r
Nosalty Logó

Ötszínű csokoládémousse-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Asszonyka
Ötszínű csokoládémousse-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Mousse

Összeállítás

Trüffel a torta tetejére (opcionális)

Összesen 734 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Mousse

Összeállítás

Trüffel a torta tetejére (opcionális)

Összesen 8798 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Mousse

Összeállítás

Trüffel a torta tetejére (opcionális)

Összesen 322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 734 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.1 g

Zsír

  • Összesen
    557.1 g
  • Telített zsírsav
    363 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12102.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    2045 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1099 mg
  • Foszfor
    2913 mg
  • Nátrium
    5831 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    883.7 g
  • Cukor
    650 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2244 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 8798 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Tészta

Mousse

Összeállítás

Trüffel a torta tetejére (opcionális)

Elkészítés

Tészta

  1. Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, kakaót, szódabikarbónát, sütőport, sót.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat: tojást, tejet, kávét, olajat, vaníliakivonatot. Homogénre keverjük.
  3. Hozzáadjuk a száraz összetevőket a folyékony összetevőkhöz, és simára keverjük.
  4. Egy kivajazott tortaformába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Kb. fél óra)
  5. Ha megsült, kivesszük a formából és félretesszük hűlni. A formát mossuk el, később még szükség lesz rá.

Mousse

  1. A zselatint hozzáadjuk a vízhez, és hagyjuk picit megdagadni.
  2. Öt kisebb (pl. müzlis) tálat veszünk elő, ezekben fogjuk a színárnyalatokat külön kikeverni. A továbbiakban számokkal jelölöm a tálakat, az 1-től 5-ig, világostól a sötétig.
  3. Összetördeljük a csokoládékat, és a tálakba porciózzuk a következőképpen: 1. 100 g fehér 2. 80 g fehér + 10 g ét 3. 65 g fehér + 25 g ét 4. 45 g fehér + 45 g ét 5. 50 g ét + 1 ek kakaópor
  4. Felforraljuk a főzőtejszínt, és egy kancsóba vagy kiöntővel rendelkező edénybe töltjük, hogy könnyebb legyen porciózni.
  5. A csokira öntjük a forró tejszínt a következők szerint: 1. 80 g 2.65 g 3. 65 g 4. 65 g 5. 45 g Addig kevergetjük, míg a csoki elolvad a tálkákban. Ha kell, pár másodpercre mikróba lehet rakni, hogy az olvadást elősegítsük. Nagyon vigyázzunk, mert a csoki nagyon könnyen megég!
  6. A zselatint nagyon kis lángra a tűzhelyre tesszük, és állandó kevergetés mellett hagyjuk felolvadni.
  7. A tálkákba adagoljuk a zselatint is a következők szerint: 1. 3 tk 2. 2 tk 3. 2 tk 4. 2 tk 5. 1 tk Ha még maradna, azt egyenlően elosztogatjuk. Fontos, hogy a csoki meleg legyen, amikor a zselatin belekerül. Homogénre keverjük.
  8. Felverjük a habtejszínt, majd a tálkákba adagoljuk a következők szerint: 1. 120 g 2. 100 g 3. 95 g 4. 75 g 5. 60 g Óvatosan elkeverjük a habot a csokiban, míg homogén lesz.

Összeállítás

  1. A kihűlt tésztát visszatesszük a tortaformába. Ha nagyon púpos lenne, egyenesre vágjuk a tetejét előtte.
  2. Ráöntjük a mousse-okat a tésztára, először az 1-est, majd a többit sorban, mindig az előző közepébe. Így kapjuk meg az erre a tortára jellemző koncentrikus köröket. Ha szeretnénk még kicsit díszíteni, egy hurkapálcával húzzunk vonalakat a mousse-ban kívülről a közepe felé. Minden vonal után töröljük meg a pálcát. Tegyük a tortát a hűtőbe, míg a mousse megdermed.
  3. Mielőtt a formát eltávolítanánk a tortáról, egy vizes késsel válasszuk el a mousse szélét a formától!

Trüffel a torta tetejére (opcionális)

  1. A vajat, tejszínt, cukrot éppen csak összeforraljuk, és az összetördelt csokira öntjük. Keverjük, amíg a csoki elolvad.
  2. Tegyük hűtőbe, míg formázhatóra dermed. Ha túl sokáig hagyjuk, túl kemény lesz.
  3. Tegyük habzsákba, és tetszés szerinti véggel (én csillagot használtam) csináljunk kis kupackákat sütőpapírra. Tegyük vissza a hűtőbe, míg teljesen megkeményedik.
  4. Tálalás előtt díszítsük vele a kész tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 799
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Asszonyka 2 recept

Kicsit macerás kikevergetni a színeket, de biztosan nagy sikert arat majd ez a csinos színátmenetes torta, ezért megéri :) Egy jó, grammra pontos konyhamérleg elengedhetetlen hozzá!

Hozzávalók

Tészta

Mousse

Összeállítás

Trüffel a torta tetejére (opcionális)

Címlapról ajánljuk

4 nyomós ok, miért ne dobd a tök héját a...

A sütőtök azon alapanyagok közé tartozik, aminek minden részét fel tudjuk használni. Nem kérdés, hogy húsából milyen finomságok születnek, és a benne rejlő magokból isteni ropogtatnivaló készülhet, de héjáról valamiért nem szeretünk tudomást venni. Nagy hiba, mert aki hobbiszinten űzi a kertészkedés műfaját, annak érdemes kihasználnia a sütőtökhéj szuperképességeit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...