r
Nosalty Logó

Patisszonkrémleves sült patisszonnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Patisszonkrémleves sült patisszonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Patisszon szelet

Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Patisszon szelet

Összesen 708 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Patisszon szelet

Összesen 45 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    2460 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    3112 micro
Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2691.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    4919 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    6224 micro
Összesen 708 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Leves

Patisszon szelet

Elkészítés

Leves

  1. A leveshez feldaraboljuk a póréhagymát, a csípős paprikát és a fokhagymát, majd az olívaolajra tesszük és kicsit elődinszteljük, sózzuk, erre rárakjuk a hámozott felkockázott csillagtököt, kis mézet, majd nyakon öntjük a paradicsommal és a zöldségalaplével.
  2. Pároljuk kb. 10 percig, majd botmixerrel turmixoljuk, majd beleteszünk egy jó marék bazsalikomot . Hígítjuk vízzel, belerakjuk a mascarponet, csipet chilit. Ha felforrt, máris lezárjuk a lángot, a megsütött patisszon szelettel kínáljuk. Lehet adni hozzá pirítóst is. Jó étvágyat!

Patisszon szelet

  1. Először a csillagtök szeleteket készítjük el. Meghámozzuk egészben a tököt , 4 db ujjnyi szeletet vágunk, úgy hogy a szelet egészben maradjon, a magokat kiszedjük, megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk.
  2. Egy tepsibe megvizezett sütőpapírt teszünk, megkenjük olívaolajjal, erre tesszük a patisszont, közepébe sajt szeletet nyomunk, egy szelet pirospaprikát, meghintjük színes borssal, olívaolajjal meglocsoljuk és sütőbe tesszük. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 741
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Patisszonkrémleves sült patisszonnal
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Leves

Patisszon szelet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...