r
Nosalty Logó

Pizza Éva házias konyhájától

Éva házias konyhája
Pizza Éva házias konyhájától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

1509
Kalória
55.7g
Fehérje
116.1g
Szénhidrát
91g
Zsír
356.2g
Víz
150g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 1509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 3013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3071.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1777 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6143.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    3186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    232.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    712.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    3554 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 3013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    1028 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

pizzatészta

  1. A lisztet egy tálba beleszitáljuk, és a közepében egy mélyedést alkotunk. Meglangyosítjuk a vizet, és egy részét a mélyedésben öntjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukort is hozzáadjuk. Rászórunk egy kevés lisztet, és párpercig hagyjuk az élesztőt kelni.
  2. Miután megkelt az élesztő, akkor hozzáadjuk a többi vizet, a 2 evőkanál olívaolajat, sót. Jól összedagasztjuk. Ha nagyon lágy a tészta, akkor kevés lisztet még adhatunk hozzá (kb egy evőkanállal).
  3. A tészta tetejét kb. egy kiskanál olívaolajjal lekenjük, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  4. Közben készítünk egy paradicsomszószt. 3 evőkanál sűrített paradicsomot fölhígítunk 1 dl vízzel, belepréselünk 1 gerezd fokhagymát, fűszerezzük őrölt borssal. A legalacsonyabb hőfokon hagyjuk kicsit főni, kb. 10 percig, csak az ízek kicsit összefőjenek, annyira.
  5. Miután megkelt a tésztánk, egy sütőpapírt enyhén liszttel megszórunk, és kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra a tésztát, majd a gáztepsibe helyezzük.
  6. Egy ecset segítségével megkenjük a maradék olívaolajjal a tésztát, és a paradicsomszószt is egyenletesen elkenjük rajta. Fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal.
  7. Megszórjuk reszelt sajttal. Tetszés szerint fölvágjuk a kolbászt, szalonnát, vöröshagymát, paprikát, és egyenletesen elosztjuk a sajt tetején.
  8. 220 fokon kb. 24 percig sütjük, ameddig eléri a kívánt színt. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 24 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szintén saját recept. Sok tapasztalatszerzés után alkottam meg ezt.  Mivel a paradicsomöntetet, kisebb nyomozás után tudom, az olaszok sem bonyolítják túl. Így én sem, hisz úgyis a fűszerek és a rajta lévők adják a meghatározó ízeket. Én többször a magyaros ízvilágot készítem, és azt a variációt írtam le. De ízlésünknek megfelelően lehet variálni a rávalókat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...