r
Nosalty Logó

Pöttyös erdei gyümölcsös piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pöttyös erdei gyümölcsös piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához

Piskóta

Töltelék

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához

Piskóta

Töltelék

Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához

Piskóta

Töltelék

Összesen 184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2379.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1435 micro
Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához

Piskóta

Töltelék

Elkészítés

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához

  1. A dekormassza hozzávalóit keverjük krémesre, ízlés szerint színezzük. Majd sütőpapíros tepsire nyomjunk egy pici lyukú habzsákból vagy zacskóból pöttyöket.
  2. Aztán 2 lehetőség közül választhatunk: vagy elősütjük őket 5 percig, vagy legalább 30-45 percig a fagyasztóban hagyjuk, hogy megdermedjenek, és elég stabilak legyenek majd, ha ráöntjük a piskótatésztát. (Én idő hiányában többnyire az elősütést választom, de a fagyasztós megoldással szebb eredmény érhető el.)

Piskóta

  1. A tojásokat ne válasszuk szét, hanem a cukorral, sóval és vízzel keverjük nagyon habosra, míg világos, krémes masszát kapunk. Majd óvatosan adjuk hozzá 3x-ra a sütőporral, keményítővel, alaposan összekevert lisztet.
  2. Öntsük rá a pöttyös elősütött dekoralapra, és irány a sütő.:-) Sütési idő 200 fokon, légkeveréssel 175 fokon: 8 max. 10 perc. Ha kész, cukorral meghintett konyhai kendővel még melegen tekerjük fel a piskótát, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A krémsajtot, tejfölt, cukrot, vaníliát és citrom levét, héját keverjük krémesre. 100 g megmosott málnát keverjünk hozzá.
  2. A zselatint áztassuk be 60 ml vízbe, hagyjuk megduzzadni, langyosítsuk meg, egyenlítsük ki a hőt 2 ek krémsajtos masszával, majd az így fellazított zselatint adjuk a teljes krémsajthoz, és végül a felvert habtejszínt is.
  3. Ha még kicsit folyékony a töltelékünk, tegyük hűtőbe, majd ha kezd megdermedni, tölthetjük is vele a piskótát. A krém felét kenjük a piskótára, rá a maradék gyümölcsöket, majd következhet a krém második fele.
  4. Próbáljuk szorosan feltekerni. Legalább 3 óra hosszáig hűtsük, porcukorral és gyümölcsökkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13278
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régen készítettem egyszerű piskótatekercset, de nemrég kedvet kaptam hozzá, és mivel valami különlegességet is igyekeztem belecsempészni a "dologba", teszteltem most én is a dekorpiskótás elkészítési módot. Rá kell szánni egy kis időt, de nagyon egyszerű. A dekormassza nagyon jól kezelhető, és semmi sem szab határt a fantáziának. Ajánlom kipróbálásra:-), egészen eredeti dolgokat lehet vele készíteni.

Hozzávalók

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához

Piskóta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...