r
Nosalty Logó

PHO leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
PHO leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A betétekhez

Összesen 202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A betétekhez

Összesen 1612 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A betétekhez

Összesen 13 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1504.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 202 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12032.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    8730 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    6059.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    605 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    3755 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4916 micro
Összesen 1612 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 13 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

A leveshez

  1. A vöröshagymát cikkekre, a gyömbért félbevágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük.
  2. Egy nagy lábasba tesszük a megtisztított csontokat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
  3. Ha lejárt az idő, a csontokat és a lábast elöblítjük, majd visszahelyezzük a tűzre, és friss vízzel újból felöntjük és felforraljuk.
  4. Egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a fűszereket, majd a sült zöldségekkel együtt a forrásban lévő léhez adjuk.
  5. Sózzuk, majd kevés cukrot és halszószt adunk hozzá, és minimum 4 óráig főzzük.
  6. Az idő leteltével a csontokat kihalásszuk, a levet leszűrjük, majd egy kanál segítségével leszedjük a zsírt a leves tetejéről.

A betétekhez

  1. A rizstésztát forró vízbe áztatjuk 10 percig, a marhalábszárat hajszálvékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy mély tányér aljára helyezünk néhány szelet marhalábszárat, majd erre jön a beáztatott rizstészta, majd a többi feltét, végül a forró levessel leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 25535
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyi húslevese felturbózva. Akár így is jellemezhetnénk az utóbbi évek egyik legkedveltebb levesét, az ázsiai régióból érkező PHO levest. Bár elkészítése nem bonyolult, a főzési idő és a különleges fűszerek beszerzése kicsit bonyolítja a dolgot, de egyszer mindenképp érdemes kipróbálni/elkészíteni otthon is! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...