r
Nosalty Logó

Portobello olaszosan töltve Harissás paradicsommmal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Portobello olaszosan töltve Harissás paradicsommmal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombához

A szárított paradicsom pestohoz

A paradicsom öntethez

A tetejükre

Összesen 1322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombához

A szárított paradicsom pestohoz

A paradicsom öntethez

A tetejükre

Összesen 2641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombához

A szárított paradicsom pestohoz

A paradicsom öntethez

A tetejükre

Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3972.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    1859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32687 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 1322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7945.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    3717 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    995.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    557 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    7225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    65374 micro
  • Lut-zea
    2782 micro
Összesen 2641 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4196 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A gombához

A szárított paradicsom pestohoz

A paradicsom öntethez

A tetejükre

Elkészítés

A gombához

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C) Egy tepsit megolajozunk kissé.
  2. A gombákat megmossuk, a szárait eltávolítjuk, és lecsöpögtetjük. A paradicsomokat szintén megmossuk, és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk.
  3. Elkészítjük az öntetet: az öntet minden hozzávalóját egy tálkában kikavarjuk, és sóval, őrölt színesborssal ízesítjük.
  4. A tepsibe helyezzük a gombákat és a paradicsomszeleteket. A gombákat bekenjük (a lemezes részét) aszalt paradicsom pestóval, mindegyikre ráhelyezünk sonkaszeleteket és a tetejére rakunk mozzarellasajt szeleteket.
  5. A paradicsomszeleteket bekenjük az öntettel, mindegyik tetejére reszelünk egy kis fokhagymát, majd a tetejükre szintén helyezünk egy-két mozzarella sajtszeletet. Amikor megvagyunk, betesszük a sütőbe, és sütjük kb.20-25 percig.
  6. Amikor kész, tálaljuk, apróra vágott snidlinggel megszórva a tetejüket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11711
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 07.

Ajánló

Egy könnyű ebéd, vagy vacsora, vagy előétel kerekedhet belőle. Lehet gazdagítani chilivel, cukkinivel, padlizsánnal is. Ki lett próbálva medvehagymás pestóval is mind a gomba, mind a paradicsom, s úgy is nagyon finom volt a végeredmény. pH besorolás: enyhén savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

AzEszter portobellója indította el a folyamatot, mely ennek a receptnek a megszületéséhez vezetett. Szerettem volna egy könnyebb, lazább, ízben gazdag gombaételt készíteni és ekkor ugrott be az aszalt paradicsom pesto alkalmazásának ötlete. Innentől kezdve már adta magát az olaszos ízvilág. Nagyon jó együtt sütni egy tepsiben ezt a kétféle dolgot, mert a paradicsomról lefolyó szósz a gombáról leolvadó sajttal elkeveredve igen izgalmas eredményt ad.

Hozzávalók

A gombához

A szárított paradicsom pestohoz

A paradicsom öntethez

A tetejükre

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...