Pikáns marha
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
1 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
70 dkg marhalapocka
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1 csipet majoranna
-
1 tk mustár
-
3 csepp ecet
-
4 ek napraforgó olaj
-
4 db kovászos uborka
-
1 ek kapribogyó
-
4 dkg ringli
-
1 csokor petrezselyem
-
1 evőkanál finomliszt
-
1.5 dl tejföl
438
Kalória
42.9g
Fehérje
10.7g
Szénhidrátok
25.5g
Zsír
246.9g
Víz
147.9g
Koleszterin
1.6g
Rost
3.7g
Cukor
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
175g marhalapocka231 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
71 kcal
-
40g kovászos uborka6 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
10g ringli21 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
125g marha alaplé0 kcal
Összesen
438
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
700g marhalapocka924 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
160g kovászos uborka24 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
40g ringli84 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
Összesen
1752
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
38.2g marhalapocka50 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
8.7g kovászos uborka1 kcal
-
0.7g kapribogyó0 kcal
-
2.2g ringli5 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
8.2g tejföl16 kcal
-
27.3g marha alaplé0 kcal
Összesen
94
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1354.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 246.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 640 micro
Összesen
438
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.7 g
Zsír
-
Összesen 101.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 592 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5419 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1901 mg
-
Nátrium 2490 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 987.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 787 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 537 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 2399 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2560 micro
Összesen
1752
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
94
kcal
Elkészítés
- A hagymát kis kockákra vágjuk, az uborkát, ringlit, és a kapribogyót apróra vágjuk.
- A marhahúst az inaktól és a hártyáktól megtisztítjuk, majd felszeleteljük kisebb darabokra, a megmosott petrezselymet finomra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, közben a húst sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd forró olajban a szeletek mindkét oldalát barnára pirítjuk, utána kivesszük a serpenyőből.
- A zsírjában világosra pirítjuk a hagymát, majd a húst visszatesszük, újra átpirítjuk, felöntjük a húslevessel, belekeverjük a kapribogyót, az ecetes uborkát, a szardellát, a petrezselymet, a citromhéjat és a babérlevelet. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, utánaízesítjük.
- Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a mártásba keverjük, felforraljuk, ecettel és mustárral ízesítjük. A babérlevelet kivesszük belőle.
- Vajba forgatott tésztával tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 120 perc
A különleges ízeket kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a finom húsételt.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!