Palóc-csángó gulyás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Damien
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
117g sertéslapocka275 kcal
-
85g fehér hagyma31 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g zöldbab20 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
62g tejföl122 kcal
-
33g savanyú káposzta6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
2g leveskocka6 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
556
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
700g sertéslapocka1652 kcal
-
510g fehér hagyma186 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
450g zöldbab123 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
370g tejföl733 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
3335
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
15.8g sertéslapocka37 kcal
-
11.5g fehér hagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
10.2g zöldbab3 kcal
-
3.6g sárgarépa1 kcal
-
2g fehérrépa1 kcal
-
9g burgonya5 kcal
-
8.4g tejföl17 kcal
-
4.5g savanyú káposzta1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
33.9g víz0 kcal
Összesen
75
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1248.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 600.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 872 micro
-
β-karotin 2236 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 592 micro
Összesen
556
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.8 g
Zsír
-
Összesen 226.3 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 715 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7490.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 962 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 460 mg
-
Foszfor 2168 mg
-
Nátrium 3650 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.8 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 3602.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1802 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 490 micro
-
K vitamin: 260 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 656 mg
-
Retinol - A vitamin: 462 micro
-
α-karotin 5234 micro
-
β-karotin 13415 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3551 micro
Összesen
3335
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg sertéslapocka
-
3 nagy db fehér hagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
45 dkg zöldbab (én sárgát használtam, gyorsfagyasztottat, de gondolom zölddel is ugyanolyan jó, frissel meg kiváló)
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
4 db burgonya
-
370 g tejföl
-
só ízlés szerint
-
1 db leveskocka
-
rozmaring ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- Felaprítjuk a hagymát és a húst, előbbit megsózzuk, megborsozzuk, megpaprikázzuk, majd bő olajon megpirítjuk. Használjunk olyan edényt, ami minimum 4-5L űrtartalmú. Amikor picit üvegessé válik, hozzáadjuk a (lehetőleg minél apróbbra vágott) lapockát. Fakanállal kevergetjük, amíg a hús szép fehérre nem sül.
- Ezután jöhet még egy kör sózás - borsozás - paprikázás, megszórjuk a rozmaringgal, fokhagymanyomóval belepasszírozzuk a megpucolt gerezdeket, beledobjuk a leveskockát, majd felengedjük annyi vízzel, ami már ellepi (ez kb. fél liter körül lesz).
- Fedő alatt puhára főzzük a húst, amikor már eléggé puhának érezzük, hozzáadjuk az apróra szeletelt répákat és a babot. Ez után ismét felöntjük vízzel (kb. 1 L), és tovább főzzük fedő alatt, amíg a répa és a bab is puha nem lesz. Ezek után adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és az apróra vágott káposztát.
- Mikor a krumpli is kellően megfőtt (két ujjunkkal erőlködés nélkül szét tudjuk nyomni), belekeverjük a tejfölt, végül egy utolsó rohammal összeforraljuk.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 9609
- Feltöltés dátuma: 2018. október 08.
Ajánló
Fogyasztása a krumpli miatt történhet kenyér nélkül, de mivel lényegét tekintve gulyás, és a nagy szelet fehér kenyeret javasolnám mellé. Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Damien
5 recept
Egyik nap eszembe ötlött, hogy mivel itt az ősz, és az esték-reggelek hidegebbek, ráadásul napközben a szél át tudja fújni az embert, hát össze kéne hozni valami kellemes levest, ami átmelegíti a testet. Munka közben voltam, és egyre járt az agyam, mígnem rájöttem a megoldásra, csakhogy szerencsémre-szerencsétlen módon, összecsúszott a fejemben a két népcsoport gulyásának a jellemzője, így született meg ez a hibrid, zöldbabos-káposztás gulyásleves. És milyen finom, édeskésen telt lett így!