r
Nosalty Logó

Osztrák almatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Osztrák almatorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

290
Kalória
3.4g
Fehérje
40.1g
Szénhidrátok
13.4g
Zsír
61.4g
Víz
30g
Koleszterin
2.7g
Rost
20g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3470 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 230 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2957.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.6 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    736.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 3470 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése: a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Mindig robotgéppel egyneműsítjük. A kókuszreszeléket, lisztet, vaníliás pudingot, fahéjat és sütőport összekeverjük egy nagyobb tálban, majd apránként hozzáadjuk a cukros-vajas masszát, és összegyúrjuk. Hideg helyen tároljuk.
  2. A töltelék elkészítése: az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és a cikkeket felkockázzuk, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. Majd megszórjuk tetszőleges mennyiségű cukorral vagy mézzel, a darált dióval (mandulával), hozzáadjuk a baracklekvárt és a rumot is, és kevés búzadarát. Összekeverjük óvatosan, hogy az almát ne törjük össze.
  3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk (eléggé szakad a tészta, de több liszttől már nem lesz ugyanolyan finom, ezért ajánlott vastagon lisztezni, a sütőpapírral kibélelt tortaformába gyorsan belecsempészni, az se baj, ha a szélét csak belenyomkodjuk, és nem tökéletesen egyenletes).
  4. A tortaformát kibéleljük a tésztával, lekenhetjük egy kevés lekvárral a tetejét, valamint megszórjuk étkezési búzadarával, és így borítjuk rá az almás tölteléket. A tetejére apróra vágott diót szórunk, illetve kevés darabolt sárgabarackdarabokat (de ez el is hagyható).
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  6. Mikor teljesen kihűlt tudjuk csak szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 24

Míg Grazban tanultam, kaptam ezt a receptet egy kiló almához. :) Mikor hazajöttem lefordítottam, első alkalommal el is készítettem. A család nagy örömére. Vaníliasodóval tálaltam, szerintem jól kiegészítette, és így még különlegesebb volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!