Ötszínű csokoládémousse-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Asszonyka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
16g finomliszt58 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
15 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
20g tej11 kcal
-
13g feketekávé1 kcal
-
10g kókuszolaj89 kcal
-
0 kcal
Mousse
-
38g habtejszín110 kcal
-
27g főzőtejszín35 kcal
-
11g étcsokoládé59 kcal
-
24g fehér csokoládé130 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
4g víz0 kcal
-
2 kcal
Összeállítás
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
4g habtejszín11 kcal
-
2g cukor6 kcal
Trüffel a torta tetejére (opcionális)
Összesen
734
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
190g finomliszt692 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
182 kcal
-
10g szódabikarbóna0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
240g tej134 kcal
-
160g feketekávé14 kcal
-
120g kókuszolaj1070 kcal
-
0 kcal
Mousse
-
450g habtejszín1314 kcal
-
320g főzőtejszín419 kcal
-
130g étcsokoládé710 kcal
-
290g fehér csokoládé1563 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
50g víz0 kcal
-
23 kcal
Összeállítás
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
45g habtejszín131 kcal
-
20g cukor77 kcal
Trüffel a torta tetejére (opcionális)
Összesen
8798
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
10.9g cukor42 kcal
-
2.9g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
0.4g szódabikarbóna0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
8.8g tej5 kcal
-
5.8g feketekávé1 kcal
-
4.4g kókuszolaj39 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
Mousse
-
16.4g habtejszín48 kcal
-
11.7g főzőtejszín15 kcal
-
4.7g étcsokoládé26 kcal
-
10.6g fehér csokoládé57 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
-
1.8g víz0 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összeállítás
-
4.4g étcsokoládé24 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
1.6g habtejszín5 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Trüffel a torta tetejére (opcionális)
Összesen
322
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1008.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.6 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
734
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.1 g
Zsír
-
Összesen 557.1 g
-
Telített zsírsav 363 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12102.1 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 2045 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 1099 mg
-
Foszfor 2913 mg
-
Nátrium 5831 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 883.7 g
-
Cukor 650 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 893.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2288 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 559 mg
-
Retinol - A vitamin: 2244 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 527 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 633 micro
Összesen
8798
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 32.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
190 g finomliszt
-
300 g cukor
-
80 g cukrozatlan kakaópor
-
10 g szódabikarbóna
-
1 tk sütőpor
-
5 g só
-
2 db tojás
-
240 ml tej
-
160 ml feketekávé
-
120 ml kókuszolaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
Mousse
-
450 g habtejszín
-
320 g főzőtejszín
-
130 g étcsokoládé
-
290 g fehér csokoládé
-
25 g zselatin
-
50 ml víz
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Összeállítás
-
120 g étcsokoládé
-
60 g vaj
-
2 ek cukor
Trüffel a torta tetejére (opcionális)
Elkészítés
Tészta
- Egy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, cukrot, kakaót, szódabikarbónát, sütőport, sót.
- Egy másik tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat: tojást, tejet, kávét, olajat, vaníliakivonatot. Homogénre keverjük.
- Hozzáadjuk a száraz összetevőket a folyékony összetevőkhöz, és simára keverjük.
- Egy kivajazott tortaformába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Kb. fél óra)
- Ha megsült, kivesszük a formából és félretesszük hűlni. A formát mossuk el, később még szükség lesz rá.
Mousse
- A zselatint hozzáadjuk a vízhez, és hagyjuk picit megdagadni.
- Öt kisebb (pl. müzlis) tálat veszünk elő, ezekben fogjuk a színárnyalatokat külön kikeverni. A továbbiakban számokkal jelölöm a tálakat, az 1-től 5-ig, világostól a sötétig.
- Összetördeljük a csokoládékat, és a tálakba porciózzuk a következőképpen: 1. 100 g fehér 2. 80 g fehér + 10 g ét 3. 65 g fehér + 25 g ét 4. 45 g fehér + 45 g ét 5. 50 g ét + 1 ek kakaópor
- Felforraljuk a főzőtejszínt, és egy kancsóba vagy kiöntővel rendelkező edénybe töltjük, hogy könnyebb legyen porciózni.
- A csokira öntjük a forró tejszínt a következők szerint: 1. 80 g 2.65 g 3. 65 g 4. 65 g 5. 45 g Addig kevergetjük, míg a csoki elolvad a tálkákban. Ha kell, pár másodpercre mikróba lehet rakni, hogy az olvadást elősegítsük. Nagyon vigyázzunk, mert a csoki nagyon könnyen megég!
- A zselatint nagyon kis lángra a tűzhelyre tesszük, és állandó kevergetés mellett hagyjuk felolvadni.
- A tálkákba adagoljuk a zselatint is a következők szerint: 1. 3 tk 2. 2 tk 3. 2 tk 4. 2 tk 5. 1 tk Ha még maradna, azt egyenlően elosztogatjuk. Fontos, hogy a csoki meleg legyen, amikor a zselatin belekerül. Homogénre keverjük.
- Felverjük a habtejszínt, majd a tálkákba adagoljuk a következők szerint: 1. 120 g 2. 100 g 3. 95 g 4. 75 g 5. 60 g Óvatosan elkeverjük a habot a csokiban, míg homogén lesz.
Összeállítás
- A kihűlt tésztát visszatesszük a tortaformába. Ha nagyon púpos lenne, egyenesre vágjuk a tetejét előtte.
- Ráöntjük a mousse-okat a tésztára, először az 1-est, majd a többit sorban, mindig az előző közepébe. Így kapjuk meg az erre a tortára jellemző koncentrikus köröket. Ha szeretnénk még kicsit díszíteni, egy hurkapálcával húzzunk vonalakat a mousse-ban kívülről a közepe felé. Minden vonal után töröljük meg a pálcát. Tegyük a tortát a hűtőbe, míg a mousse megdermed.
- Mielőtt a formát eltávolítanánk a tortáról, egy vizes késsel válasszuk el a mousse szélét a formától!
Trüffel a torta tetejére (opcionális)
- A vajat, tejszínt, cukrot éppen csak összeforraljuk, és az összetördelt csokira öntjük. Keverjük, amíg a csoki elolvad.
- Tegyük hűtőbe, míg formázhatóra dermed. Ha túl sokáig hagyjuk, túl kemény lesz.
- Tegyük habzsákba, és tetszés szerinti véggel (én csillagot használtam) csináljunk kis kupackákat sütőpapírra. Tegyük vissza a hűtőbe, míg teljesen megkeményedik.
- Tálalás előtt díszítsük vele a kész tortát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 800
- Feltöltés dátuma: 2018. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Asszonyka
2 recept
Kicsit macerás kikevergetni a színeket, de biztosan nagy sikert arat majd ez a csinos színátmenetes torta, ezért megéri :) Egy jó, grammra pontos konyhamérleg elengedhetetlen hozzá!