r
Nosalty Logó

Palóc-csángó gulyás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Damien
Palóc-csángó gulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    872 micro
  • β-karotin
    2236 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 556 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7490.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    962 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    3650 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    3602.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    490 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    5234 micro
  • β-karotin
    13415 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3551 micro
Összesen 3335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát és a húst, előbbit megsózzuk, megborsozzuk, megpaprikázzuk, majd bő olajon megpirítjuk. Használjunk olyan edényt, ami minimum 4-5L űrtartalmú. Amikor picit üvegessé válik, hozzáadjuk a (lehetőleg minél apróbbra vágott) lapockát. Fakanállal kevergetjük, amíg a hús szép fehérre nem sül.
  2. Ezután jöhet még egy kör sózás - borsozás - paprikázás, megszórjuk a rozmaringgal, fokhagymanyomóval belepasszírozzuk a megpucolt gerezdeket, beledobjuk a leveskockát, majd felengedjük annyi vízzel, ami már ellepi (ez kb. fél liter körül lesz).
  3. Fedő alatt puhára főzzük a húst, amikor már eléggé puhának érezzük, hozzáadjuk az apróra szeletelt répákat és a babot. Ez után ismét felöntjük vízzel (kb. 1 L), és tovább főzzük fedő alatt, amíg a répa és a bab is puha nem lesz. Ezek után adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és az apróra vágott káposztát.
  4. Mikor a krumpli is kellően megfőtt (két ujjunkkal erőlködés nélkül szét tudjuk nyomni), belekeverjük a tejfölt, végül egy utolsó rohammal összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9609
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 08.

Ajánló

Fogyasztása a krumpli miatt történhet kenyér nélkül, de mivel lényegét tekintve gulyás, és a nagy szelet fehér kenyeret javasolnám mellé. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Damien 5 recept

Egyik nap eszembe ötlött, hogy mivel itt az ősz, és az esték-reggelek hidegebbek, ráadásul napközben a szél át tudja fújni az embert, hát össze kéne hozni valami kellemes levest, ami átmelegíti a testet. Munka közben voltam, és egyre járt az agyam, mígnem rájöttem a megoldásra, csakhogy szerencsémre-szerencsétlen módon, összecsúszott a fejemben a két népcsoport gulyásának a jellemzője, így született meg ez a hibrid, zöldbabos-káposztás gulyásleves. És milyen finom, édeskésen telt lett így!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...