r
Nosalty Logó

Petite lasagnas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Konyhatündérke
Petite lasagnas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1147 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    23503 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 742 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.7 g

Zsír

  • Összesen
    173.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4778.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1398.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    4587 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    94011 micro
  • Lut-zea
    1215 micro
Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4350 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajban a hagymát üvegesre pároljuk. Levesszük, és piros fűszerpaprikával megszórjuk.
  2. A darált húst hozzáadjuk, és fehérre sütjük.
  3. A paradicsomot, paprikát és gombátapró kockára vágjuk, és a petrezselyemzöldet felaprózzuk.
  4. Amikor a hús kifehéredik, a zöldségeket és petrezselyemzöldet hozzáadjuk.
  5. Ilyenkor fűszerezzük a fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és a sóval, borssal.
  6. Hozzáadjuk a 3 dl paradicsompürét, és összefőzzük kb. 10 percig.
  7. Muffin sütőt jól kikenjük zsírral, hogy a tészta ne ragadjon bele.
  8. A leveles tésztát vékonyra gyúrjuk, és kb. 10x10 cm-es kockára vágjuk. A kockákat olyan nagyra vágjuk, hogy a muffin formát ellepje, és kilógjanak a sarkai.
  9. Egy lap leveleskockával kibéleljük a formát. Jó vastagon megkenjük krémsajttal, majd a masszát hozzádadjuk, hogy majdnem megtöltse a belsejét. Utána még egy lap (ez a lap tészta csak akkora legyen, hogy beleférjen a forma belsejébe) tésztát teszünk rá, kicsit lenyomkodjuk, aztánezt is megkenjük jó vastagon krémsajttal, és a masszát hozzáadjuk. Így egy formában két réteget kell tennünk. A tetejét jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Ezt a menetet követjük minden egyes formában.
  11. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2209
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konyhatündérke 24 recept

Nagyon laktató és mutatós étel. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...