r
Nosalty Logó

Pizzás háromszög

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzás háromszög
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 808 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6454 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 808 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.3 g

Zsír

  • Összesen
    362 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10337.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    2065 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1884 mg
  • Nátrium
    5794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2304 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7237 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 6454 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    345 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe kis gödröt készítünk, hozzáadjuk az olajat, az élesztőt, a sót az oregánót és lassan adagolva a maradék tejet.
  3. Addig gyúrjuk, míg sima tésztát kapunk, ami elválik a kezünktől.
  4. Kb. 1 órán át langyos helyen kelesztjük.
  5. Ez idő alatt elkészítjük a krémet: a vajat megolvasztjuk egy kislábasban, hozzáadjuk a ketchupot és a fűszereket. A tűzről lehúzva gyorsan hozzákeverjük a két tojás sárgáját. (Ha túl forró, érdemes hagyni hűlni egy kicsit, nehogy összekapja a tojást!)
  6. Két részre osztjuk a tésztát, és téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1cm vastagra.
  7. Tetejét bekenjük a krém felével és rászórjuk a sajt és a sonka felét is.
  8. Feltekerjük úgy, hogy egyik oldalról kétszer, másik oldalról egyszer hajtjuk rá.
  9. A tekercset kissé lelapítjuk a kezünkkel, majd háromszög alakban felszeleteljük.
  10. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. (Ez két tepsire való adag.)
  11. A tojásfehérjéhez kevés pirospaprikát keverünk és azzal kenjük meg a tetejüket.
  12. Kivajazott tepsibe rakjuk.
  13. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 31271
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 18.

Ajánló

A krém miatt egy nagyon finom illatos lágy tésztát kapunk, ezért egy kicsit más, mint a hagyományos pizza. Talán csak a fűszerezése emlékeztet rá. Ajánlom reggelire teával, vacsorára tejjel, és vendégváráshoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szombat délután elhívtuk a barátainkat vendégségbe. Ezek a kedves barátok mindenféle finomsággal készültek: almás-habos süti, csörögefánk és ez a pizzás háromszög. Azonnal lefényképeztem, mert nem bírtam ki, hogy ne osszam meg mindenkivel ennek a finomságnak a receptjét. Remélem elnézitek nekem, hogy ez most nem saját recept, hanem a barátnőm Eszter készítette. Pizzakedvelőknek ajánlom! Nekem biztosan a kedvencem lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...