r
Nosalty Logó

Paprikás burgonya tejfölös uborkasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paprikás burgonya tejfölös uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Összesen 492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Összesen 1968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    528 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4570.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    3500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    608 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    6875 micro
  • β-crypt
    2111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Elkészítés

A paprikás burgonyához

  1. Melegítsd elő a sütőt 200ºC-ra, és kapcsold be a grillt. A burgonyából 1-2 kisebb szemet hámozz meg, és sós vízben tedd fel főni, a többit alaposan mosd meg, és héjastul vágd cikkekre. Forgasd össze pár gerezd hámozatlan fokhagymával, amit a kés lapjával kicsit megnyomsz, sózd, borsozd, adhatsz hozzá zöld fűszereket és/vagy csilipelyhet, és végül a kacsazsírral is locsold meg. Fóliával lefedve a sütő alsó harmadában süsd fél órát.
  2. A paprikákat vágd félbe és magozd ki, majd a vágott felükkel lefelé rendezd tepsire. Bedugdoshatsz alá fokhagymát (úgy ahgy a krumplinál is) és zöld fűszereket is, és ugyanabba a sütőbe, ahol a burgonya van, tedd a grill alá, egészen addig, míg a bőre néhol kissé elszenesedik. Vigyázz, ez gyorsan megy! Azonnal tedd egy tálba, és fedd le műanyag fóliával, hogy gőzölődjenek.
  3. Közben a burgonyáról fél óta után vedd le a fóliát, és hagyd pirulni, sőt, tedd a tetejére a kolbászokat is megszurkálva, hogy ott süljenek meg, és a finom zsírjuk is összekeveredjen a krumplival.
  4. Mindeközben van egy pár perces feladatod, Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, legalább 5 percre. Melegítsd fel a tejfölt, de ne forrald, sózd, borsozd, majd az alaposan kicsavart zselatint keverd el benne úgy, hogy teljesen elolvadjon. Tedd kis üveg(ek)be, és mehet a hűtőbe. Ha vékony a réteg, nagyon hamar megdermed, de gyorsíthatod a folyamatot úgy is, hogy a mélyhűtőbe teszed a zselét.
  5. A hámozatlan uborkát kockázd fel kb. 1x1 cm-s darabokra. Keverd össze az ecetet és a mézet, sózd ízlés szerint, és adj hozzá csilipelyhet, ha csípősen szereted. Én néha mazsolát, datolyát, vagy más aszalt gyümölcsöt is áztatok az ecetes öntetbe, most, mivel paprikás krumpli mellé készül, ezeket a közel-keleti ihletésű hozzávalókat kihagyom belőle. Simán csak az öntetet keverem össze az uborkával, és kicsit hagyom állni.
  6. Közben a paprika is kigőzölődött annyira, hogy le lehessen húzni a bőrét. Ha az összeset megtisztítottad, akkor mehet a turmixba a főtt krumplival együtt. Add hozzá az olívaolajat és a balzsamecetet, és turmixold krémesre, ha szükséges, passzírozd is át. Hígíthatod ízlés szerint vízzel alaplével, stb.
  7. Meg is vagy, már csak tálalni kell. Kanalazz a szószból egy mélytányérba, helyezd bele a megsült kolbászt, majd a megpirult burgonyát is halmozd rá. A megdermedt tejfölre szűrőkanállal kanalazd rá az uborkasalátát, és szórd meg a pirított hagymával, és kész!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7499
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ugye ti se gondoltátok, hogy egy sima paprikás krumplit mutatok nektek?  Nem is, hanem a Lakatos Műhely emblematikus, saját paprikás krumpliját, a csúcsszuper Lakatos Műhely kolbásszal, persze bármilyen grillkolbásszal jó! Mellé a tejfölös uborkasaláta receptet is megcsavartam egy kicsit: még egy kis pikáns tejfölzselét is készítettem a szuperfriss uborkachutneyhoz, amit tényleg csak néhány perc összedobni. 

Hozzávalók

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Címlapról ajánljuk