r
Nosalty Logó

Paprikás burgonya tejfölös uborkasalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paprikás burgonya tejfölös uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Összesen 492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Összesen 1968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1719 micro
  • β-crypt
    528 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4570.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    3500 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    608 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    6875 micro
  • β-crypt
    2111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1968 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Elkészítés

A paprikás burgonyához

  1. Melegítsd elő a sütőt 200ºC-ra, és kapcsold be a grillt. A burgonyából 1-2 kisebb szemet hámozz meg, és sós vízben tedd fel főni, a többit alaposan mosd meg, és héjastul vágd cikkekre. Forgasd össze pár gerezd hámozatlan fokhagymával, amit a kés lapjával kicsit megnyomsz, sózd, borsozd, adhatsz hozzá zöld fűszereket és/vagy csilipelyhet, és végül a kacsazsírral is locsold meg. Fóliával lefedve a sütő alsó harmadában süsd fél órát.
  2. A paprikákat vágd félbe és magozd ki, majd a vágott felükkel lefelé rendezd tepsire. Bedugdoshatsz alá fokhagymát (úgy ahgy a krumplinál is) és zöld fűszereket is, és ugyanabba a sütőbe, ahol a burgonya van, tedd a grill alá, egészen addig, míg a bőre néhol kissé elszenesedik. Vigyázz, ez gyorsan megy! Azonnal tedd egy tálba, és fedd le műanyag fóliával, hogy gőzölődjenek.
  3. Közben a burgonyáról fél óta után vedd le a fóliát, és hagyd pirulni, sőt, tedd a tetejére a kolbászokat is megszurkálva, hogy ott süljenek meg, és a finom zsírjuk is összekeveredjen a krumplival.
  4. Mindeközben van egy pár perces feladatod, Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, legalább 5 percre. Melegítsd fel a tejfölt, de ne forrald, sózd, borsozd, majd az alaposan kicsavart zselatint keverd el benne úgy, hogy teljesen elolvadjon. Tedd kis üveg(ek)be, és mehet a hűtőbe. Ha vékony a réteg, nagyon hamar megdermed, de gyorsíthatod a folyamatot úgy is, hogy a mélyhűtőbe teszed a zselét.
  5. A hámozatlan uborkát kockázd fel kb. 1x1 cm-s darabokra. Keverd össze az ecetet és a mézet, sózd ízlés szerint, és adj hozzá csilipelyhet, ha csípősen szereted. Én néha mazsolát, datolyát, vagy más aszalt gyümölcsöt is áztatok az ecetes öntetbe, most, mivel paprikás krumpli mellé készül, ezeket a közel-keleti ihletésű hozzávalókat kihagyom belőle. Simán csak az öntetet keverem össze az uborkával, és kicsit hagyom állni.
  6. Közben a paprika is kigőzölődött annyira, hogy le lehessen húzni a bőrét. Ha az összeset megtisztítottad, akkor mehet a turmixba a főtt krumplival együtt. Add hozzá az olívaolajat és a balzsamecetet, és turmixold krémesre, ha szükséges, passzírozd is át. Hígíthatod ízlés szerint vízzel alaplével, stb.
  7. Meg is vagy, már csak tálalni kell. Kanalazz a szószból egy mélytányérba, helyezd bele a megsült kolbászt, majd a megpirult burgonyát is halmozd rá. A megdermedt tejfölre szűrőkanállal kanalazd rá az uborkasalátát, és szórd meg a pirított hagymával, és kész!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7515
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ugye ti se gondoltátok, hogy egy sima paprikás krumplit mutatok nektek?  Nem is, hanem a Lakatos Műhely emblematikus, saját paprikás krumpliját, a csúcsszuper Lakatos Műhely kolbásszal, persze bármilyen grillkolbásszal jó! Mellé a tejfölös uborkasaláta receptet is megcsavartam egy kicsit: még egy kis pikáns tejfölzselét is készítettem a szuperfriss uborkachutneyhoz, amit tényleg csak néhány perc összedobni. 

Hozzávalók

A paprikás burgonyához

Az uborkasalátához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...