r
Nosalty Logó

Paradicsomos csiliszósz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lajos
Paradicsomos csiliszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Zöldségek főzése

Paszírozás

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

Kifőzés

Összesen 269 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Zöldségek főzése

Paszírozás

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

Kifőzés

Összesen 3233 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Zöldségek főzése

Paszírozás

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

Kifőzés

Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    524 micro
  • β-karotin
    3793 micro
  • β-crypt
    467 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 269 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11297.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    908 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    7367 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.3 g
  • Cukor
    587 mg
  • Élelmi rost
    123 mg

VÍZ

  • Összesen
    7971.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4316 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    2381 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    545 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1556 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6286 micro
  • β-karotin
    45512 micro
  • β-crypt
    5604 micro
  • Likopin
    154380 micro
  • Lut-zea
    8138 micro
Összesen 3233 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    1661 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Zöldségek főzése

Paszírozás

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

Kifőzés

Elkészítés

Zöldségek főzése

  1. A zöldségeket megmossuk, apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt 1 órát főzzük.

Paszírozás

  1. A szétfőtt zöldségeket átpasszírozzuk, és félreteszünk cca 3-4 dl-t.
  2. A többit egy nagy fazékba öntjük.

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

  1. A chili paprikákat apróra vágjuk, ha erősebbre akarjuk, benne hagyjuk az ereket és magokat. A félretett lét a chili paprikákat turmixgépben péppé turmixoljuk, majd hozzáöntjük a többi léhez.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, sót és az ecetet, és a kívánt sűrűségűre főzzük.
  3. Mikor már majdnem jó a sűrűsége, a kukoricakeményítőt elkeverjük némi hideg vízben, és gyors keverés mellett szétkeverjük a szószban, majd folyamatos kevergetés mellett pár percig átfőzzük.

Kifőzés

  1. Ezután üvegekbe merjük, majd a lezárt üvegeket 15 percig kifőzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2773
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Ajánló

Nagyon finom virslikhez, sült kolbászhoz, húsokhoz, de szendvicsekbe is illik.

Receptkategóriák

Sokan szeretik a ketchupot, sokan szeretik a házit.... és sokan szeretik a csípőset. Na most, én pont ilyen vagyok. :) Összekötöttem tehát a kellemeset az egészségessel, és csináltam egy ilyet. A recept alapja egy házi ketchuprecept, amit módosítottam a csiliszószok standardjaihoz. Az eredmény egy nagyon enyhén pikáns, ízletes ketchupos csiliszósz, amit még a csípőset nem nagyon kedvelők is szívesen fogyasztanak. A receptben szereplő csilifajták szabadon változtathatók, a neveket csak referenciaként írtam oda (én ezeket használtam). Mivel a csilipaprikák erőssége nagyon változatos (Scoville skála szerint) ezért nem mindegy, hogy egy 15.000-es vagy egy 1.500.000 egységnyi kapszaicint tartalmazó paprikát használunk. Az egyiktől pikáns lesz, a másik miatt gyorsmentőket hívnak. :)

Hozzávalók

Zöldségek főzése

Paszírozás

Második főzés, azaz a szósz sűrítése

Kifőzés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...