r
Nosalty Logó

Patisszonos bárányragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Patisszonos bárányragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1420.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    678 micro
  • β-karotin
    3230 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    3588 micro
  • Lut-zea
    11520 micro
Összesen 423 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5682 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    2820 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2765.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1212 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    580 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    545 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2712 micro
  • β-karotin
    12919 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    14351 micro
  • Lut-zea
    46082 micro
Összesen 1693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    424 micro
  • Lut-zea
    1361 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy magas falú serpenyőben, a felhevített olajon kezdjük dinsztelni a felszeletelt vöröshagymát.
  2. Adjuk hozzá a darált húst, a római köményt, kurkumát, sót meg a borsot, pirítsuk néhány percig.
  3. Reszeljük bele a sárgarépát, rakjuk bele a megpucolt és kockára vágott patiszont.
  4. Pároljuk lefedve 6-8 percig.
  5. Rakjuk bele a többi hozzávalót, öntsünk alá egy kevés vizet, és ismét lefedve 10 percig pároljuk, néha megkeverve.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1516
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Ajánló

DiaNatura kuszkusz-bizijével tálaltam, amiből most a zöldborsót kihagytam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedves szakácstársunknak ajánlom ezt a receptet: Éva-Anyócának. Ő kérdezte, hogy van-e patiszon receptem? Eddig még nem főztem belőle semmit, csak a rántott patiszonnak a híre jutott el hozzám. Gondoltam, ha már kipróbálom, inkább a hagyományostól eltérő étellel kezdem. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...