r
Nosalty Logó

Pikáns marha

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Pikáns marha
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

438
Kalória
42.9g
Fehérje
10.7g
Szénhidrátok
25.5g
Zsír
246.9g
Víz
147.9g
Koleszterin
1.6g
Rost
3.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1752 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1354.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    246.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 438 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5419 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    2490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    987.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    2399 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2560 micro
Összesen 1752 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát kis kockákra vágjuk, az uborkát, ringlit, és a kapribogyót apróra vágjuk.
  2. A marhahúst az inaktól és a hártyáktól megtisztítjuk, majd felszeleteljük kisebb darabokra, a megmosott petrezselymet finomra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, közben a húst sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd forró olajban a szeletek mindkét oldalát barnára pirítjuk, utána kivesszük a serpenyőből.
  4. A zsírjában világosra pirítjuk a hagymát, majd a húst visszatesszük, újra átpirítjuk, felöntjük a húslevessel, belekeverjük a kapribogyót, az ecetes uborkát, a szardellát, a petrezselymet, a citromhéjat és a babérlevelet. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, utánaízesítjük.
  5. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a mártásba keverjük, felforraljuk, ecettel és mustárral ízesítjük. A babérlevelet kivesszük belőle.
  6. Vajba forgatott tésztával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

A különleges ízeket kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a finom húsételt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!