Őzgerincben sült csokis-diós süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
13g tojássárgája40 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
14 kcal
-
13g birsalmasajt33 kcal
-
7g dió43 kcal
-
6g tejcsokoládé33 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g tej6 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A mázhoz
-
1g narancsaroma0 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
13g tortabevonó68 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
469
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
100g tojássárgája322 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
30g instant kakaópor114 kcal
-
100g birsalmasajt265 kcal
-
52g dió340 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
80g tej45 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A mázhoz
-
5g narancsaroma0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
3748
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
9.3g tojássárgája30 kcal
-
14.8g tojásfehérje8 kcal
-
13.9g finomliszt51 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
1.9g vaníliás cukor7 kcal
-
1.1g sütőpor1 kcal
-
2.8g instant kakaópor11 kcal
-
9.3g birsalmasajt25 kcal
-
4.8g dió32 kcal
-
4.6g tejcsokoládé25 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7.4g tej4 kcal
-
7.9g napraforgó olaj70 kcal
A mázhoz
-
0.5g narancsaroma0 kcal
-
3.7g tojásfehérje2 kcal
-
9.3g tortabevonó51 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
Összesen
351
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 283 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
469
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.4 g
Zsír
-
Összesen 195.9 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 1105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5748.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 1398 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 2262 mg
-
Nátrium 1506 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.3 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 249.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 881 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1160 micro
Összesen
3748
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojássárgája
-
4 db tojásfehérje
-
10 evőkanál finomliszt
-
8 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
10 dkg birsalmasajt
-
5 dkg tejcsokoládé
-
1 késhegynyi fahéj
-
1 dl napraforgó olaj
A mázhoz
-
1 db tojásfehérje
-
100 g tortabevonó
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- 4 db tojásfehérjét kemény habbá verünk, 1 tojásfehérjét félreteszünk, ebből lesz a narancsos máz majd a későbbiekben.
- 5 db tojássárgáját, 8 evőkanál cukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük még pár percig, majd ezt követően mehet bele a többi hozzávaló, először a 8 ek. tejet keverjük bele, majd a csomag sütőpor, a kakaó, liszt és a kevés fahéj. Majd beletesszük a diót, a fél tábla csokit apróra vágva és a birsalmasajtot, majd a végén hozzátesszük a tojáshabot is.
- A keverék 3 őzgerinc formához elegendő, a formákat kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk és kilisztezzük, és közepes hőfokon előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- Egy lábasba vizet teszünk, majd ha forr, a gőz felett egy másik lábasban megolvasztjuk a tortabevonót, és a kész süteményt bevonjuk vele.
- A megmaradt tojásfehérjéből a porcukorral sűrű cukormázat készítünk, hozzáadunk egy kis kávéskanálnyi narancs aromát, habzsákba vagy nyomó formába tesszük, és ezzel díszítjük végül a süteményt, illetve tehetünk rá még félbe vágott dióbelet.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9920
- Feltöltés dátuma: 2012. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Brigi
65 recept
Az alapja a gyümölcskenyér, amit kicsit száraznak találtam önmagában, legalábbis átlagban elég hamar kiszárad. A muffin tésztából kiindulva gondoltam arra, hogy adok hozzá egy kevés olajat, amitől a tészta kicsit lágyabb lett, és több nap alatt sem szárad ki. A tésztához szerintem bármilyen más aszalt gyümölcs akár füge vagy mazsola, aszalt vörösáfonya/meggy is jó lehet, vagy akár friss gyümölccsel is készíthető.