Őzraguleves burgonyagombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leveshez
-
100g őzcomb120 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0 kcal
-
375g víz0 kcal
Burgonyagombóchoz
-
75g burgonya43 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
733
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leveshez
-
400g őzcomb480 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Burgonyagombóchoz
-
300g burgonya173 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2934
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leveshez
-
9.6g őzcomb12 kcal
-
7.7g sárgarépa3 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
3.9g zeller1 kcal
-
4.3g karalábé1 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
6g gomba1 kcal
-
4.8g zöldborsó4 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
-
3.6g főzőtejszín5 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
0 kcal
-
36.1g víz0 kcal
Burgonyagombóchoz
-
7.2g burgonya4 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.5g sertészsír4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
71
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1153.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 829.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 701 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 2486 micro
-
β-karotin 6146 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1498 micro
Összesen
733
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156 g
Zsír
-
Összesen 124.2 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4613.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 744 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 458 mg
-
Foszfor 2328 mg
-
Nátrium 877 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 305.6 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 3317.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2804 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 285 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 221 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 507 micro
-
Kolin: 406 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 9944 micro
-
β-karotin 24585 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 5991 micro
Összesen
2934
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 239 micro
-
β-karotin 592 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
Leveshez
-
40 dkg őzcomb
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
25 dkg gomba
-
20 dkg zöldborsó
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 dl tejföl
-
1.5 dl főzőtejszín
-
2 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
6 ek olívaolaj
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
Burgonyagombóchoz
-
1 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
2 dkg sertészsír
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Leveshez
- Az olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott húst és a zúzott fokhagymát, ezután kevergetve átforgatjuk, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
- Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és puhulásig főzzük.
- Ha már elég puhának tűnik, belerakjuk az egyforma kockára vágott zöldségeket, a gomba és a borsó kivételével, kicsit összefőzzük, majd felöntjük kellő mennyiségű vízzel, felforraljuk.
- Végül hozzáadjuk a kockára vágott gombát, fűszerezzük tárkonnyal, sóval, borssal, és teljesen puhára főzzük. A vége felé mehet bele a zöldborsó is.
- Közben simára keverjük a lisztet, tejfölt, tejszínt, majd egy merőkanál levessel hőkiegyenlítést végzünk, ezután behabarjuk vele a levest, jól kiforraljuk. A citromlével és a fűszerekkel beállítjuk az ízét.
- A kifőtt gombócokkal tálaljuk ezt a finom levest.
Burgonyagombóchoz
- A gombóchoz való anyagokat összedolgozzuk, a lisztet szükség szerint adagoljuk hozzá, majd lisztes kézzel kb. diónyi gombócokat formálunk belőle. Ezután sós forrásban lévő vízben kifőzzük.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 18504
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ez a finom leves még hiányzott a gyűjteményemből, sajnos a vadhús nem olcsó mulatság, de néha érdemes áldozni rá!