Pizzapite
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raguhoz
-
125g marhalábszár160 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
18 kcal
-
75g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7 kcal
-
25g víz0 kcal
A pizzatésztához
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raguhoz
-
500g marhalábszár640 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
71 kcal
-
300g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
29 kcal
-
100g víz0 kcal
A pizzatésztához
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raguhoz
-
24.7g marhalábszár32 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
7.4g gomba2 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
14.8g marha alaplé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g étkezési keményítő1 kcal
-
4.9g víz0 kcal
A pizzatésztához
-
33 kcal
-
9.9g graham-liszt33 kcal
-
4.9g rozsliszt17 kcal
-
0.3g élesztő0 kcal
-
4.9g tej3 kcal
-
9.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g xilit1 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
2.5g sajt9 kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1349.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 762 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 239.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 188.9 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5399.1 g
-
Cink 52 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 678 mg
-
Foszfor 3046 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 392.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 958.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 991 micro
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Hozzávalók
A raguhoz
-
0.5 kg marhalábszár
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 dl marha alaplé
-
só ízlés szerint
A pizzatésztához
-
20 dkg graham-liszt
-
7 g élesztő
-
2 dl víz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A raguhoz
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a hagymával együtt 1 ek olajonpár percig pirítjuk. A felkockázott húst hozzáadjuk, felöntjük az alaplével,megborsozzuk, szükség esetén sózzuk.
- Alacsonyabb fokozaton2 órát főzzük (ez optimális eset, de igazából addig, amíg a hús meg nem puhul teljesen).
- Közben elkészítjük a tésztát. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, és felfuttatjuk. A háromféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, a cukrot, sót, és a vizet fokozatosan adagolva tésztává gyúrjuk. Meleg helyenfél órátkelesztjük.
- Ha megkelt, kétfelé vesszük. Az egyik fél tésztát szintén kétfelé vágjuk, ezeketa pitesütő tál méretéhez igazodva kinyújtuk. (A másik darabból készülhet valóban pizza.:))
- Ha a hús megpuhult, a raguhoz keverjük a kis mennyiségű vízben elkevert keményítőt, és besűrítjük az ételt (hagyjuk, hogy még egyszer felforrjon). Félrehúzzuk, hogy kihűljön.
- Amikor a ragu kihűlt, az egyik darab kinyújtott tésztáta tálba helyezzük úgy, hogy az alját megkenjük egy pici olajjal. Ráhelyezzük a ragut, majd befedjük a tetejét a másik darab tésztával. Az oldalát benyomkodjuk, tetejét megszórjuk sajttal vagy azzal, amit ízlésünk gondol, és 180 fokon készre sütjük 15-20 perc alatt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2402
- Feltöltés dátuma: 2013. január 18.
Ajánló
A pizzatészta leírása két pizzára elegendő mennyiségről szól. Én csak az egyik felét használtam el ehhez az ételhez, másik feléből valóban pizza készült, így tulajdonképpen a receptben a teljes adag tészta fele adja a ragu tésztáját, így az alja és a teteje tulajdonképpen ennek megfelezése. :) Aki nem szeretné a két pizzának való mennyiséget elkészíteni, csak a raguhoz valót, annak javaslom a tészta alapanyagainak megfelezését.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A "Főzzünk egészségesen" című kis szakácskönyvecskéből származott az eredeti recept, ami rétestésztát ír. Mivel mi nem eszünk fehérlisztet, de az ételt szerettem volna elkészíteni, így gondolkodtam, mivel lehetne a tésztát helyettesíteni. A pizzatésztát jó ideje így készítem (internetről való a recept, forrást sajnos már nem tudok), és nagyon szeretjük, gondoltam, jó barátságban lesz a raguval. Így is lett. :) Tipp: én a marhahúst húslevesben majdnem készre főztem, ez jó ízt adott neki, plusz adott volt a marha alaplé, ami adalékanyag-mentes (ételízesítő gyanánt is csak szárított zöldséget használok). Így nem csak jobb íze lett a ragunak, de valóban egészségesebb is lett, mintha leveskockából csináltam volna az alaplevet. A húst így nem kellett, csak egy húsz percet főzni már raguként addig, amíg a gomba megpuhult.