r
Nosalty Logó

Pásztor pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Silvereye
Pásztor pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

674
Kalória
31.5g
Fehérje
44.5g
Szénhidrátok
37.9g
Zsír
324.8g
Víz
150.5g
Koleszterin
7.5g
Rost
9.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1007 micro
  • β-karotin
    2806 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8629 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8808.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1591 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2455 mg
  • Nátrium
    4055 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1623.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1990 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    5034 micro
  • β-karotin
    14030 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    43147 micro
  • Lut-zea
    4390 micro
Összesen 3366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1580 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Eközben az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt sárgarépát, a bárányhúst, és átsütjük. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, 2 tk. worcestershire-szósszal, és felöntjük a vörösborral.
  2. Ha az alkohol elpárolgott, hozzáadjuk a sűrített a paradicsomot, majd az alaplevet, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és még pár percig főzzük, majd egy hőálló tálba öntjük.
  3. A burgonyát leszűrjük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és a parmezán felét, majd egyenletesen befedjük vele a húst. A maradék parmezánt a tetejére reszeljük, és előmelegített sütőben 180 °C-on addig sütjük, amíg a parmezán megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

Az angol Shepherd's pie zöldborsós változata, amely a kedvenc egytálételem, mindenkinek ajánlom, hogy egyszer legalább próbálja ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!