r
Nosalty Logó

Paradicsomos, pikáns bolognai spagetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Zabalom
Paradicsomos, pikáns bolognai spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    574 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8765 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 818 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5480.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    449 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1325 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    2297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    35060 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 3272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1822 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a kókuszzsíron egy nagy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (legalább 2 kk só és 1 kk bors kell hozzá), és nagyobb lángon kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  2. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és kés lapjával megroppantjuk. A babérlevéllel együtt hozzáadjuk a piruló húshoz, majd megszórjuk legalább 3 tk szárított bazsalikommal és 2 tk oregánóval.
  3. Kisebb lángon, fedő alatt majdnem készre főzzük a húst (kb. 15 perc).
  4. Ha a hús már puha, hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet (ha szükséges, a hámozott paradicsomokat vágjuk fel kisebb darabokra) és a sűrített paradicsomot is (ha szükséges, fél-egy deci vizet is keverjünk hozzá, hogy jó szószos legyen.) Keverjük el alaposan, és fűszerezzük még bazsalikommal, oregánóval, ha szükséges, sózzuk is.
  5. Vegyük feljebb a lángot a serpenyő alatt, és adjuk a húshoz a feldarabolt igazi paradicsomunkat is (elég jól szét fog főni ennek az egy paradicsomnak a héja, de aki nem szereti, az hámozza meg előtte). Kb. 5 perc alatt forraljuk össze.
  6. Amíg a szósz összeforr, egy nagy lábasba öntsünk legalább másfél liter felforralt vizet, sózzuk, tegyünk bele egy ek. olívaolajat, és előírás szerinti idő alatt főzzük meg a spagetti tésztát. (Fél kiló húshoz elkészíthetjük az egész csomaggal, de ha valaki húsosabban szereti, akkor elég lesz a tészta kb. háromnegyedét megfőzni 4 adaghoz).
  7. Ha a hús elkészült, szedjük ki belőle a babérleveleket és a fokhagymákat. Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 10893
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zabalom 7 recept

A bolognai meglehetősen paradicsomos, enyhén csípős változata, amely chili és paradicsomdarabok nélkül is készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...