r
Nosalty Logó

Padlizsános rakott krumpli kókusztejjel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dori0522
Padlizsános rakott krumpli kókusztejjel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Szósz elkészítése

Rakott krumpli

Összesen 693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Szósz elkészítése

Rakott krumpli

Összesen 2770 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Szósz elkészítése

Rakott krumpli

Összesen 78 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1751.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    850 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7005.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    2694 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3398 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    3322 micro
Összesen 2770 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    312 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Szósz elkészítése

Rakott krumpli

Elkészítés

Szósz elkészítése

  1. Az olajon pirítsuk meg a hagymát, sózzuk meg egy kicsit, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a gyömbért.
  2. Öntsük bele a kókusztejet és a hámozott paradicsomot. Ízesítsük a fűszerekkel, csorgassunk bele egy kis mézet, és forraljuk egy 10-15 percet, hogy sűrűbb állagot kapjon.
  3. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverjük bele a két felvert tojást.

Rakott krumpli

  1. Szeleteljük fel a padlizsánt vékonyan héjastul, és sózzuk be, hogy levet eresszen. Így kiereszti a keserű levét, ezt itassuk fel egy kicsit papírtörlővel. Majd 5 percre tegyük be a sütőbe egy sütőpapíron 180 fokra, hogy megpiruljon egy kicsit.
  2. Vágjuk fel a krumplit és a hagymát szintén vékony karikákra.
  3. Kezdjük el rétegezni a rakott krumplit a kiolajozott tepsibe. Első réteg a krumpli, aztán az előre sütött padlizsán és a hagyma. A rétegek közé pedig tegyünk mindig a szószból. Az egésznek a tetején legyen egy réteg nyers padlizsán, amit megszórunk utána a reszelt sajttal.
  4. Tegyük be a sütőbe 180 fokra sülni egy 20-30 percre, amíg aranybarnára nem sül a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4617
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános rakott krumpli kókusztejjel
dori0522 4 recept

A hétvégén meglátogatott az egyik barátunk, akivel közösen kreáltuk meg ezt a receptet egy hétvégi ebédnek. Rakott krumplit szerettünk volna készíteni, de mivel én tejérzékeny vagyok, ezért egy alternatívát kerestünk a tejföl helyettesítésére, így született meg ez a recept. 

Hozzávalók

Szósz elkészítése

Rakott krumpli

Címlapról ajánljuk

További cikkek