r
Nosalty Logó

Párolt zöldséges-rizses csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vera vagyok
Párolt zöldséges-rizses csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1201 micro
  • β-karotin
    3260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    1342 micro
Összesen 623 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6925.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    4840 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2421.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1384 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    810 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4805 micro
  • β-karotin
    13038 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23013 micro
  • Lut-zea
    5369 micro
Összesen 2497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    750 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előveszünk egy mély serpenyőt, amiben kényelmesen elfér egymás mellett a hús. Beleöntjük az olajat, felforrósítjuk, majd rátesszük a csirkecombokat a bőrével lefelé. Ezt 5 percig pirítjuk. Közben a húst megsózzuk, megborsozzuk. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalán is megpirítjuk. Utána felöntjük a húst 1 liter meleg vízzel.
  2. Közben megtisztítjuk a répát, és 3 centi hosszú, keskeny gerezdekre vágjuk. A megtisztított hagymát pedig 8 gerezdre. Betesszük a hús mellé. Ezután a szintén megtisztított fokhagymát is mellédobjuk. A gyömbért meghámozzuk, és belereszeljük, a zöldbabot beleöntjük. Az erős paprikát én félbevágva tettem bele, hogy később ki tudjam venni. Beletesszük a többi fűszert is, lefedjük, és fél óráig párolódni hagyjuk, alacsony lángon, lefedve. (Éppen hogy csak gyöngyözzön a víz főzés közben.)
  3. A fél óra letelte után felvesszük a lángot, és beleöntjük a zöldborsót. Mikor a víz felforrt megint, akkor beleöntjük a rizst is. Jó alaposan megkeverjük. Ezután nem szabad magára hagyni az ételt, mert könnyen leég. Megint lejjebb vesszük a hőmérsékletet az edény alatt.
  4. Bekészítünk egy edényben meleg vizet magunk mellé, pár percenként felöntjük, és megkeverjük a rizses húst. A rizs még kb fél liter vizet felvesz. (Nem szabad kiszárítani, mert úgy nem lesz finom. Ebben az ételben nem lesz "pörgős" a rizs.:)) Ez a folyamat eltarthat 20 percig. A keverésnél óvatosnak kell lenni, hogy a hús ne essen szét. Ezért nem szabad levenni a bőrét a combnak. Közben megkóstoljuk az ételt, és ha szükséges, akkor fűszerezzük.
  5. A 20 perc elteltével utoljára alaposan összekeverjük még a tálban lévő hozzávalókat, azután levesszük a tűzről, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk tálalás előtt.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5213
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Ajánló

Ezt a receptet alsó combbal könnyebb elkészíteni, mert a kevergetésnél nem eshet szét, a bőr összetartja. De nekem most ilyen hús volt itthon. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Ez az étel a fűszerezése miatt nagyon hasznos lehet nátha idején. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...