Paradicsomos albondigas
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húsgombóchoz
-
63g darált marhahús89 kcal
-
7 kcal
-
10g tej6 kcal
-
9g zsemlemorzsa35 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
5g sajt18 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A paradicsommártáshoz
-
12 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
5 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
1g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g alaplé2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
209
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húsgombóchoz
-
500g darált marhahús710 kcal
-
40g serrano sonka54 kcal
-
80g tej45 kcal
-
70g zsemlemorzsa277 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
40g sajt141 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A paradicsommártáshoz
-
96 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g serrano sonka41 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1653
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húsgombóchoz
-
31.3g darált marhahús44 kcal
-
2.5g serrano sonka3 kcal
-
5g tej3 kcal
-
4.4g zsemlemorzsa17 kcal
-
1.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
2.5g sajt9 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
A paradicsommártáshoz
-
6 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.9g serrano sonka3 kcal
-
6.3g fehérbor5 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.5g alaplé1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
104
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1178.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 853 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 116.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
209
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.8 g
Zsír
-
Összesen 65.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9429.2 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 632 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1488 mg
-
Nátrium 6822 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 931.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 359 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2072 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 55580 micro
-
Lut-zea 1227 micro
Összesen
1653
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 589.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3475 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
A húsgombóchoz
-
500 g darált marhahús
-
0.8 dl tej
-
7 ek zsemlemorzsa
-
0.3 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 ek petrezselyem
-
1 kávéskanál só
A paradicsommártáshoz
-
40 dkg passzírozott paradicsom
-
0.8 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
30 g serrano sonka
-
1 dl fehérbor
-
0.3 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl alaplé
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
A húsgombóchoz
- A tejbe áztatjuk a zsemlemorzsát, és 5 percig állni hagyjuk. Utána villával összekeverjük.
- A hagymát, fokhagymát, serrano sonkát, petrezselymet, a fűszereket aprítóba tesszük, és pürésítjük.
- A két pürét és a darált húst jól összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
- Egy serpenyőben nagy lángon felhevítünk egy kanál olívaolajat, és két adagban megkapatjuk a húsgombócok oldalait. Ha kész, félretesszük.
A paradicsommártáshoz
- A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a sonkát szintén. A húsgolyókból visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd ha már üveges, hozzáadjuk a sonkát és a fokhagymát.
- Két percig kevergetjük, majd mehetnek rá a fűszerek és a fehérbor. 2-3 percig párologtatjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt.
- Egyesével beletesszük a húsgolyókat, majd az alaplé felét. Ha szükséges, hozzáadjuk a másik felét is. 15-20 percig kis lángon főzzük, majd megszórjuk petrezselyemmel.
- Azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 342
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 16053
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 03.
Ajánló
Ebből az adagból kb 30 gombóc lesz. Előételként, tapasnak 8 főre elegendő, ha főételként tálaljuk, 4 embernek elég. Friss kenyérrel vagy egyszerű zöldsalátával a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Kedvenc spanyol tapasom, amelynek millió variánsa van. Nekem egy ehhez hasonló ízlett mind közül a legjobban. A receptet itt találtam, és kicsit alakítottam rajta.