r
Nosalty Logó

Pizza douney konyhájában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
douney
Pizza douney konyhájában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az 1. alapszószhoz (jobb oldali kép)

Az 1. feltéthez

A 2. alapszószhoz (bal oldali kép)

A 2. feltéthez

Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az 1. alapszószhoz (jobb oldali kép)

Az 1. feltéthez

A 2. alapszószhoz (bal oldali kép)

A 2. feltéthez

Összesen 3063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

Az 1. alapszószhoz (jobb oldali kép)

Az 1. feltéthez

A 2. alapszószhoz (bal oldali kép)

A 2. feltéthez

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7303.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    4713 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    16468 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 1533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14606.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    711 mg
  • Foszfor
    2711 mg
  • Nátrium
    9426 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    904 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    4027 micro
  • β-crypt
    653 micro
  • Likopin
    32936 micro
  • Lut-zea
    2003 micro
Összesen 3063 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1672 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. alapszószhoz (jobb oldali kép)

Az 1. feltéthez

A 2. alapszószhoz (bal oldali kép)

A 2. feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésként begyúrjuk a tésztát Férjecske szerint, annyi különbséggel, hogy a második lépésnél a liszt és só mellé hozzáadjuk a bazsalikomot.
  2. Amíg kel a tésztánk, összeállítjuk a kétféle szószt két külön edényben, a paradicsomos verziót melegítjük kicsit.
  3. A zöldségeket és a sonkát felszeleteljük, a sajtot sietősöknek érdemes alapvetően szeletelt kiszerelésben venni.
  4. A megkelt tésztát szétválasztjuk, így lesz két 32 cm-es pizzánk.
  5. Egy-egy tepsit vagy erre szánt kör alakú pizzasütő edényt kibélelünk sütőpapírral, és pár csepp olívaolajat kenünk szét rajta.
  6. A tésztáinkat legnagyobb igyekezetünk szerint kör alakúra nyújtjuk, ízlés szerinti vastagsággal. (Szerintem érdemes minél vékonyabbra.)
  7. A két prepizzánkra külön-külön felkenjünk az alapot, majd rá a sajtot és csak aztán a továbbiakat. Ez azért fontos, hogy a sajt ne égjen meg.
  8. 190 °C-os előmelegített sütőbe tesszük kb. 20 percre. A többit gondolom nem kell magyaráznom. :)
  9. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7569
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Ajánló

Persze tésztánkat kedvünkre szabdalhatjuk, talán érdemes is több részre szedni, mert a liszt különlegessége miatt nagyon laktató. Ó, és konyhánk alulszereltsége ne legyen kifogás! Olyan nincs, hogy valami nem sodrófa! ;) Sok sikert!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap a barátom "éjszakai hadjáratra" indult nélkülem, és mikor már tényleg későre járt az idő, ő még sehol sem volt. Gondoltam, összedobok valamit, amivel a kedvében járok, és kicsit azért siettetem is a hazafelé útját. A pizza az egyik gyengéje, így egyértelmű volt a döntés. Találtam is megfelelő receptet, személyre szabtam /meg persze a hűtő aktuális tartalma is/, és tessék. Ők az első pizzáim.

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. alapszószhoz (jobb oldali kép)

Az 1. feltéthez

A 2. alapszószhoz (bal oldali kép)

A 2. feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...