Pokoli sertésragu savanyúkáposztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hoprik ferencné
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sertésraguhoz
-
150g sertéslapocka354 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
4 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
10g kovászos uborka2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g chili0 kcal
A salátához
-
125g savanyú káposzta24 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
719
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sertésraguhoz
-
600g sertéslapocka1416 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
16 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
40g kovászos uborka6 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g chili0 kcal
A salátához
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
2868
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
A sertésraguhoz
-
24.1g sertéslapocka57 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
14.5g vöröshagyma5 kcal
-
0.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7g tejföl14 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
1.6g kovászos uborka0 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0g chili0 kcal
A salátához
-
20.1g savanyú káposzta4 kcal
-
8g zöldpaprika1 kcal
-
16.1g paradicsom3 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
114
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1648.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 954 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 483.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 890 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4011 micro
-
Lut-zea 954 micro
Összesen
719
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 124.7 g
Zsír
-
Összesen 219 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6593.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 1627 mg
-
Nátrium 3816 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1935.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 543 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 338 mg
-
D vitamin: 420 micro
-
K vitamin: 512 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 525 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 474 micro
-
β-karotin 3560 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 16045 micro
-
Lut-zea 3815 micro
Összesen
2868
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 646 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
A sertésraguhoz
-
60 dkg sertéslapocka
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
2 dkg sűrített paradicsom
-
1 teáskanál paprikakrém
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
175 g tejföl
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 db chili
A salátához
-
50 dkg savanyú káposzta
-
2 db zöldpaprika
-
4 db paradicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
A sertésraguhoz
- A húst megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk és keskeny csíkokra vágjuk.
- A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, vagy szétnyomjuk.
- Az ecetes uborkát és a petrezselymet is apróra vágjuk.
- A húst forró olajban átsütjük, hozzáadjuk a hagymát és aranysárgára pirítjuk, egy kevés vízzel vagy sörrel felöntjük, sóval borssal, fokhagymával, csilipaprikával, piros arannyal és a paradicsommal ízesítjük. Befedjük és puhára pároljuk a húst.
- A tejfölt a liszttel és egy kevés borssal simára keverjük, és ezzel besűrítjük a ragut, hozzáadjuk az uborkát, egy kis petrezselymet és még 10 percig pároljuk.
- A salátához a paradicsomot, paprikát, hagymát felszeleteljük, összekeverjük a káposztával, és tálalás előtt ráöntjük a citromos, borsos olajat.
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6070
- Feltöltés dátuma: 2011. október 26.
Ajánló
Köretként főtt tésztát vagy rizst adhatunk, utána pedig egy pohár sört ajánlok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hoprik ferencné
55 recept
Fel kellett szedni a csilipaprikát a földből, hogy ne fagyjon el, és véletlen letörtem két ágát, ami tele volt zöld és piros kis paprikákkal. Szeretjük a csípős ételeket, és eszembe jutott ez a finom ragu. A "Mester Konyha" egy régi számából tanultam ezt a receptet.