Pizza Veres Mari konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Veres Mari
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
63g víz0 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
15 kcal
Szósz
Összesen
550
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
50g feketeerdő sonka117 kcal
Szósz
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
4393
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
54.3g finomliszt198 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
27.1g víz0 kcal
-
5.4g trappista sajt19 kcal
-
2.7g feketeerdő sonka6 kcal
Szósz
-
7.6g sűrített paradicsom6 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
239
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 97.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5034 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
550
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.9 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8924.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 363 mg
-
Kálcium 886 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 1619 mg
-
Nátrium 5701 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 796 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 782.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 1291 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 40270 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
4393
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2185 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
100 dkg finomliszt
-
1.5 dkg friss élesztő
-
1 ek só
-
1 csipet cukor
-
10 dkg trappista sajt
-
5 dkg feketeerdő sonka
Szósz
Elkészítés
Tészta
- Egy deci langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, pici sót és egy kanál lisztet, hagyjuk felfutni.
- Egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük hozzá a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vizet még, hogy lágy tésztát kapjunk. Dolgozzuk jól ki addig, míg elengedi az edény falát.
- Lisztezzük be a tál oldalát, a tészta tetejét, és takarjuk le konyharuhával. Langyos helyen kelesszük, míg a duplájára nem nő.
- Közben elkészítjük a pizzamártást: a fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajban. Vigyázzunk, meg ne barnuljon, mert akkor megkeseredik. Ráöntjük a paradicsompürét, ízesítjük, és annyi vizet adunk hozzá, amennyi a konzervdoboz kimosásához kellett. Fedő alatt összefőzzük.
- Lisztezett deszkára kivesszük a tésztát, átgyúrjuk, hogy a buborékok távozzanak, és 8 cipóba osztjuk. Ahány személy, annyi cipó, ha maradna, fóliába csomagolva lefagyaszthatjuk.
- Vékonyra nyújtjuk, és megkenjük 2-3 evőkanál mártással, a szélén 1 cm szegélyt hagyva. Ráreszeljük vagy szeleteljük a sajtot.
- A sajtra terítjük a sonkát, gombát, halat stb., végül megszórjuk a mártáshoz használt pizzafűszerekkel, előmelegített sütőbe tesszük, és kb. tíz percig sütjük 250 fokon.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 455
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 90401
- Feltöltés dátuma: 2014. december 28.
Ajánló
A hajszálvékonyra szeletelt sonkát vagy szalámit az olaszok csak a sütőből kivéve teszik rá a pizzára.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Veres Mari
44 recept
Az eredeti recept egy olasz szakácstól származik.