r
Nosalty Logó

Pizza Veres Mari konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Veres Mari
Pizza Veres Mari konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 4393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8924.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1619 mg
  • Nátrium
    5701 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    796 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 4393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2185 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Elkészítés

Tészta

  1. Egy deci langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, pici sót és egy kanál lisztet, hagyjuk felfutni.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet, keverjük hozzá a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vizet még, hogy lágy tésztát kapjunk. Dolgozzuk jól ki addig, míg elengedi az edény falát.
  3. Lisztezzük be a tál oldalát, a tészta tetejét, és takarjuk le konyharuhával. Langyos helyen kelesszük, míg a duplájára nem nő.
  4. Közben elkészítjük a pizzamártást: a fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajban. Vigyázzunk, meg ne barnuljon, mert akkor megkeseredik. Ráöntjük a paradicsompürét, ízesítjük, és annyi vizet adunk hozzá, amennyi a konzervdoboz kimosásához kellett. Fedő alatt összefőzzük.
  5. Lisztezett deszkára kivesszük a tésztát, átgyúrjuk, hogy a buborékok távozzanak, és 8 cipóba osztjuk. Ahány személy, annyi cipó, ha maradna, fóliába csomagolva lefagyaszthatjuk.
  6. Vékonyra nyújtjuk, és megkenjük 2-3 evőkanál mártással, a szélén 1 cm szegélyt hagyva. Ráreszeljük vagy szeleteljük a sajtot.
  7. A sajtra terítjük a sonkát, gombát, halat stb., végül megszórjuk a mártáshoz használt pizzafűszerekkel, előmelegített sütőbe tesszük, és kb. tíz percig sütjük 250 fokon.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 455
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 90401
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 28.

Ajánló

A hajszálvékonyra szeletelt sonkát vagy szalámit az olaszok csak a sütőből kivéve teszik rá a pizzára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizza Veres Mari konyhájából
Veres Mari 44 recept

Az eredeti recept egy olasz szakácstól származik.

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...