Piros és zöld sült ricotta zöldsalátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A ricottához
-
250g ricotta375 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
52 kcal
-
42g snidling13 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldsalátához
-
330g fejessaláta32 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1764
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A ricottához
-
250g ricotta375 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
52 kcal
-
42g snidling13 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldsalátához
-
330g fejessaláta32 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1764
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
A ricottához
-
16.8g ricotta25 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
2.7g parmezán sajt11 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
1.3g szárított paradicsom3 kcal
-
2.8g snidling1 kcal
-
0.4g petrezselyem0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
5.7g napraforgó olaj51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldsalátához
-
22.2g fejessaláta2 kcal
-
26.9g kígyóuborka4 kcal
-
13.4g paradicsom2 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
119
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 143.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3544.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 1261 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1103 mg
-
Nátrium 871 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1094.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1095 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 543 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 245 micro
-
β-karotin 7539 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 14326 micro
-
Lut-zea 4326 micro
Összesen
1764
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 143.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3544.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 1261 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 1103 mg
-
Nátrium 871 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1094.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1095 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 543 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 245 micro
-
β-karotin 7539 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 14326 micro
-
Lut-zea 4326 micro
Összesen
1764
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 507 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 963 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
A ricottához
-
250 g ricotta
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A zöldsalátához
-
1 közepes fej fejessaláta
-
1 közepes db kígyóuborka
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A ricottához
- A sült ricottához az olaj kivételével minden hozzávalót összekeverünk, s enyhén kemény masszát kell kapnunk, amit lehet formázni. Amikor készen vannak a lapos kis tallérok, forró olajban pár perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- A zöldsalátához az összetevőket ízlés szerint egy nagy tálba kézzel összekeverjük, és a sült ricottához tálaljuk.
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1540
- Feltöltés dátuma: 2012. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha nincs nyár, legalább a hangulatát idézzük meg. Én igyekszem így "átvészelni" a hosszú és hideg telet. Ez is egy ilyen étel lesz. Tipikus olasz, mediterrán ízvilágú finomság gyorsan, akár egy könnyű vacsorának.