Pásztor pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Silvereye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
2g olívaolaj14 kcal
-
100g bárányhús267 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
40g vörösbor34 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
40g alaplé3 kcal
-
25 kcal
-
2 kcal
-
30g zöldborsó24 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
674
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
500g bárányhús1335 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
150g sűrített paradicsom123 kcal
-
8 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
3366
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
36.6g burgonya21 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
18.3g bárányhús49 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.9g sárgarépa2 kcal
-
7.3g vörösbor6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
7.3g alaplé1 kcal
-
5.5g sűrített paradicsom5 kcal
-
0.4g worcestershire-szósz0 kcal
-
5.5g zöldborsó4 kcal
-
3.7g parmezán sajt14 kcal
Összesen
122
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1761.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 811 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 324.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 1007 micro
-
β-karotin 2806 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 8629 micro
-
Lut-zea 878 micro
Összesen
674
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 157.3 g
Zsír
-
Összesen 189.4 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 753 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8808.4 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1591 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 503 mg
-
Foszfor 2455 mg
-
Nátrium 4055 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.6 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1623.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1990 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 265 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 611 micro
-
α-karotin 5034 micro
-
β-karotin 14030 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 43147 micro
-
Lut-zea 4390 micro
Összesen
3366
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 184 micro
-
β-karotin 514 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1580 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 db tojássárgája
-
5 dkg vaj
-
2 teáskanál olívaolaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dl vörösbor
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk rozmaring
-
2 dl alaplé
-
15 dkg sűrített paradicsom
-
2 teáskanál worcestershire-szósz
-
15 dkg zöldborsó
-
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Eközben az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt sárgarépát, a bárányhúst, és átsütjük. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, 2 tk. worcestershire-szósszal, és felöntjük a vörösborral.
- Ha az alkohol elpárolgott, hozzáadjuk a sűrített a paradicsomot, majd az alaplevet, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és még pár percig főzzük, majd egy hőálló tálba öntjük.
- A burgonyát leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és a parmezán felét, majd egyenletesen befedjük vele a húst. A maradék parmezánt a tetejére reszeljük, és előmelegített sütőben 180 °C-on addig sütjük, amíg a parmezán megpirul.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 10539
- Feltöltés dátuma: 2014. május 22.
Ajánló
Bárányhús helyett használhatunk marhát is. A húshoz adhatunk még ízlés szerint gombát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Silvereye
4 recept
Az angol Shepherd's pie zöldborsós változata, amely a kedvenc egytálételem, mindenkinek ajánlom, hogy egyszer legalább próbálja ki!