r
Nosalty Logó

Pokoli sertésragu savanyúkáposztával

Hoprik ferencné
Pokoli sertésragu savanyúkáposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sertésraguhoz

A salátához

719
Kalória
31.2g
Fehérje
27.2g
Szénhidrát
54.7g
Zsír
483.8g
Víz
132.3g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sertésraguhoz

A salátához

Összesen 719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sertésraguhoz

A salátához

Összesen 2868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sertésraguhoz

A salátához

Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1648.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    483.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4011 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    219 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6593.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1627 mg
  • Nátrium
    3816 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1935.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    512 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    474 micro
  • β-karotin
    3560 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    16045 micro
  • Lut-zea
    3815 micro
Összesen 2868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    646 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A sertésraguhoz

  1. A húst megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk és keskeny csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, vagy szétnyomjuk.
  3. Az ecetes uborkát és a petrezselymet is apróra vágjuk.
  4. A húst forró olajban átsütjük, hozzáadjuk a hagymát és aranysárgára pirítjuk, egy kevés vízzel vagy sörrel felöntjük, sóval borssal, fokhagymával, csilipaprikával, piros arannyal és a paradicsommal ízesítjük. Befedjük és puhára pároljuk a húst.
  5. A tejfölt a liszttel és egy kevés borssal simára keverjük, és ezzel besűrítjük a ragut, hozzáadjuk az uborkát, egy kis petrezselymet és még 10 percig pároljuk.
  6. A salátához a paradicsomot, paprikát, hagymát felszeleteljük, összekeverjük a káposztával, és tálalás előtt ráöntjük a citromos, borsos olajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Fel kellett szedni a csilipaprikát a földből, hogy ne fagyjon el, és véletlen letörtem két ágát, ami tele volt zöld és piros kis paprikákkal. Szeretjük a csípős ételeket, és eszembe jutott ez a finom ragu. A "Mester Konyha" egy régi számából tanultam ezt a receptet.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...