r
Nosalty Logó

Pillangós gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Pillangós gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    228 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7175.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    2555 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2343 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785 g
  • Cukor
    511 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    300 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2504 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    2155 micro
  • β-crypt
    1141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1755 micro
Összesen 6554 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadunk kanalanként 10 ek vizet, utána diót, vanilin cukrot, lisztet, sütőport.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tésztába.
  3. A tortaformát kivajazzuk, liszttel meghintjük, beleöntjük a tésztát, és tűpróbáig sütjük.
  4. A negyed liter tejet egy tálba öntjük, belekeverjük a pudingport, és elkeverjük. A többi maradék tejet felforraljuk. Amikor forr, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pudingos tejet, és sűrűsödésig főzzük.
  5. A margarint kikeverjük a cukorral. A kihűlt pudinggal jól kikeverjük, és beletesszük egy narancs reszelt héját és a kicsavart levét.
  6. A kihűlt tésztát kivesszük a formából, hosszában kettévágjuk, majd keresztbe is.
  7. Megkenjük krémmel a lapokat, rátesszük a tetejét, és körbe mindenhol bevonjuk krémmel.
  8. Egy tálcára tesszük úgy, hogy a kettő kerek oldala legyen középen.
  9. Ízlés szerint gyümölcskarikákkal díszítjük, magozott cseresznyét a közepére tesszük.Tejszínhabbal körbe bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5687
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillangós gyümölcstorta
Salamon Csilla 1203 recept

Egy kislány születésnapjára készítettem el.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...