r
Nosalty Logó

Pizza Éva házias konyhájától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Pizza Éva házias konyhájától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

1509
Kalória
55.7g
Fehérje
116.1g
Szénhidrátok
91g
Zsír
356.2g
Víz
150g
Koleszterin
8g
Rost
9.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 1509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 3013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltét

Összesen 224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3071.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    1593 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1777 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6143.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    3186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    712.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    3554 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 3013 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    1028 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

pizzatészta

  1. A lisztet egy tálba beleszitáljuk, és a közepében egy mélyedést alkotunk. Meglangyosítjuk a vizet, és egy részét a mélyedésben öntjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukort is hozzáadjuk. Rászórunk egy kevés lisztet, és párpercig hagyjuk az élesztőt kelni.
  2. Miután megkelt az élesztő, akkor hozzáadjuk a többi vizet, a 2 evőkanál olívaolajat, sót. Jól összedagasztjuk. Ha nagyon lágy a tészta, akkor kevés lisztet még adhatunk hozzá (kb egy evőkanállal).
  3. A tészta tetejét kb. egy kiskanál olívaolajjal lekenjük, konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  4. Közben készítünk egy paradicsomszószt. 3 evőkanál sűrített paradicsomot fölhígítunk 1 dl vízzel, belepréselünk 1 gerezd fokhagymát, fűszerezzük őrölt borssal. A legalacsonyabb hőfokon hagyjuk kicsit főni, kb. 10 percig, csak az ízek kicsit összefőjenek, annyira.
  5. Miután megkelt a tésztánk, egy sütőpapírt enyhén liszttel megszórunk, és kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra a tésztát, majd a gáztepsibe helyezzük.
  6. Egy ecset segítségével megkenjük a maradék olívaolajjal a tésztát, és a paradicsomszószt is egyenletesen elkenjük rajta. Fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal.
  7. Megszórjuk reszelt sajttal. Tetszés szerint fölvágjuk a kolbászt, szalonnát, vöröshagymát, paprikát, és egyenletesen elosztjuk a sajt tetején.
  8. 220 fokon kb. 24 percig sütjük, ameddig eléri a kívánt színt. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szintén saját recept. Sok tapasztalatszerzés után alkottam meg ezt.  Mivel a paradicsomöntetet, kisebb nyomozás után tudom, az olaszok sem bonyolítják túl. Így én sem, hisz úgyis a fűszerek és a rajta lévők adják a meghatározó ízeket. Én többször a magyaros ízvilágot készítem, és azt a variációt írtam le. De ízlésünknek megfelelően lehet variálni a rávalókat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!