r
Nosalty Logó

Paradicsomos csiliszósz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lajos
Paradicsomos csiliszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Zöldségek főzése

Paszírozás

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

Kifőzés

Összesen 269 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Zöldségek főzése

Paszírozás

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

Kifőzés

Összesen 3233 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Zöldségek főzése

Paszírozás

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

Kifőzés

Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    524 micro
  • β-karotin
    3793 micro
  • β-crypt
    467 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 269 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11297.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    908 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    7367 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.3 g
  • Cukor
    587 mg
  • Élelmi rost
    123 mg

VÍZ

  • Összesen
    7971.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4316 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    2381 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    545 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1556 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6286 micro
  • β-karotin
    45512 micro
  • β-crypt
    5604 micro
  • Likopin
    154380 micro
  • Lut-zea
    8138 micro
Összesen 3233 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    1661 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Zöldségek főzése

Paszírozás

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

Kifőzés

Elkészítés

Zöldségek főzése

  1. A zöldségeket megmossuk, apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt 1 órát főzzük.

Paszírozás

  1. A szétfőtt zöldségeket átpasszírozzuk, és félreteszünk cca 3-4 dl-t.
  2. A többit egy nagy fazékba öntjük.

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

  1. A chili paprikákat apróra vágjuk, ha erősebbre akarjuk, benne hagyjuk az ereket és magokat. A félretett lét a chili paprikákat turmixgépben péppé turmixoljuk, majd hozzáöntjük a többi léhez.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, sót és az ecetet, és a kívánt sűrűségűre főzzük.
  3. Mikor már majdnem jó a sűrűsége, a kukoricakeményítőt elkeverjük némi hideg vízben, és gyors keverés mellett szétkeverjük a szószban, majd folyamatos kevergetés mellett pár percig átfőzzük.

Kifőzés

  1. Ezután üvegekbe merjük, majd a lezárt üvegeket 15 percig kifőzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2765
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Ajánló

Nagyon finom virslikhez, sült kolbászhoz, húsokhoz, de szendvicsekbe is illik.

Receptkategóriák

Sokan szeretik a ketchupot, sokan szeretik a házit.... és sokan szeretik a csípőset. Na most, én pont ilyen vagyok. :) Összekötöttem tehát a kellemeset az egészségessel, és csináltam egy ilyet. A recept alapja egy házi ketchuprecept, amit módosítottam a csiliszószok standardjaihoz. Az eredmény egy nagyon enyhén pikáns, ízletes ketchupos csiliszósz, amit még a csípőset nem nagyon kedvelők is szívesen fogyasztanak. A receptben szereplő csilifajták szabadon változtathatók, a neveket csak referenciaként írtam oda (én ezeket használtam). Mivel a csilipaprikák erőssége nagyon változatos (Scoville skála szerint) ezért nem mindegy, hogy egy 15.000-es vagy egy 1.500.000 egységnyi kapszaicint tartalmazó paprikát használunk. Az egyiktől pikáns lesz, a másik miatt gyorsmentőket hívnak. :)

Hozzávalók

Zöldségek főzése

Paszírozás

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

Kifőzés

Címlapról ajánljuk

További cikkek