r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fehérbabos szósz pennével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Paradicsomos-fehérbabos szósz pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 7852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4416.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    914 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1029 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1259 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18287 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 1571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    408.1 g

Zsír

  • Összesen
    197.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22082 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    703 mg
  • Kálcium
    4568 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    2269 mg
  • Foszfor
    5929 mg
  • Nátrium
    8395 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1133.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    176 mg

VÍZ

  • Összesen
    4391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    913 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5143 micro
  • Kolin:
    943 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6294 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    91435 micro
  • Lut-zea
    4061 micro
Összesen 7852 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1469 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Az olívaolajon a felkockázott császárszalonnát megpirítjuk, zsírját kiengedi, pörcösre sütjük.
  2. Beletesszük az áttört fokhagymát, a szeletelt gombát, a petrezselyem- és zellerzöldet, a konzerv, kissé késsel darabolt hámozott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomlevet öntjük bele, ízesítjük a finomra vágott bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és főzzük kb. 160 fokon, 35 percig, majd megkóstoljuk. Ha kész, ízre megfelelő, beletesszük a cukrot, kóstolunk, szükség szerint ízesítünk, beletesszük a fehérbabot, felforraljuk, újra kóstoljuk, és ha kész, megfőtt, tálalásig melegen tartjuk.
  3. Lobogó sós vízben (lehet benne kevés olaj is) kifőzzük előírás szerint a penne tésztát, leszűrjük, majd beleforgatjuk a paradicsomos, császárszalonnás-babos szószba.
  4. Tálaljuk a kicsire darabolt, mozzarellával, kínálhatunk még hozzá reszelt parmezán sajtot is, vagy trappistát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1944
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-fehérbabos szósz pennével
Éva-Anyóca 350 recept

Június első napjai, nyárias meleg, rengeteg elfoglaltság, intéznivaló, idegeskedni való,  mindjárt itt a suli vége, már én is centizem a napokat, mikor lesz végre június 15-e, főzéshez a legkevesebb az idő és a kedv, mégis...valami finomat kell összeütni az éhes családnak. Hámozott paradicsomos gyors szószt szerettem volna készíteni, és régóta ott kínálta már magát a bolt polcain a császárszalonna, amit most vettem, és ez nagyon finom ízt adott a szósznak. Az is  érdekessé tette a szószt, hogy most nem került bele sem vöröshagyma, sem póré, sem lila... csak fokhagyma. A tavaszról maradt fehérbabkonzervet is szerettem volna elhasználni. Ez a recept mutatja, hogy sikerült, a friss fűszerek kifejezetten finom ízkombinációt adtak, az egész családnak ízlett, finom lett. Sikeresnek mondható lett a június hatodikai ebédünk.:-) Az év végi tanulási és más egyéb hajtás, gyors, laktató, de finom ebédet kívánt, ez sikerült.

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...