Pizzás burek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tubicám
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Pizzaszósz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
25g ketchup25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g oregánó4 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Töltelék
-
75g gépsonka104 kcal
-
50g gombakonzerv16 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
25g olajbogyó29 kcal
Tészta
-
63g réteslap184 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
748
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Pizzaszósz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g paradicsomlé68 kcal
-
100g ketchup101 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6g oregánó16 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Töltelék
-
300g gépsonka414 kcal
-
200g gombakonzerv64 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
Tészta
-
250g réteslap738 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2993
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Pizzaszósz
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
21.1g paradicsomlé4 kcal
-
5.3g ketchup5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.3g oregánó1 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Töltelék
-
15.8g gépsonka22 kcal
-
10.5g gombakonzerv3 kcal
-
15.8g sajt56 kcal
-
5.3g olajbogyó6 kcal
Tészta
-
13.2g réteslap39 kcal
-
2.2g napraforgó olaj20 kcal
-
5.3g víz0 kcal
Összesen
158
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2812.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 563 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 1840 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 255 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12053 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
748
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.7 g
Zsír
-
Összesen 153 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 369 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11250.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 2253 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1351 mg
-
Nátrium 7362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1020.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1092 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 298 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 939 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1828 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 48210 micro
-
Lut-zea 1029 micro
Összesen
2993
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2541 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
Pizzaszósz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 g ketchup
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál bazsalikom
-
2 ek oregánó
-
1 ek kakukkfű
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 csipet gyömbérpor
Töltelék
Tészta
-
10 db réteslap
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 dl víz
Elkészítés
Pizzaszósz
- Felaprítjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, majd felöntjük a paradicsomlével. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, egy csipetnyi gyömbérrel. Közepes lángon hagyjuk főni kb. 15 percet.
- Hozzáadjuk a ketchupot, a fokhagymaport, és sűrűre főzzük.
- Levesszük a tűzről, és belekeverjük a szárított zöld fűszereket. Kicsit kihűtjük a szószt.
Töltelék
- A felvágottat apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, gombát lecsepegtetjük, és az olajbogyót felszeleteljük.
- A töltelék hozzávalóit összeforgatjuk a pizzaszósszal.
Tészta
- Az olajat elkeverjük a vízzel. Egy 32 cm átmérőjű kerek tepsit kiolajozunk. Belehelyezzük az első réteslapot oly módon, hogy fele a tepsi szélén kilógjon (a kimaradó részeket a tetejére fogjuk visszahajtani majd a végén). Rátesszük a második lapot, amelynek szintén szabadon hagyjuk a szélét. Ecset segítségével lekenjük az olajos vízzel. Majd újabb réteslap jön, olajozás, és a negyedik lap, amit szintén megkenünk.
- Az ötödik lapot kicsit összegyűrve helyezzük a tepsi közepére, és alaposan lekenjük az olajos vízzel. Erre kanalazzuk a töltelékünk felét, és szépen elegyengetjük. Majd a fent leírt módon ismét a tésztalapok rétegezése következik úgy, hogy közben minden réteget gondosan kenegetünk. Az utolsó lap tésztát szintén gyűrjük kicsit, és a maradék töltelékkel bevonjuk.
- Egyesével visszahajtogatjuk a kimaradt tészta részeket a burek tetejére úgy, hogy közben minden lapot alaposan bekenünk az olajos vízzel. Szépen elegyengetjük a tészta tetejét, széleit kicsit benyomkodjuk, végül a maradék kenegetőnkkel meglocsoljuk.
- 220 C fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Kifordítjuk a gőzölgő burekot egy tálcára, és felszeletelve, forrón kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5157
- Feltöltés dátuma: 2015. december 03.
Ajánló
A pizzaszósz helyett készíthető csak ketchuppal is (az egyszerűség kedvéért), és a töltelék hozzávalói is ízlés szerint variálhatók. A pékségben kapható pizzás burekben sincs mondjuk olajbogyó, de nálunk minden, ami pizzás ízvilágú, ahhoz az olajbogyó elengedhetetlen adalék.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tubicám
33 recept
A szerbiai pékségek kínálatából nem hiányozhat a frissen sült ropogós tésztájú burek, amit a hagyományos túrós tölteléken felül, különféle ízekkel készítenek, és szigorúan natúr ivójoghurt kíséretében fogyasztanak. Közkedveltnek számít a húsos, káposztás, almás, de elvetemültebbektől hallottam már banános és kivis változatról is. Nálunk a túrós burekot a pizzás töltelékkel készült követi a rangsorban, amelynek egy házi receptjét kívánom most megosztani.