Padlizsános rakott krumpli kókusztejjel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dori0522
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Szósz elkészítése
-
100g kókusztej197 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
7g limelé2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
2g méz5 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Rakott krumpli
-
250g burgonya144 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
68g lilahagyma25 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
693
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Szósz elkészítése
-
400g kókusztej788 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Rakott krumpli
-
1000g burgonya578 kcal
-
800g padlizsán190 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
2770
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Szósz elkészítése
-
11.4g kókusztej22 kcal
-
11.4g konzerv paradicsom2 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
7.8g újhagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g limelé0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.9g koriander0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.2g méz1 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
Rakott krumpli
-
28.4g burgonya16 kcal
-
22.7g padlizsán5 kcal
-
7.7g lilahagyma3 kcal
-
4.3g sajt15 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
Összesen
78
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1751.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 674 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 634.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 850 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 830 micro
Összesen
693
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 89.1 g
Zsír
-
Összesen 172.7 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7005.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 1613 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 621 mg
-
Foszfor 1961 mg
-
Nátrium 2694 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.4 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 2536.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 907 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 288 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 513 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 615 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 624 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 3398 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 3322 micro
Összesen
2770
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 312 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
Szósz elkészítése
-
3 db újhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 lime-ból nyert limelé
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál fehér bors
-
1 teáskanál gyömbér
-
1 teáskanál méz
-
2 ek olívaolaj
Rakott krumpli
-
2 db padlizsán
-
3 közepes db lilahagyma
Elkészítés
Szósz elkészítése
- Az olajon pirítsuk meg a hagymát, sózzuk meg egy kicsit, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a gyömbért.
- Öntsük bele a kókusztejet és a hámozott paradicsomot. Ízesítsük a fűszerekkel, csorgassunk bele egy kis mézet, és forraljuk egy 10-15 percet, hogy sűrűbb állagot kapjon.
- Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverjük bele a két felvert tojást.
Rakott krumpli
- Szeleteljük fel a padlizsánt vékonyan héjastul, és sózzuk be, hogy levet eresszen. Így kiereszti a keserű levét, ezt itassuk fel egy kicsit papírtörlővel. Majd 5 percre tegyük be a sütőbe egy sütőpapíron 180 fokra, hogy megpiruljon egy kicsit.
- Vágjuk fel a krumplit és a hagymát szintén vékony karikákra.
- Kezdjük el rétegezni a rakott krumplit a kiolajozott tepsibe. Első réteg a krumpli, aztán az előre sütött padlizsán és a hagyma. A rétegek közé pedig tegyünk mindig a szószból. Az egésznek a tetején legyen egy réteg nyers padlizsán, amit megszórunk utána a reszelt sajttal.
- Tegyük be a sütőbe 180 fokra sülni egy 20-30 percre, amíg aranybarnára nem sül a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4617
- Feltöltés dátuma: 2015. december 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
dori0522
4 recept
A hétvégén meglátogatott az egyik barátunk, akivel közösen kreáltuk meg ezt a receptet egy hétvégi ebédnek. Rakott krumplit szerettünk volna készíteni, de mivel én tejérzékeny vagyok, ezért egy alternatívát kerestünk a tejföl helyettesítésére, így született meg ez a recept.