Paradicsomos csiliszósz
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Zöldségek főzése
-
500g paradicsom90 kcal
-
25 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
50g alma23 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
14g lime4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
13g ecet2 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
2g só0 kcal
-
6 kcal
Paszírozás
Második főzés, azaz a szósz sűrítése
Kifőzés
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Zöldségek főzése
-
6000g paradicsom1080 kcal
-
294 kcal
-
600g vöröshagyma218 kcal
-
600g alma281 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
170g lime43 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
36g gyömbér29 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
150g ecet27 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
18g só0 kcal
-
76 kcal
Paszírozás
Második főzés, azaz a szósz sűrítése
Kifőzés
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
Zöldségek főzése
-
64.6g paradicsom12 kcal
-
3 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
6.5g alma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.8g lime0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.6g ecet0 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g kukoricakeményítő1 kcal
Paszírozás
Második főzés, azaz a szósz sűrítése
Kifőzés
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 941.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 614 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 664.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 198 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 524 micro
-
β-karotin 3793 micro
-
β-crypt 467 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 678 micro
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11297.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 936 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 908 mg
-
Foszfor 2023 mg
-
Nátrium 7367 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 772.3 g
-
Cukor 587 mg
-
Élelmi rost 123 mg
VÍZ
-
Összesen 7971.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4316 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 2381 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 545 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1556 micro
-
Kolin: 539 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6286 micro
-
β-karotin 45512 micro
-
β-crypt 5604 micro
-
Likopin 154380 micro
-
Lut-zea 8138 micro
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 1661 micro
-
Lut-zea 88 micro
Hozzávalók
Zöldségek főzése
-
6 kg paradicsom
-
6 közepes db piros kaliforniai paprika
-
600 g vöröshagyma
-
600 g alma
-
1.5 teáskanál fahéj
-
1.5 teáskanál római kömény
-
150 ml ecet
-
300 g cukor
-
3 teáskanál só
-
1 púpozott ek kukoricakeményítő
Paszírozás
Második főzés, azaz a szósz sűrítése
Kifőzés
Elkészítés
Zöldségek főzése
- A zöldségeket megmossuk, apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt 1 órát főzzük.
Paszírozás
- A szétfőtt zöldségeket átpasszírozzuk, és félreteszünk cca 3-4 dl-t.
- A többit egy nagy fazékba öntjük.
Második főzés, azaz a szósz sűrítése
- A chili paprikákat apróra vágjuk, ha erősebbre akarjuk, benne hagyjuk az ereket és magokat. A félretett lét a chili paprikákat turmixgépben péppé turmixoljuk, majd hozzáöntjük a többi léhez.
- Hozzáadjuk a cukrot, sót és az ecetet, és a kívánt sűrűségűre főzzük.
- Mikor már majdnem jó a sűrűsége, a kukoricakeményítőt elkeverjük némi hideg vízben, és gyors keverés mellett szétkeverjük a szószban, majd folyamatos kevergetés mellett pár percig átfőzzük.
Kifőzés
- Ezután üvegekbe merjük, majd a lezárt üvegeket 15 percig kifőzzük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2765
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.
Ajánló
Nagyon finom virslikhez, sült kolbászhoz, húsokhoz, de szendvicsekbe is illik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sokan szeretik a ketchupot, sokan szeretik a házit.... és sokan szeretik a csípőset. Na most, én pont ilyen vagyok. :) Összekötöttem tehát a kellemeset az egészségessel, és csináltam egy ilyet. A recept alapja egy házi ketchuprecept, amit módosítottam a csiliszószok standardjaihoz. Az eredmény egy nagyon enyhén pikáns, ízletes ketchupos csiliszósz, amit még a csípőset nem nagyon kedvelők is szívesen fogyasztanak. A receptben szereplő csilifajták szabadon változtathatók, a neveket csak referenciaként írtam oda (én ezeket használtam). Mivel a csilipaprikák erőssége nagyon változatos (Scoville skála szerint) ezért nem mindegy, hogy egy 15.000-es vagy egy 1.500.000 egységnyi kapszaicint tartalmazó paprikát használunk. Az egyiktől pikáns lesz, a másik miatt gyorsmentőket hívnak. :)