r
Nosalty Logó

Padlizsános rakott krumpli kókusztejjel

dori0522
Padlizsános rakott krumpli kókusztejjel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Szósz elkészítése

Rakott krumpli

693
Kalória
22.3g
Fehérje
62.6g
Szénhidrát
43.2g
Zsír
634.1g
Víz
136.1g
Koleszterin
14g
Élelmi rost
16.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Szósz elkészítése

Rakott krumpli

Összesen 693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Szósz elkészítése

Rakott krumpli

Összesen 2770 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Szósz elkészítése

Rakott krumpli

Összesen 78 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1751.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    634.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    850 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7005.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    2694 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    250.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    2536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3398 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3322 micro
Összesen 2770 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    312 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

Szósz elkészítése

  1. Az olajon pirítsuk meg a hagymát, sózzuk meg egy kicsit, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a gyömbért.
  2. Öntsük bele a kókusztejet és a hámozott paradicsomot. Ízesítsük a fűszerekkel, csorgassunk bele egy kis mézet, és forraljuk egy 10-15 percet, hogy sűrűbb állagot kapjon.
  3. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverjük bele a két felvert tojást.

Rakott krumpli

  1. Szeleteljük fel a padlizsánt vékonyan héjastul, és sózzuk be, hogy levet eresszen. Így kiereszti a keserű levét, ezt itassuk fel egy kicsit papírtörlővel. Majd 5 percre tegyük be a sütőbe egy sütőpapíron 180 fokra, hogy megpiruljon egy kicsit.
  2. Vágjuk fel a krumplit és a hagymát szintén vékony karikákra.
  3. Kezdjük el rétegezni a rakott krumplit a kiolajozott tepsibe. Első réteg a krumpli, aztán az előre sütött padlizsán és a hagyma. A rétegek közé pedig tegyünk mindig a szószból. Az egésznek a tetején legyen egy réteg nyers padlizsán, amit megszórunk utána a reszelt sajttal.
  4. Tegyük be a sütőbe 180 fokra sülni egy 20-30 percre, amíg aranybarnára nem sül a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A hétvégén meglátogatott az egyik barátunk, akivel közösen kreáltuk meg ezt a receptet egy hétvégi ebédnek. Rakott krumplit szerettünk volna készíteni, de mivel én tejérzékeny vagyok, ezért egy alternatívát kerestünk a tejföl helyettesítésére, így született meg ez a recept. 

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...