Pomerániai libacomb aszalt szilvával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
400g libacomb772 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
30g zeller11 kcal
-
13g alma6 kcal
-
35 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
4 kcal
-
63g vörösbor53 kcal
-
125g szárnyas alaplé9 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
38g aszalt szilva90 kcal
-
5g rum12 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
1085
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
1600g libacomb3087 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
120g zeller43 kcal
-
50g alma23 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
16 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
500g szárnyas alaplé35 kcal
-
24g gyömbér19 kcal
-
150g aszalt szilva360 kcal
-
20g rum46 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
4337
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
50.7g libacomb98 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
2.5g sárgarépa1 kcal
-
3.8g zeller1 kcal
-
1.6g alma1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
7.9g vörösbor7 kcal
-
15.8g szárnyas alaplé1 kcal
-
0.8g gyömbér1 kcal
-
4.8g aszalt szilva11 kcal
-
0.6g rum1 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
3.2g víz0 kcal
Összesen
137
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 80 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1385.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 585 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 291.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 642 micro
-
β-karotin 1683 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 1438 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
1085
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 141.2 g
Zsír
-
Összesen 320 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 162 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 726 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5542.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 2341 mg
-
Nátrium 2402 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.1 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1166.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1003 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 2567 micro
-
β-karotin 6731 micro
-
β-crypt 144 micro
-
Likopin 5754 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
4337
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 182 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
4 db libacomb
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
120 g zeller
-
0.3 db alma
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek porcukor
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
250 ml vörösbor
-
500 ml szárnyas alaplé
-
20 ml rum
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 ml víz
Elkészítés
- A zöldségeket és az almát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy lábasban a porcukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és egy kicsit barnítjuk, felöntjük a bor felével, és krémesre főzzük. Hozzáadjuk a maradék bort, és ismét felfőzzük. Felöntjük a levessel.
- Egy serpenyőbe az olajat felhevítjük, és a kockára vágott zöldségeket az almával együtt az olajban megpirítjuk. Felöntjük a boros-paradicsomos-levessel. Ráhelyezzük a megmosott, leszárított, sózott combokat, a bőrös felükkel felfelé.
- 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 4 ½ óra alatt puhára pároljuk.
- Közben felfőzünk 100 ml vizet, beletesszük a gyömbérszeleteket, és lassú tűzön 10 percig hagyjuk főni. Majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a rumot és az aszalt szilvát.
- Mikor a hús puha, kivesszük. A szószt zsírtalanítjuk,szitán átszűrjük, a zöldségből is valamenyit a szitán átpasszírozunk. Az aszalt szilvát a levével együtt a szószhoz adjuk (a gyömbért kivesszük), felfőzzük. Hozzáadjuk az elfelezett fokhagymát, a narancs- és citromhéjat, s kb. 5 percig a szószban hagyjuk, hogy a szósz átvegye az ízüket. A fűszereket kivesszük, a szószba keverjük a hideg vajat. Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 270 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13266
- Feltöltés dátuma: 2011. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Valamikor egy TV-adásban készítették el ezt a sültet, mint Mecklenburg -Vorpommern (Mecklenburg-Elő-Pomeránia) tartomány közkedvelt ételét.