r
Nosalty Logó

Őzgerincben sült csokis-diós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigi
Őzgerincben sült csokis-diós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 469 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3748 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 469 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5748.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2262 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 3748 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 4 db tojásfehérjét kemény habbá verünk, 1 tojásfehérjét félreteszünk, ebből lesz a narancsos máz majd a későbbiekben.
  2. 5 db tojássárgáját, 8 evőkanál cukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább keverjük még pár percig, majd ezt követően mehet bele a többi hozzávaló, először a 8 ek. tejet keverjük bele, majd a csomag sütőpor, a kakaó, liszt és a kevés fahéj. Majd beletesszük a diót, a fél tábla csokit apróra vágva és a birsalmasajtot, majd a végén hozzátesszük a tojáshabot is.
  3. A keverék 3 őzgerinc formához elegendő, a formákat kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk és kilisztezzük, és közepes hőfokon előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Egy lábasba vizet teszünk, majd ha forr, a gőz felett egy másik lábasban megolvasztjuk a tortabevonót, és a kész süteményt bevonjuk vele.
  5. A megmaradt tojásfehérjéből a porcukorral sűrű cukormázat készítünk, hozzáadunk egy kis kávéskanálnyi narancs aromát, habzsákba vagy nyomó formába tesszük, és ezzel díszítjük végül a süteményt, illetve tehetünk rá még félbe vágott dióbelet.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9920
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapja a gyümölcskenyér, amit kicsit száraznak találtam önmagában, legalábbis átlagban elég hamar kiszárad. A muffin tésztából kiindulva gondoltam arra, hogy adok hozzá egy kevés olajat, amitől a tészta kicsit lágyabb lett, és több nap alatt sem szárad ki. A tésztához szerintem bármilyen más aszalt gyümölcs akár füge vagy mazsola, aszalt vörösáfonya/meggy is jó lehet, vagy akár friss gyümölccsel is készíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...