Panko morzsás csirkemell tavaszi salátaágyon
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Panko morzsás csirkeszűz
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
38g panko148 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
Friss tavaszi saláta
-
83g fejessaláta8 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
30g sárgarépa11 kcal
-
50g uborka7 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
Összesen
781
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Panko morzsás csirkeszűz
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g panko593 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
Friss tavaszi saláta
-
330g fejessaláta32 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
200g uborka29 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g balzsamecet18 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
Összesen
3127
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
Panko morzsás csirkeszűz
-
32.1g csirkemellfilé39 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
6g panko24 kcal
-
6.8g napraforgó olaj15 kcal
Friss tavaszi saláta
-
13.2g fejessaláta1 kcal
-
7.4g újhagyma1 kcal
-
4.8g sárgarépa2 kcal
-
8g uborka1 kcal
-
8g paradicsom1 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g balzsamecet1 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
Összesen
125
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 59.6 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1466.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 653 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 386.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 438 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 984 micro
-
β-karotin 3837 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1389 micro
Összesen
781
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 238.4 g
Zsír
-
Összesen 135.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5866.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 302 mg
-
Kálcium 678 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 2613 mg
-
Nátrium 1790 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1544.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1750 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 582 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 92 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 640 micro
-
Kolin: 1178 mg
-
Retinol - A vitamin: 304 micro
-
α-karotin 3937 micro
-
β-karotin 15347 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 5556 micro
Összesen
3127
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 206 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Panko morzsás csirkeszűz
-
chili ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
15 dkg panko
-
2 dl napraforgó olaj
Friss tavaszi saláta
-
1 db fejessaláta
-
2 db újhagyma
-
20 dkg uborka
-
2 közepes db paradicsom
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek balzsamecet
-
6 ek olívaolaj
Elkészítés
Panko morzsás csirkeszűz
- Az alábbiak szerint előkészítjük a panírt: Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, és elkeverjük benne a chili őrleményt (én egy csapott kávéskanálnyit használok, mivel szeretjük a pikáns ízeket). A megtisztított, megmosott fokhagymát kis lyukú sajtreszelőn egy tálba reszeljük, hozzáadom a tojást, pici sót, és az egészet felverjük. Egy mélyebb tálba öntjük a panko morzsát.
- Megmossuk a húst, lecsepegtetjük. Mindkét oldalát picit sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe, utána a tojásba, és végül a morzsába, melybe alaposan belenyomkodjuk, hogy a morzsa jól megtapadjon rajta.
- Felhevítjük az olajat, majd a húsok mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük Papírtörlőre kiszedjük az átsült húsokat, és felitatjuk az olajat.
Friss tavaszi saláta
- Beáztatjuk a leveleire szedett salátát, megmossuk, majd alaposan lecsöpögtetjük, utána egy nagyobb (zárható tetejű) dobozba szaggatjuk, vagy késsel laskára vágjuk.
- Megmossuk a többi zöldséget, szükség esetén, és ízlés szerint késsel átkapirgásszuk (sárgarépa), vagy meghámozzuk (uborka). Majd a hagymát, paradicsomot és uborkát karikákra vágjuk, a sárgarépát zöldségszeletelővel vékony szeletekre vágjuk. Rádobjuk az összes zöldséget a salátára, alaposan összerázzuk.
- Tálalás előtt szoktam csak ízesíteni, különben összeesnek a zöldségek, és elvesztik ropogósságukat. Ízlés szerint picit sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és az olívaolajjal, és ismét a dobozban az egészet összerázzuk.
- Tálalása: a salátából 4-5 nagyobb kanálnyit helyezünk egy tányérba, és a hússzeleteket ráhelyezzük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 2661
- Feltöltés dátuma: 2020. június 04.
Ajánló
Ízlés szerint lehet a zöldségeket használni (többfélét is), és a panírt is fűszerezni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Nagyon hívogató a piac színes kínálata tavasszal. Imádom a zöldségeket panírozott hús variációkkal. Kicsit különlegesebb a nem hagyományos panír, melyet én találtam ki, hogy megtiszteljem a szintén nem mindennapi alapanyagot, a ritkán kapható csirkeszüzet.