r
Nosalty Logó

Pizza 21.-maradék krumplipüréből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza 21.-maradék krumplipüréből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 648 kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1294 kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 260 kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    1770 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 648 kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5445.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    3540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1294 kcal
  • 16% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2908 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tegyük egy tálkába a maradék krumplipürét, majd tegyük hozzá az olajat és a tejet, majd egy kanállal keverjük el a fellazított tésztát. Ehhez adjuk hozzá a kis sütőport és még egy evőkanál langyos vizet.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, és egy jól nyújtható tésztát alakítsunk ki belőle.
  3. Reszeljük le a sajtot és ezalatt melegítsük elő a sütőt.
  4. Kenjük rá a paradicsomkonzervet, majd fűszerezzük, a csíkokra vágott sonkát is tegyük rá, legvégül a sajtot.
  5. Hagyjuk benn a sütőben, míg aranybarnára nem sül a tetején a sajt, de ne ijedjünk meg attól, hogy a tésztája kissé puha, mivel ennek a reform pizzának nem pizzatészta, hanem inkább puffancstészta alapja van.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8476
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 16.

Ajánló

Hát először is, ha sietsz, mivel ez kb.15 perc munka volt az egész! Aztán meg, ha nincs otthon semmid, csak egy kis maradék reszelt sajt, sonka, vagy kukorica stb...Ez a "recept" pl. simán jó egy nagybevásárlás előtt.... Üres kamra, teli gyomor :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem volt otthon semmi, csak az a kis szemet kiszúró burgonyapüré maradék... Gondoltam, hogy most nem fogok nekiállni két kis szerencsétlen puffancsot kisütni, ezért támadt ez a reform (kissé béna) ötletem...Mielőtt elkészült volna, teljes mértékben azt hittem, hogy a kis család röhögőgörcsöt fog kapni a "pizza" alapján...De képzeljék, nem így lett! Mindenki azt hitte, hogy én neki álltam tésztát keleszteni, meg nyújtani, meg a szokásos pizza procedúrát végigcsinálni...Persze csak a legvégén ismertem be, hogy kedveseim, ez itt a maradék krumplipüré :D... mondhatom, meg voltak lepve..  

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...