r
Nosalty Logó

Pizzás burek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tubicám
Pizzás burek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizzaszósz

Töltelék

Tészta

Összesen 748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizzaszósz

Töltelék

Tészta

Összesen 2993 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pizzaszósz

Töltelék

Tészta

Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2812.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12053 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.7 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11250.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    2253 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    7362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1092 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1828 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48210 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 2993 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2541 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Pizzaszósz

Töltelék

Tészta

Elkészítés

Pizzaszósz

  1. Felaprítjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket, majd felöntjük a paradicsomlével. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, egy csipetnyi gyömbérrel. Közepes lángon hagyjuk főni kb. 15 percet.
  2. Hozzáadjuk a ketchupot, a fokhagymaport, és sűrűre főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a szárított zöld fűszereket. Kicsit kihűtjük a szószt.

Töltelék

  1. A felvágottat apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, gombát lecsepegtetjük, és az olajbogyót felszeleteljük.
  2. A töltelék hozzávalóit összeforgatjuk a pizzaszósszal.

Tészta

  1. Az olajat elkeverjük a vízzel. Egy 32 cm átmérőjű kerek tepsit kiolajozunk. Belehelyezzük az első réteslapot oly módon, hogy fele a tepsi szélén kilógjon (a kimaradó részeket a tetejére fogjuk visszahajtani majd a végén). Rátesszük a második lapot, amelynek szintén szabadon hagyjuk a szélét. Ecset segítségével lekenjük az olajos vízzel. Majd újabb réteslap jön, olajozás, és a negyedik lap, amit szintén megkenünk.
  2. Az ötödik lapot kicsit összegyűrve helyezzük a tepsi közepére, és alaposan lekenjük az olajos vízzel. Erre kanalazzuk a töltelékünk felét, és szépen elegyengetjük. Majd a fent leírt módon ismét a tésztalapok rétegezése következik úgy, hogy közben minden réteget gondosan kenegetünk. Az utolsó lap tésztát szintén gyűrjük kicsit, és a maradék töltelékkel bevonjuk.
  3. Egyesével visszahajtogatjuk a kimaradt tészta részeket a burek tetejére úgy, hogy közben minden lapot alaposan bekenünk az olajos vízzel. Szépen elegyengetjük a tészta tetejét, széleit kicsit benyomkodjuk, végül a maradék kenegetőnkkel meglocsoljuk.
  4. 220 C fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  5. Kifordítjuk a gőzölgő burekot egy tálcára, és felszeletelve, forrón kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5157
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 03.

Ajánló

A pizzaszósz helyett készíthető csak ketchuppal is (az egyszerűség kedvéért), és a töltelék hozzávalói is ízlés szerint variálhatók. A pékségben kapható pizzás burekben sincs mondjuk olajbogyó, de nálunk minden, ami pizzás ízvilágú, ahhoz az olajbogyó elengedhetetlen adalék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizzás burek
Tubicám 33 recept

A szerbiai pékségek kínálatából nem hiányozhat a frissen sült ropogós tésztájú burek, amit a hagyományos túrós tölteléken felül, különféle ízekkel készítenek, és szigorúan natúr ivójoghurt kíséretében fogyasztanak. Közkedveltnek számít a húsos, káposztás, almás, de elvetemültebbektől hallottam már banános és kivis változatról is. Nálunk a túrós burekot a pizzás töltelékkel készült követi a rangsorban, amelynek egy házi receptjét kívánom most megosztani.

Hozzávalók

Pizzaszósz

Töltelék

Tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...