r
Nosalty Logó

Pizza douney konyhájában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
douney
Pizza douney konyhájában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az 1. alapszószhoz (jobb oldali kép)

Az 1. feltéthez

A 2. alapszószhoz (bal oldali kép)

A 2. feltéthez

Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az 1. alapszószhoz (jobb oldali kép)

Az 1. feltéthez

A 2. alapszószhoz (bal oldali kép)

A 2. feltéthez

Összesen 3063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az 1. alapszószhoz (jobb oldali kép)

Az 1. feltéthez

A 2. alapszószhoz (bal oldali kép)

A 2. feltéthez

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7303.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    4713 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    16468 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14606.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    711 mg
  • Foszfor
    2711 mg
  • Nátrium
    9426 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    4027 micro
  • β-crypt
    653 micro
  • Likopin
    32936 micro
  • Lut-zea
    2003 micro
Összesen 3063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1672 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. alapszószhoz (jobb oldali kép)

Az 1. feltéthez

A 2. alapszószhoz (bal oldali kép)

A 2. feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésként begyúrjuk a tésztát Férjecske szerint, annyi különbséggel, hogy a második lépésnél a liszt és só mellé hozzáadjuk a bazsalikomot.
  2. Amíg kel a tésztánk, összeállítjuk a kétféle szószt két külön edényben, a paradicsomos verziót melegítjük kicsit.
  3. A zöldségeket és a sonkát felszeleteljük, a sajtot sietősöknek érdemes alapvetően szeletelt kiszerelésben venni.
  4. A megkelt tésztát szétválasztjuk, így lesz két 32 cm-es pizzánk.
  5. Egy-egy tepsit vagy erre szánt kör alakú pizzasütő edényt kibélelünk sütőpapírral, és pár csepp olívaolajat kenünk szét rajta.
  6. A tésztáinkat legnagyobb igyekezetünk szerint kör alakúra nyújtjuk, ízlés szerinti vastagsággal. (Szerintem érdemes minél vékonyabbra.)
  7. A két prepizzánkra külön-külön felkenjünk az alapot, majd rá a sajtot és csak aztán a továbbiakat. Ez azért fontos, hogy a sajt ne égjen meg.
  8. 190 °C-os előmelegített sütőbe tesszük kb. 20 percre. A többit gondolom nem kell magyaráznom. :)
  9. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7567
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Ajánló

Persze tésztánkat kedvünkre szabdalhatjuk, talán érdemes is több részre szedni, mert a liszt különlegessége miatt nagyon laktató. Ó, és konyhánk alulszereltsége ne legyen kifogás! Olyan nincs, hogy valami nem sodrófa! ;) Sok sikert!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap a barátom "éjszakai hadjáratra" indult nélkülem, és mikor már tényleg későre járt az idő, ő még sehol sem volt. Gondoltam, összedobok valamit, amivel a kedvében járok, és kicsit azért siettetem is a hazafelé útját. A pizza az egyik gyengéje, így egyértelmű volt a döntés. Találtam is megfelelő receptet, személyre szabtam /meg persze a hűtő aktuális tartalma is/, és tessék. Ők az első pizzáim.

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. alapszószhoz (jobb oldali kép)

Az 1. feltéthez

A 2. alapszószhoz (bal oldali kép)

A 2. feltéthez

Címlapról ajánljuk