r
Nosalty Logó

Paradicsomos albondigas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Paradicsomos albondigas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 209 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 1653 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 104 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 209 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9429.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    6822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2072 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 1653 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3475 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A tejbe áztatjuk a zsemlemorzsát, és 5 percig állni hagyjuk. Utána villával összekeverjük.
  2. A hagymát, fokhagymát, serrano sonkát, petrezselymet, a fűszereket aprítóba tesszük, és pürésítjük.
  3. A két pürét és a darált húst jól összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
  4. Egy serpenyőben nagy lángon felhevítünk egy kanál olívaolajat, és két adagban megkapatjuk a húsgombócok oldalait. Ha kész, félretesszük.

A paradicsommártáshoz

  1. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a sonkát szintén. A húsgolyókból visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd ha már üveges, hozzáadjuk a sonkát és a fokhagymát.
  2. Két percig kevergetjük, majd mehetnek rá a fűszerek és a fehérbor. 2-3 percig párologtatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt.
  3. Egyesével beletesszük a húsgolyókat, majd az alaplé felét. Ha szükséges, hozzáadjuk a másik felét is. 15-20 percig kis lángon főzzük, majd megszórjuk petrezselyemmel.
  4. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 342
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 16053
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 03.

Ajánló

Ebből az adagból kb 30 gombóc lesz. Előételként, tapasnak 8 főre elegendő, ha főételként tálaljuk, 4 embernek elég. Friss kenyérrel vagy egyszerű zöldsalátával a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc spanyol tapasom, amelynek millió variánsa van. Nekem egy ehhez hasonló ízlett mind közül a legjobban. A receptet itt találtam, és kicsit alakítottam rajta.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...