r
Nosalty Logó

Pizzatekercs Gergely Andreától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzatekercs Gergely Andreától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 551 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 189 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 551 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3207.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 2200 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kevés meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral együtt. A lisztet egy tálba tesszük a többi hozzávalóval együtt.
  2. Mikor az élesztő megkelt, hozzáöntjük a liszthez, és az egészet összedagasztjuk. Jól kidolgozzuk, míg egy közepes keménységű tésztát kapunk.
  3. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez előkészítjük a felsoroltakat. Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és fél centi vastagra kinyújtjuk.
  2. A kinyújtott tésztát megkenjük a pizzaszósszal, rászórjuk az apróra vágott sonkát, a felvágottat, a gombát, a szemes kukoricát, majd végül a reszelt sajtot.
  3. Feltekerjük, mint a bejglit, és újra hagyjuk egy fél órát kelni. Közben kétszer háromszor lekenjük a tetejét a felvert tojással.
  4. Formába tesszük, és 180 fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1730
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran szoktam pizzát készíteni a gyerekeimnek otthon, de már a hagyományos változat egy kicsit unalmas volt, ezért jött az ötlet, hogy mi lenne, ha pizzatekercset készítenék. Kipróbáltam, és nagyon nagy sikert aratott. A tölteléket szabadon lehet variálni, ki mit talál otthon a hűtőben.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...