Paradicsomos, pikáns bolognai spagetti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Zabalom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g darált pulykahús144 kcal
-
113g konzerv paradicsom18 kcal
-
14 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
70 kcal
Összesen
818
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
450g konzerv paradicsom72 kcal
-
57 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
282 kcal
Összesen
3272
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
26g darált pulykahús30 kcal
-
23.4g konzerv paradicsom4 kcal
-
3.6g sűrített paradicsom3 kcal
-
5.2g paradicsom1 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1.6g kókuszzsír14 kcal
-
26g spagetti tészta96 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
4.2g laktózmentes sajt15 kcal
Összesen
170
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.8 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1370.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 296 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 574 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8765 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
818
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207 g
Zsír
-
Összesen 79.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5480.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 449 mg
-
Kálcium 912 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 2397 mg
-
Nátrium 1146 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.3 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1184.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 491 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1325 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 2297 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 35060 micro
-
Lut-zea 603 micro
Összesen
3272
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1822 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
-
70 g sűrített paradicsom
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
1 kk chilipehely
-
2 ek kókuszzsír
-
1 ek olívaolaj
-
80 g laktózmentes sajt
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és a kókuszzsíron egy nagy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (legalább 2 kk só és 1 kk bors kell hozzá), és nagyobb lángon kevergetve fehéredésig pirítjuk.
- A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és kés lapjával megroppantjuk. A babérlevéllel együtt hozzáadjuk a piruló húshoz, majd megszórjuk legalább 3 tk szárított bazsalikommal és 2 tk oregánóval.
- Kisebb lángon, fedő alatt majdnem készre főzzük a húst (kb. 15 perc).
- Ha a hús már puha, hozzáadjuk a hámozott paradicsomkonzervet (ha szükséges, a hámozott paradicsomokat vágjuk fel kisebb darabokra) és a sűrített paradicsomot is (ha szükséges, fél-egy deci vizet is keverjünk hozzá, hogy jó szószos legyen.) Keverjük el alaposan, és fűszerezzük még bazsalikommal, oregánóval, ha szükséges, sózzuk is.
- Vegyük feljebb a lángot a serpenyő alatt, és adjuk a húshoz a feldarabolt igazi paradicsomunkat is (elég jól szét fog főni ennek az egy paradicsomnak a héja, de aki nem szereti, az hámozza meg előtte). Kb. 5 perc alatt forraljuk össze.
- Amíg a szósz összeforr, egy nagy lábasba öntsünk legalább másfél liter felforralt vizet, sózzuk, tegyünk bele egy ek. olívaolajat, és előírás szerinti idő alatt főzzük meg a spagetti tésztát. (Fél kiló húshoz elkészíthetjük az egész csomaggal, de ha valaki húsosabban szereti, akkor elég lesz a tészta kb. háromnegyedét megfőzni 4 adaghoz).
- Ha a hús elkészült, szedjük ki belőle a babérleveleket és a fokhagymákat. Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 10893
- Feltöltés dátuma: 2018. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Zabalom
7 recept
A bolognai meglehetősen paradicsomos, enyhén csípős változata, amely chili és paradicsomdarabok nélkül is készíthető.