Pöttyös diós kalács ahogy Anett készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
7 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
25g tej14 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
15g margarin108 kcal
A töltelékhez
-
13g tej7 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g margarin27 kcal
-
19g dió123 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Összesen
614
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g tej112 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
120g margarin860 kcal
A töltelékhez
-
100g tej56 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
150g dió981 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g narancshéj49 kcal
Összesen
4890
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
34.7g finomliszt126 kcal
-
3.5g friss élesztő4 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
13.9g tej8 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
8.3g margarin60 kcal
A töltelékhez
-
6.9g tej4 kcal
-
5.6g cukor21 kcal
-
2.1g margarin15 kcal
-
10.4g dió68 kcal
-
1.4g zsemlemorzsa5 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.5g narancshéj3 kcal
Összesen
338
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 424.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
614
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.9 g
Zsír
-
Összesen 247.1 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 112 g
-
Koleszterin 614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3398.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 783 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 1531 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 573.8 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 225.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1471 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 789 micro
-
Kolin: 619 mg
-
Retinol - A vitamin: 1378 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 969 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 786 micro
Összesen
4890
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
338
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
5 dkg friss élesztő
-
2 dkg vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
2 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
12 dkg margarin
A töltelékhez
-
1 dl tej
-
8 dkg cukor
-
3 dkg margarin
-
2 ek zsemlemorzsa
-
2 dkg vaníliás cukor
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
A tésztához
- A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral, a margarinnal, hozzáadjuk a diót és a zsemlemorzsát. 2 percig főzzük, elkeverjük a vaníliás cukorral, fahéjjal. Aki szereti, tehet bele 1/2 dl rumban megáztatott mazsolát is.
- A tésztát összegyúrjuk az élesztővel megfuttatott tejjel. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 16 db 8×8 cm négyzetre vágjuk, közepére 1-1 kanál tölteléket teszünk. Gombócokat formálunk belőle, és kivajazott kuglófformába rakosgatjuk őket. 8-at alulra, 8-at felülre.
- Letakarjuk, kétszeresére dagasztjuk, megkenjük tojássárgájával, majd előmelegített sütőben, erős tűzön 45 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2644
- Feltöltés dátuma: 2013. december 31.
Ajánló
Tipp: ha kész, a tetejét megkenjük olajjal, hogy ne száradjon ki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon finom kalács, érezni a tésztán a citromos ízt, a töltelék pedig tökéletes arányban van benne, ami nem túl édes, pont ahogy én szeretem. (A sütésnél mindenki a saját sütőjéhez mérten süsse a kuglófot, én gyakrabban, kisebb hőfokon sütöm több ideig, mert félek, hogy megég.)