Párolt zöldséges-rizses csirkecomb
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Vera vagyok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
38g zöldbab10 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
16 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63g rizs224 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
623
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
150g zöldbab41 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
66 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
2497
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
16.3g csirke felsőcomb31 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
4.9g zöldbab1 kcal
-
4.9g zöldborsó4 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
2.6g sűrített paradicsom2 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
1.8g hegyes erős paprika0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
9 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.1g rizs29 kcal
-
48.9g víz0 kcal
Összesen
80
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1731.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 1210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 605.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1201 micro
-
β-karotin 3260 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 1342 micro
Összesen
623
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.9 g
Zsír
-
Összesen 106 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6925.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1306 mg
-
Nátrium 4840 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 279.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 2421.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1384 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 810 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 4805 micro
-
β-karotin 13038 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 23013 micro
-
Lut-zea 5369 micro
Összesen
2497
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 750 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirke felsőcomb
-
15 dkg sárgarépa
-
15 dkg zöldbab
-
15 dkg zöldborsó
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér
-
2 teáskanál curry por
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
2 teáskanál ételízesítő
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 ek só
-
2 teáskanál bors
-
25 dkg rizs
-
1.5 l víz
Elkészítés
- Előveszünk egy mély serpenyőt, amiben kényelmesen elfér egymás mellett a hús. Beleöntjük az olajat, felforrósítjuk, majd rátesszük a csirkecombokat a bőrével lefelé. Ezt 5 percig pirítjuk. Közben a húst megsózzuk, megborsozzuk. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalán is megpirítjuk. Utána felöntjük a húst 1 liter meleg vízzel.
- Közben megtisztítjuk a répát, és 3 centi hosszú, keskeny gerezdekre vágjuk. A megtisztított hagymát pedig 8 gerezdre. Betesszük a hús mellé. Ezután a szintén megtisztított fokhagymát is mellédobjuk. A gyömbért meghámozzuk, és belereszeljük, a zöldbabot beleöntjük. Az erős paprikát én félbevágva tettem bele, hogy később ki tudjam venni. Beletesszük a többi fűszert is, lefedjük, és fél óráig párolódni hagyjuk, alacsony lángon, lefedve. (Éppen hogy csak gyöngyözzön a víz főzés közben.)
- A fél óra letelte után felvesszük a lángot, és beleöntjük a zöldborsót. Mikor a víz felforrt megint, akkor beleöntjük a rizst is. Jó alaposan megkeverjük. Ezután nem szabad magára hagyni az ételt, mert könnyen leég. Megint lejjebb vesszük a hőmérsékletet az edény alatt.
- Bekészítünk egy edényben meleg vizet magunk mellé, pár percenként felöntjük, és megkeverjük a rizses húst. A rizs még kb fél liter vizet felvesz. (Nem szabad kiszárítani, mert úgy nem lesz finom. Ebben az ételben nem lesz "pörgős" a rizs.:)) Ez a folyamat eltarthat 20 percig. A keverésnél óvatosnak kell lenni, hogy a hús ne essen szét. Ezért nem szabad levenni a bőrét a combnak. Közben megkóstoljuk az ételt, és ha szükséges, akkor fűszerezzük.
- A 20 perc elteltével utoljára alaposan összekeverjük még a tálban lévő hozzávalókat, azután levesszük a tűzről, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk tálalás előtt.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5213
- Feltöltés dátuma: 2014. január 30.
Ajánló
Ezt a receptet alsó combbal könnyebb elkészíteni, mert a kevergetésnél nem eshet szét, a bőr összetartja. De nekem most ilyen hús volt itthon. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vera vagyok
15 recept
Ez az étel a fűszerezése miatt nagyon hasznos lehet nátha idején. :)