r
Nosalty Logó

Pomerániai libacomb aszalt szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Pomerániai libacomb aszalt szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1085 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    642 micro
  • β-karotin
    1683 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1085 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    320 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5542.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2341 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    2567 micro
  • β-karotin
    6731 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 4337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    182 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket és az almát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban a porcukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és egy kicsit barnítjuk, felöntjük a bor felével, és krémesre főzzük. Hozzáadjuk a maradék bort, és ismét felfőzzük. Felöntjük a levessel.
  3. Egy serpenyőbe az olajat felhevítjük, és a kockára vágott zöldségeket az almával együtt az olajban megpirítjuk. Felöntjük a boros-paradicsomos-levessel. Ráhelyezzük a megmosott, leszárított, sózott combokat, a bőrös felükkel felfelé.
  4. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 4 ½ óra alatt puhára pároljuk.
  5. Közben felfőzünk 100 ml vizet, beletesszük a gyömbérszeleteket, és lassú tűzön 10 percig hagyjuk főni. Majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a rumot és az aszalt szilvát.
  6. Mikor a hús puha, kivesszük. A szószt zsírtalanítjuk,szitán átszűrjük, a zöldségből is valamenyit a szitán átpasszírozunk. Az aszalt szilvát a levével együtt a szószhoz adjuk (a gyömbért kivesszük), felfőzzük. Hozzáadjuk az elfelezett fokhagymát, a narancs- és citromhéjat, s kb. 5 percig a szószban hagyjuk, hogy a szósz átvegye az ízüket. A fűszereket kivesszük, a szószba keverjük a hideg vajat. Sóval, borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 270 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13256
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamikor egy TV-adásban készítették el ezt a sültet, mint Mecklenburg -Vorpommern (Mecklenburg-Elő-Pomeránia) tartomány közkedvelt ételét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...