
4 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Töltelék
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához
-
20g finomliszt73 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskóta
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
38 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Töltelék
Összesen
2939
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
2.5g tojásfehérje1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Piskóta
-
6.3g cukor24 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
0.6g vaníliás pudingpor2 kcal
-
13.9g tojás17 kcal
-
2g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Töltelék
Összesen
184
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
294
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.6 g
Zsír
-
Összesen 128.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 933 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2379.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 974 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385.8 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 837.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 860 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 666 mg
-
Retinol - A vitamin: 839 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1435 micro
Összesen
2939
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
184
kcal
Hozzávalók
Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához
-
20 g finomliszt
-
20 g porcukor
Piskóta
-
100 g cukor
-
100 g finomliszt
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
1 tk sütőpor
Töltelék
-
175 g krémsajt
-
1 dl tejföl
-
80 g cukor
-
100 g habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 g zselatin
Elkészítés
Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához
- A dekormassza hozzávalóit keverjük krémesre, ízlés szerint színezzük. Majd sütőpapíros tepsire nyomjunk egy pici lyukú habzsákból vagy zacskóból pöttyöket.
- Aztán 2 lehetőség közül választhatunk: vagy elősütjük őket 5 percig, vagy legalább 30-45 percig a fagyasztóban hagyjuk, hogy megdermedjenek, és elég stabilak legyenek majd, ha ráöntjük a piskótatésztát. (Én idő hiányában többnyire az elősütést választom, de a fagyasztós megoldással szebb eredmény érhető el.)
Piskóta
- A tojásokat ne válasszuk szét, hanem a cukorral, sóval és vízzel keverjük nagyon habosra, míg világos, krémes masszát kapunk. Majd óvatosan adjuk hozzá 3x-ra a sütőporral, keményítővel, alaposan összekevert lisztet.
- Öntsük rá a pöttyös elősütött dekoralapra, és irány a sütő.:-) Sütési idő 200 fokon, légkeveréssel 175 fokon: 8 max. 10 perc. Ha kész, cukorral meghintett konyhai kendővel még melegen tekerjük fel a piskótát, és hagyjuk kihűlni.
Töltelék
- A krémsajtot, tejfölt, cukrot, vaníliát és citrom levét, héját keverjük krémesre. 100 g megmosott málnát keverjünk hozzá.
- A zselatint áztassuk be 60 ml vízbe, hagyjuk megduzzadni, langyosítsuk meg, egyenlítsük ki a hőt 2 ek krémsajtos masszával, majd az így fellazított zselatint adjuk a teljes krémsajthoz, és végül a felvert habtejszínt is.
- Ha még kicsit folyékony a töltelékünk, tegyük hűtőbe, majd ha kezd megdermedni, tölthetjük is vele a piskótát. A krém felét kenjük a piskótára, rá a maradék gyümölcsöket, majd következhet a krém második fele.
- Próbáljuk szorosan feltekerni. Legalább 3 óra hosszáig hűtsük, porcukorral és gyümölcsökkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13288
- Feltöltés dátuma: 2013. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagyon régen készítettem egyszerű piskótatekercset, de nemrég kedvet kaptam hozzá, és mivel valami különlegességet is igyekeztem belecsempészni a "dologba", teszteltem most én is a dekorpiskótás elkészítési módot. Rá kell szánni egy kis időt, de nagyon egyszerű. A dekormassza nagyon jól kezelhető, és semmi sem szab határt a fantáziának. Ajánlom kipróbálásra:-), egészen eredeti dolgokat lehet vele készíteni.