r
Nosalty Logó

Pásztor pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Silvereye
Pásztor pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1007 micro
  • β-karotin
    2806 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8629 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8808.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2455 mg
  • Nátrium
    4055 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1623.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1990 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    5034 micro
  • β-karotin
    14030 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    43147 micro
  • Lut-zea
    4390 micro
Összesen 3366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1580 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Eközben az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt sárgarépát, a bárányhúst, és átsütjük. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, 2 tk. worcestershire-szósszal, és felöntjük a vörösborral.
  2. Ha az alkohol elpárolgott, hozzáadjuk a sűrített a paradicsomot, majd az alaplevet, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és még pár percig főzzük, majd egy hőálló tálba öntjük.
  3. A burgonyát leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és a parmezán felét, majd egyenletesen befedjük vele a húst. A maradék parmezánt a tetejére reszeljük, és előmelegített sütőben 180 °C-on addig sütjük, amíg a parmezán megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 10539
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 22.

Ajánló

Bárányhús helyett használhatunk marhát is. A húshoz adhatunk még ízlés szerint gombát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pásztor pite
Silvereye 4 recept

Az angol Shepherd's pie zöldborsós változata, amely a kedvenc egytálételem, mindenkinek ajánlom, hogy egyszer legalább próbálja ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...